50 TL'LİK BAKIR İÇİN 12 BİN TL ZARAR VERİYORLAR

Çerkezköy Belediyesi'nin, bakır tel hırsızları ile başı belada. Belediye'ye ait, Çerkezköy'e içme suyu veren su kuyularının motorlarını çalıştıran Trafo'ların 4 metreyi geçmeyen elektirik kabloları içerisindeki 50 TL'lik bakır için çalındı. Bu motorları yeniden çalıştırmamanın maliyeti ise 10 bin ile 12 bin TL arasında

50 TL'LİK BAKIR İÇİN 12 BİN TL ZARAR VERİYORLAR
06 Nisan 2013 Cumartesi 08:25

Çerkezköy Belediyesi'ne ait Çavuşlu yol boyundaki su kuyusunun trafosunda elektrik telleri, hırsızlar tarafından kesilerek çalındı. İçerisindeki bakır için kesilerek çalınan teller yüzünden su kuyusu devre dışı kaldı. Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Şefi Özcan Tayan, sık sık belediyeye ait su kuyularının trafolarında aynı hırsızlıkla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Bu ilk değil. Daha önce birçok su kuyusunda aynı olayla karşılaştık. Hem maddi zarar veriyorlar hem de su kuyularının devre dışı kalmasına neden oluyorlar. Neyseki yedekli çalışıyoruz. Yoksa, ilçemize su verememe durumuyla da karşı karşıya kalırdık" diye konuştu.
YENİSİNİ 10-12 BİN TL'YE MALOLUYOR
İçerisindeki bakır tel için 'Ölüm tehlikesi' uyarılarına aldırmadan trafonun elektrik tellerini kesen hırsızlar, 4 metre kabloyu alarak kayıplara karıştı. Çavuşlu yol boyundaki su kuyusunda su pompalanmayınca olayın farkına vardıklarını belirten Belediye Su ve Kanalizasyon İşeleri Şefi Özcan Tayan, "Toplasan 4 metre kablo eder. İçerisindeki bakır tel etse etse 50 TL eder. Bunun için elektrik çarpmasına bile aldırış etmeden kabloları kesiyorlar. Bunu yaparkende kendilerince önlemde alıyorlar. Sapı odun olan bir baltayla kesmişler. Trafonun yanında balta bulduk" diye konuştu.
Tayan, sözkonusu su kuyusunun yeniden çalıştırılması için 80 metre derindeki su pompasının değiştirileceğini belirterek, "Kolay bir iş de değil. 80 metre derine ineceğiz. Pompayı çıkaracağız. Bunu yenilemek 10-12 bin TL" dedi.
YEDEK SU KUYULARI OLMASA KOCA İLÇE SUSUZ KALACAK
Bakır tel hırsızlarının belediyeye verdikleri maddi hasarın yanı sıra su kuyusunun da devre dışı kalmasına neden olarak, ilçeye su verilememesine de neden olduklarını söyleyen Tayan, "Neyseki yedek kuyularla çalışıyoruz. Yoksa şu anda ilçeye su veremiyor olacaktık. 10 tane su kuyumuz var. Birçoğunda aynı olayla karşılaştık. Hepsinde 4 metre bakır tel için aynı hırsızlıkla karşı karşıya kaldık" dedi.
Daha önce trafo ile pompa arasındaki bakır telleri çalınan su kuyularında çeşitli önlemler aldıklarını belirten Tayan, bu su kuyusunda da önlem alacaklarını kaydetti. Tayan, hırsızlıkla ilgili olarak polisin tutanak tutup, hırsızların yakalanması için de çalışma başlattığını sözlerine ekledi.
VATAN HAİNİ!
Otobüs bilet fiyatlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında su kuyularının trafolarında gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise olayı 'Vatan hainliği' olarak değerlendirdi. Başkan Ertem, "Bunu yapana ne denilir bilmiyorum. İnsan 50 TL'lik kablo için 12 bin TL zararı verir mi? Bu nasıl izah edilir? Ancak vatan hainliğidir. Bu kente verilen zarardır" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.