57. Alay ruhunu diri tutuyorlar

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan 57. Alay Yürüyüşü için hazırlar sürerken, yürüyüşe Çerkezköy’de katılacak olan gönüllüler Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret ederek etkinlik hakkında bilgilendirmede bulundu

57. Alay ruhunu diri tutuyorlar
06 Mart 2017 Pazartesi 12:24

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI ABBAN’I ZİYARET ETTİLER
Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret eden heyette Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Mehmet Zafer Avcılar ile Komite’de yer alan Bahadır Baydar, Mustafa Çiftçi, İhsan Engin ve Cemal Şener isimleri yer aldı.
BU YIL 7’NCİSİ GERÇEKLEŞECEK
Ziyarette konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Mehmet Zafer Avcılar, “Bu yıl yürüyüşümüzün 7’ncisini gerçekleştireceğiz. Bizler 57. Alay’ı temsilen 57 kişiyiz. Keşan’a vardığımızda 26 ve 27’nci Alayların da katılmasıyla 99 kişi olacağız.” dedi.
VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUZ
Bu etkinliğin tamamen sivil bir inisiyatif halinde, gönüllülük esasına dayalı bir şekilde gerçekleştirdiğine dikkat çeken Avcılar, “Bizler, 1915’te şehit düşen insanlarımızın izinden, onlara rahmet ve minnet borcumuzu karınca kararınca ödemek için bu yürüyüşü yapıyoruz. Yürüyüşümüz boyunca geçtiğimiz ilçe ve köylerdeki vatandaşlardan büyük destek görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
GELENEK HALİNE GELDİ
57. Alay’ın tarihi hikayesini de kısa bir özetle Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’la paylaşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Mehmet Zafer Avcılar, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan ve gelenek haline gelen bu yürüyüşlerle 57. Alay ruhunu diri tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.
VATAN SİZE MİNNETTARDIR ANITI İNŞA EDİLDİ
Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kaymakamlığı’nın da yürüyüşler için desteklerinin tam olduğunu kaydeden Avcılar, “Ben bu yıl 3. kez yürüyeceğim. Bu yürüyüşümüzün anısına ilçe girişimize ‘vatan Size Minnettardır’ anıtı inşa edildi ve 1915’te Çerkezköy’den şehit olan vatandaşların kitabeleri oraya dikildi.” diye konuştu.
ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
“Bu ulusu var eden nesillerin önemini vurgulamamız, bu noktaya dikkat çekmemiz gerekiyor. Benim hedefim bu yürüyüşe 3 yıl katılmaktı. Bundan sonra sonraki yıllarda bizim yerimizde, aynı duyguları hisseden gençlerimiz olacak, bayrağı onlara devredeceğiz.” diyen Avcılar, ziyaretlerini kabul eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a teşekkürlerini sunarak çiçek takdim etti.
GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR OLGU
Ziyaretlerinden ve gelenek haline getirdikleri 57. Alay Yürüyüşü için Komite Üyelerine teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Gönüllülük esasına dayalı bu etkinliğiniz gerçekten çok güzel. 57. Alay ruhunun gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir olgu.” dedi.
SİVİL İNİSİYATİF, DERNEKLEŞMEYE GİTTİ
57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Mehmet Zafer Avcılar ayrıca, “Sivil inisiyatif olarak başlayan bu hareketimiz dernekleşmeye gitti. Merkez ilçede 26, 27 ve 57. Alay Yaşatma ve Tanıtma Derneği kuruldu.” bilgisini verdi.
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.