57. Alay yola çıktı

Çanakkale Savaşı’nın mihenk taşlarından biri olan 57. Alay’ın Tekirdağ Valiliği önünden başlayıp, Çanakkale Şehitliği’nde sona erecek tarihi yürüyüşüne katılacak olan Çerkezköy 57. Alay Yürüyüş Komitesi düzenlenen tören ile yola çıktı.

57. Alay yola çıktı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
12 Mart 2020 Perşembe 11:14


13 Mart Cuma günü Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve 57. Alay’ın şehit olduğu Çanakkale’de sona erecek olan Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak 5 kişi Vatan Size Minnettar Anıtı önünden Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı P. Albay Erdoğan Keskin ve Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın da katıldığı törenle uğurlandı.
  ÇANAKKALE TEKİRDAĞ’DAN BAŞLAR
  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin uğurlama töreninde ilk konuşmayı Tarihi 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz yaptı. 10 yıldır “Çanakkale Tekirdağ’dan başlar” diyerek yollara düştüklerini belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Her yıl önümüzü açacak şekilde, işimizi kolaylaştıran, Sayın İlçe Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Tugay Komutanım, Sayın Gazilerim, Sayın protokol ve bizimle bu mücadeleyi sonuna kadar yürüten insanlarımız. Hepinize yürekten teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki bu güzel günü ve anlamlı günü paylaşıyoruz” dedi.
  ANITKABİR’DEKİ SANCAK GELİYOR
  “10 yıllık süreci sizlerin desteği ile aştık” diyen Hikmet Selim Yılmaz, “Bu yıl sürecimizi yeni aktiviteler de katarak başlattık. Dedik ki ‘Bu vatanın oluşumunda büyük emekleri olan Gazilerimiz de bizimle olsun.’ Her ilçemizden bir Gazimiz bizi yol boyunca temsil edecek. Bu arada Ankara’dan çok önemli bir haber geldi. Dediler ki ‘Anıtkabir’deki Sancağımızı 57. Alay Yürüyüşçülerimize temsil edeceğiz. Ve o sancak 15 Mart günü yola çıkacak, 17 Mart akşam üstü 18.30’da Çardak İskelesi’nden Gelibolu İskelesi’ne gelip, Atamızın yadigarı olan Sancağımızı bizim ellerimize teslim edecekler” diye konuştu.
  BU TOPRAKLARIN KURULUŞUNUN MİMARİ ÇANAKKALE
  57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz’ın ardından bir konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çanakkale Destanı’nın ardından 100 yılı aşkın zamanın geçtiğini belirterek, “Bu toprakların kuruluşunun mimari olan Çanakkale’yi her an hatırlamak ve hatırlatmak üzere, bugün de Çanakkale’nin en önemli parçalarından biri olan 57. Alayı Çerkezköy’den uğurlama merasimlerinden birini yaşıyoruz” dedi.
  BU CANLANDIRMADA KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
  “18 Mart Şehitler Haftası’nda bu topraklar için şehit olan başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların birliği, beraberliği için mücadele etmiş, bugünlere getirmiş, şehitlik mertebesine ulaşmış tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Akay, “Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi böylesine anlamlı günlerde pekiştirmek için bir araya geldiğimiz anları önemsiyoruz. Dolayısı ile 57. Alay bu tarihi hatırlatmanın, yeniden canlandırmanın, Çanakkale’nin en önemli destanlarından biri olan 57. Alay’ın canlandırılmasında bugüne kadar katkı sağlayan Hikmet Beye ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu canlandırmada Çerkezköy’den ve tüm ilçelerimizden katkı koyacak arkadaşlarıma bu çıktıkları yolda başarılar diliyorum.
  BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPTI
  Amacımız, hedefimiz bu birlikteliği, beraberliği, tarihimizden aldığımız gücü ortaya koymak. Bizim ayrışmaları, ayrıştırmaları bir kenara bırakarak bu toplumun geleceği için şehitlerimizden aldığımız güçle, geleceğe kararlılıkla bakmak gibi bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum. Ben bu önemli gün ve haftada tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
  57. Alay Yürüyüşü’ndeki arkadaşlarımıza Allah güç ve kuvvet versin. Bu canlandırmayı, bu yaşatmayı gelecek nesillere de aktararak inşallah Çanakkale Ruhu’nu, birlik ruhunu, beraberlik ruhunu, kardeşlik ruhunu bu toplumun iliklerine kadar işlemiş bu ruhu daha da arttırmak için hep beraber mücadele edeceğiz. Ben bu birlikteliğe katkı sağlayan, bu yürüyüşe katkı sağlayan herkese bir kere daha teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
  FEYZİ SİZLERDEN ALIYORUZ
Akay’ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar, 5-6 yıldır 57. Alay Yürüyüşü nedeni ile bir araya geldiklerini belirterek, “Çanakkale’ye taşıdığımız ruhun feyzini inanın sizlerden alıyoruz. Aziz şehitlerimizin hatıralarını saygı ve minnetle yad ediyorum” dedi.
  MİNNET VE ŞÜKRANLA ANMAK HEPİMİZ VATAN BORCU
  Son olarak kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban ise 57. Alay’ın Çanakkale Savaşlarında büyük kahramanlık göstermiş, adeta destanlaşmış bir Alay olduğunu ifade etti. 57. Alay’dan geriye dönen kimsenin olmadığına dikkat çeken Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, “57. Alay Ruhu’nu gelecek nesillere aktarmak ve 57. Alayı minnet ve şükranla anmak hepimiz için bir vatan borcudur. İki yıl önce de bu tören yapılmıştı. O zaman demiştim ki ‘Neden aranızda bayan yok?’ Bugün bakıyorum bayanlar da var. Çok memnun oldum bundan. Ben tekrar gönüllü olarak yürüyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
  PLAKETLER VERİLDİ
  Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar tarafından Kaymakam A. Selami Abban’a, Tarihi 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz tarafından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol tarafından da 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli adına Merkez Komutanı P. Albay Erdoğan Keskin’e plaket takdim edildi. Teşekkür plaketi takdiminin ardından Çanakkale Şehitliği’ne götürülmek üzere Gaziler tarafından Yürüyüş Komitesi’nde de yer alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi hasan hüseyin Yarlıgan’a Türk Bayrağı teslim edildi.
  Törenin tamamlanmasının ardından Tarihi 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak olan M. Zafer Avcılar, Hasan Hüseyin Yarlıgan, Prof. Dr. Hacı Duran, Burak Candaş, Tuğrul Selimoğlu, Salim Korkmaz ve Tuncay Üstünol Vatan Size Minnettar Anıtı önünden uğurlandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.