57. Alay Yürüyüşü büyük ilgi gördü

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 57. Alay’ın Tekirdağ’dan yola çıkışının 100. Yılı nedeniyle bu yıl ilki düzenlenen 57. Alay Yürüyüşü büyük ilgi gördü. Yağmura rağmen caddeleri dolduran Tekirdağlı vatandaşlar 5. Kolordu Bandosu eşliğinde köprübaşından sahil dolgu sahaya kadar yürüdü

57. Alay Yürüyüşü büyük ilgi gördü
24 Şubat 2015 Salı 19:55

 Yürüyüşe, Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, 8. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile siyasi partilerin İl Başkanları, Partililer ve Tekirdağlı vatandaşlar katıldı.

ONUR VE GURUR KAYNAĞIDIR

Yürüyüş sonunda konuşarak 57. Alayın önemine vurgu yapan ve  bu yürüyüşlerin geleneksel hale getirileceğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  “Kurtuluş Savaşımızın kahramanı,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu,  dünyanın yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından Mustafa Kemal tarafından Tekirdağ’da kurulan 19. Fırka ve 57. Alay’ın,  Çanakkale Savaşları’na katılmak için yola çıktığı,  Tekirdağlılar tarafından sevinç ve coşkuyla uğurlandığı gündür 23 Şubat. Tam 100 sene evvel bugün, Tekirdağ İskelesinden Halep Vapuru’yla yola çıkıp Eceabat’a varan ve Çanakkale Kara Savaşları’nda yaptıkları kahramanlıklarla savaşın kaderini değiştiren bu alayımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün burada toplanmamızın nedeni de bu kahramanlarımızı bir kez daha yad etmek, 57. Alay’ımıza ve onun kurucusu olan Mustafa Kemal’e bir kez daha minnettarlığımızı ifade etmektir. 57. Alay’ın Mustafa Kemal tarafından Tekirdağ’da kurulmuş olması, Tekirdağlılar için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır" ifadelerini kullandı.

ŞİİR OKUNDU, KONSER İLGİYLE DİNLENDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın konuşmasının ardından 57. Alay şiiri okundu ve 5. Kolordu Bandosunun verdiği konser de katılanlar tarafından ilgiyle dinlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.