584 bin TL’lik cezai işlem uygulandı

Çerkezköy Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 2015 yılı içerisinde yapılan trafik hizmetleri hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Trafik kontrol ve uygulamalarında 2015 yılı içerisinde 4 bin 473 adet Sürücü ve araç kontrolü yapıldı. Kontrol ve uygulamalarda 4 Mayıs tarihine kadar bin 182 adet Trafik Cezası Tanzim edilirken, tanzim edilen Trafik Cezaları 584 bin 32 TL oldu. 2015 yılı kapsamında 12 okulda toplam 3 bin 249 öğrenciye trafik dersi anlatımı yapılmıştır. Ayrıca ilçemizde bulunan anaokulu faaliyeti gösteren okulların öğrencilerinin tamamına boyama kitabı dağıtımı gerçekleştirilmiştir” denildi

584 bin TL’lik cezai işlem uygulandı
08 Mayıs 2015 Cuma 17:18

 TANZİM EDİLEN TRAFİK CEZALARI 584 BİN TL

Çerkezköy Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 2015 yılı içerisinde yapılan trafik hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Yapılan açıklamada iki ekip ve bir motosikletli trafik polisi ile çalışmaların yürütüldüğü ifade edilerek, “Trafik kontrol ve uygulamalarında 2015 yılı içerisinde 4 bin 473 adet Sürücü ve araç kontrolü yapıldı. Kontrol ve uygulamalarda 4 Mayıs tarihine kadar bin 182 adet TrafikCezası Tanzim edilirken, tanzim edilen Trafik Cezaları 584 bin 32 TL oldu. Aynı tarihe kadar 32 sürücüye Alkollü araç kullanmaktan Cezai işlem uygulandı” açıklamasında bulunuldu.

122 ADET ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Açıklamanın devamında ise, “122 adet araç Trafik Kanunun çeşitli maddelerine istinaden Trafikten Men edilerek İlçemizde Faaliyet Gösteren 3 adet Yed-i eminli otoparklara Eşit şekilde çekilmiştir. Gerçekleşen Motorsiklet Kazalarının Büyük Çoğunluğunun Ölümlü veya Çok ağır yaralı Trafik Kazaları olması nedeniyle; Özellikle yaz döneminde artan trafik yoğunluğu ve artan Motorsiklet kullanımı baz alınarak Motorsiklet ve Motorsiklet sürücüleri üzerinde EGM'nün talimatları doğrultusunda yoğun bir şekilde durulacağı; KASK kullanımı,çevreyi ve vatandaşlarımızı rahatsız edecek şekilde abartılı egzoz'lu motorsiklet kullanımı üzerinde yoğun şekilde kontroller yapılacaktır” denildi.

HIZ KONTROLLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Yapılan kontrollerde 2015 yılı içerinde Motorsiklet sürücülerine 10 adet kask, 5 adet abart egzoz olmak kaydıyla toplam da 66 adet ceza i işlem uygulandığı ifade edilerek, “7 adet Tescilsiz Motorsiklet trafikten men edilerek Otoparkla çekilmiştir. Yine aynı şekilde yaklaşan yazdönemi nedeniyle artan trafik yoğunluğu nedeniyle ilçemiz genelinde yapılan dijital radar ile hız kontrolleri devam etmektedir. 2015 yılı içerisinde yapılan hız Kontrollerinde 308 adet cezai işlem uygulanmış, özellikle ölümlü ve yaralamalı kazalarının yoğun şekilde meydana geldiği yerlerde yıl içerisinde hız kontrolleri devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

790 ADET CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi; “Trafik Kontrol ve Uygulamalarının amacının Yol Kullanıcıları olan hem sürücü hem yaya vatandaşlarımızın gidecekleri yere en kısa sürede ve en sağlıklı şekilde ulaşması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda özellikle ilçemizde yoğun olan ana arterlerin sürekli Trafiğe açık olması amaçlanmaktadır. İlçemizde özellikle Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, UğurMumcu Caddesi ve diğer yoğun olan ana arterlerde özellikle Çift Sıra park yapan araç ve araç sürücüleri üzerinde yapılan kontrollerde 2015 yılı içerisinde 790 adet cezai işlem uygulanmıştır”

MEYDANA GELEN KAZALARDA 91 KİŞİ YARALANDI

2014 ve 2015 yılı içerisinde meydana gelen kaza verileri hakkında da bilgi veren yetkililer, “2014 yılında ölümlü kaza olmazken, 49 adet yaralamalı kaza, 36 maddi hasarlı kaza ve toplamda da 85 kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen kazalar sonucunda da 121 kişi yaralanmıştır. 2015 yılında da ölümlü kaza meydana gelmezken, 49 yaralamalı kaza, 52 maddi hasarlı kaza ve toplamda 101 trafik kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen kazaların ardından da 91 kişi yaralanmıştır” denildi.

TRAFİK HAYATIN BİR PARÇASIDIR

Trafik demek sadece ceza demek değildir diyen Trafik Şube yetkilileri, “Dünya Ülkeleri ile Karşılaştırıldığımızda ülkemizde Trafik Kazalarının yoğun bir şekilde meydana geldiği 
ve Trafik Kazası Sonucu hayatını kaybeden, sakat kalan binlerce vatandaşımızın olduğu, Trafik kazalarının hem ülke ekonomisine hem de kişi ekonomisine veriş olduğu maddi zararların boyutlarının yüksek olması nedeniyle; Trafik bilincini gelecek nesillere temelden yerleştirmekamacıyla İlçemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullara Temel Trafik konusunda görsel materyaller ile bilinçlendirme ve trafiği hayatın birparçası yapma konusunda çalışmalar yapılmaktadır” açıklamasında bulunuldu.

3249 ÖĞRENCİYE TRAFİK DERSİ ANLATIMI YAPILDI

Yapılan çalışmalar kapsamında örnek olarak okulların anaokulu bölümlerine eğlenceli Trafik boyama kitapları dağıtıldığını ifade eden yetkililer, “İlk ve orta dereceli okullarda ise Trafik Polis Memurlarının bizzat katılımı ile Trafik dersleri uygulamalı olarak zaman zaman anlatılmaktadır. 2015 yılı kapsamında 12 okulda toplam 3 bin 249 öğrenciye trafik dersi anlatımı yapılmıştır. Ayrıca ilçemizde bulunan anaokulu faaliyeti gösteren okulların öğrencilerinin tamamına boyama kitabı dağıtımı gerçekleştirilmiştir” denildi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eh - 9 yıl önce
trafik polisi trafiği düzene sokacak ve trafik kazalarını önleyecek birimdir. burda ise maşallah çok para tahsil etmeyi başarı gibi anlatmışlar. nereye gidiyor bu paralar peki? hangi trafik sıkıntısına çare oluyor? asıl haber bu.