65 yaş üstü vatandaşlardan UKOME'ye çağrı

Çerkezköy'de ikamet etmekte olan 65 yaş üstü vatandaşlar, UKOME'den almış oldukları ücretsiz biniş kartını bazı otobüs şoförlerinin tavrı nedeniyle kullanmaya korktuklarını ifade ettiler

65 yaş üstü vatandaşlardan UKOME'ye çağrı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Eylül 2019 Perşembe 12:08



TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Bazı şoförlerin davranışlarına alındıklarını ve gururlarının incindiğini belirten 65 yaş üstü vatandaşlar "Yapmadık şeyler bırakmıyorlar. Yeter artık insanların onuru ile gururu ile oynamasınlar" diye konuşuyorlar. 4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 65 yaş üstü ve engellilere yönelik verilen ücretsiz ulaşım hakkının kendileri için adeta bir zulme dönüştüğünü söylüyorlar.
YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Yetkilileri bu konuda göreve davet eden vatandaşlar şu ifadelere yer verdi: " Bari uygun bir ücret belirlesinler, biz de onu verelim. Bilet alarak biniyorum, ücretsiz kartımı kullanmaz oldum. Şu yaştan sonra ağırımıza gidiyor, söylenen sözler, yapılan hareketler. Elimize dahi vuruyorlar, böyle tutacaksın diye. İnsanların gururu ile oynanmasın, yeter artık. Ya bu kişiler eğitilsinler ya da bu işi bıraksınlar. Genelde hastaneye gitmek için toplu taşıma aracı kullanıyoruz. Zaten sağlık sorunlarımız var. Bir de üzerine şoförlerin yapmış olduğu tepkiler ağırımıza gidiyor. Yetkilileri bu konuya bir çözüm bulmaya davet ediyoruz"

 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.