7 ayda 147 trafik kazası meydana geldi

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Büro Amirliği'nden alınan bilgilere göre Çerkezköy İlçesi'nde polisin sorumluluk alanı içerisinde olan bölgelerde Ocak 2014 tarihinden bu yana toplamda 84 tane yaralamalı trafik kazası, 63 tane de maddi hasarlı trafik kazası olduğu belirtildi. Meydana gelen kazalarda toplamda 171 yaralı olduğu belirtilirken bir vatandaşta kaldırıldığı hastanede yaşama veda etti.

7 ayda 147 trafik kazası meydana geldi
17 Temmuz 2014 Perşembe 08:00

Ocak 2014 tarihinden bu güne kadar Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Büro Amirliği tarafından, Çerkezköy'de polis sorumluluğuna ait bölgelerde toplamda 147 tane trafik kazası olduğu belirtildi.
 
136 TANE ARACA KIRMIZI IŞIK İHLALİ CEZASI KESİLDİ
Ocak 2014 yılından bu yana 136 tane sivil ihbarı ile Çerkezköy Narin Kavşağı ve Yeni Otogar önünde kırmızı ışık ihlali denetlemesi yapıldığı belirtilirken yapılan denetlemeler sonucunda 136 tane araca toplamda 29 bin 640 TL'lik bir ceza kesildi. Yapılan denetlemelerin devam ettiği belirtildi.
CENGİZ TOPEL CADDESİNDE 11 BİN 358 LİRALIK CEZAİ İŞLEM
Çerkezköy Cengiz Topel Caddesi, Tepe Emlak Konutları mevkiinde 170 tane araç uygulamaya alındı. Yapılan uygulamalar sonucunda 86 adet sürücü ve araca cezai işlem uygulandı. Karayolları trafik kanunun 47 1-C maddesine göre kamyon ve tırların sabah 06:30 ve 22:30 saatleri arasında girmesi yasak bölgelere girmesi sonucu cezai işlemler uygulanırken yine Karayolları trafik kanunun 34. maddesine göre araç muayenesinin gecikmesinden, 36 3-A maddesine göre sürücü belgesiz araç kullanmaktan toplamda 11 bin 358 TL ceza kesildi.
EHLİYETSİZ MOTORSİKLET SÜRÜCÜLERİNE TOPLAMDA 149 BİN 124 TL CEZAİ İŞLEM
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Büro Amirliği'nin yapmış olduğu denetlemeler kapsamında Çerkezköy'de Ocak 2014'ten bu yana 600 adet motorsiklet denetimi yapıldı. Yapılan denetimler kapsamında 20 adet motorsiklet sürücüsüne Karayolları trafik kanunun 78 1-B maddesine göre kask kullanmadan motorsiklet kullanma suçundan toplamda bin 600 TL'lik bir cezai işlem uygulandı. 53 motorsiklet sürücüsünün ehliyetsiz motorsiklet kullanma suçundan Karayolları trafik kanunun 36. maddesine göre toplamda 149 bin 124 tutarından trafik idari para cezası düzenlendi.
YAYA KALDIRIMI VE ENGELLİ RAMPALARINA PARK EDENLERE CEZA
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Büro Amirliği yaya ve motorlu trafik ekipleri, Çerkezköy'de Atatürk Caddesi, Çerkezköy Belediye Meydanı, Saat Kulesi civarı ve Uğur Mumcu Caddesi'nde halkın ve araçların yoğun olduğu bölgelerde, yaya kaldırımı üzerine ve engelleri rampaları üzerlerine park edilen araçlara son günlerde ağırlıklı olarak cezai işlem uygulamaktadır. Denetlemeler kapsamında trafik ekipleri araçların fotoğraflarını çekmek suretiyle engelli rampalarının önüne araç park eden sürücülere Karayolları trafik kanunun 61. maddesine göre 160 lira cezai işlem uygularken, yaya kaldırımı üzerine park edenlere ise 80 TL'lik cezai işlem uygulamaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.