7 aylık mücadele sonunda gelen zafer

29 Mart Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Belediye Başkanı Vahap Akay uzun ve yorucu bir maratonun ardından ipi göğüslerken, bu süreçte hem parti içi ile hem de Aday olduktan sonra parti dışı ile mücadele etmek durumunda kaldı. Sandıkta 3'ü aktif görev yapan, biri de eski Belediye Başkanı olmak üzere 4 Başkana karşı zafer elde eden CHP Adayı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı başardı

7 aylık mücadele  sonunda gelen zafer
21 Nisan 2014 Pazartesi 07:58

İlk olarak 2011 Genel Seçimleri öncesi Milletvekili Aday Adayı olarak Vahap Akay şansını denedi. Yapılan ön seçim sonrasında istediği sonucu alamayan Vahap Akay, daha sonra İlçe Başkanı olarak atandı ve İlçe Teşkilatı’nı kongreye götürdü. Kongrede az bir oy farkı ile İlçe Başkanlığı’nı Metin Dönmez’e kaptıran Akay, 30 Mart Yerel Seçimleri yaklaşınca 28 Ağustos 2013 tarihinde CHP’den Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı CHP İlçe Teşkilatı önünde kurulan özel platformda açıkladı.
ÇERKEZKÖY SEVDASI İLE YOLA ÇIKTIK
Aday Adaylığını açıkladığı programda Çerkezköy ve CHP için yepyeni bir başlangıcın arifesinde olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Vahap Akay, “Öncelikle bugüne kadar bu yolda hizmet etmiş, emek vermiş tüm Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyor, vefat edenleri rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. Bir memleket ve Çerkezköy sevdası ile yola çıkmaya hazırlanıyoruz” diyordu.
İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE BENDE ROL ALMAK
İSTEDİM
Vahap Akay, bu yola CHP’nin bir neferi olarak çıktığı için onur duyduğunu ifade ederek, “Bu süreçte tek yürek, tek vücut olacak olan Çerkezköy İlçe Örgütü’nün başta İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulumuz olmak üzere tüm üyelerimizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum. Bu sürecin önce partimize, Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hizmet yolunda partimizden aday adayı olan tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Delege ve üyelerin ilgisinden kuvvet ve istikamet alarak, çevremden gelen ilgi ve taleplere, partime, topluma karşı sorumlu bir insan olarak kayıtsız kalamadım. Vahap Akay olarak yerel yönetimlerde iktidara yürüyen partimizin bu yürüyüşünde ben de rol almak istedim. Çerkezköy adına ideallerimizi, heyecanlarımızı, Çerkezköy adına projelerimizi, ekibiz ile beraber ortaya koyacak ve bunları kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuşmuştu.
BELİRLEYİCİ
UNSUR OLAN ‘SANDIĞI’
SONUNA KADAR
DESTEKLİYORUM
Özgeçmişi hakkında da bilgi veren Akay, 2002 yılında CHP Üyesi olduğunu sözlerine ekleyerek şöyle devam etmişti: “2011 yılında Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı oldum. Aynı yıl içinde Çerkezköy İlçe Başkanı olarak atandım. Partiyi kongreye götürdüm ve kongrede görevimi devrettim. Görevimin gereğini her zaman yerine getirdim. Bundan sonra da kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğim. Seçim sürecinde Genel Merkezin aday belirleme sürecindeki kamuoyu anketlerini önemsiyor, bir diğer belirleyici unsur olan ‘Sandığı’ da sonuna kadar destekliyorum.”
6 ADAY ADAYI İLE YARIŞTI
Aday Adaylığı yarışında Metin Dönmez, Remzi Garip, Aktaş Güler, Subaykan Pandar, Ensar Sivri ve M. Zeki Gürcün ile yarışan Vahap Akay, 2013 yılının sonlarına doğru patlayan sözde anket krizi ile zor durumda bırakılmaya çalışılsada, CHP Genel Merkezi’nin Çerkezköy ve bazı ilçeler için aldığı ‘Sandık’ kararının ardından, sandığa girecek 4 Aday Adayından birisinin kendisinin olduğunun açıklanması ile ilktidar yürüyüşüne devam etti.
GARİP’İ SANDIKTA BIRAKTI
Sandık kurulduğu zaman CHP Üyelerinin en doğru kararı vereceğini başından beri savunan Vahap Akay, 15 Aralık’ta yapılan temayül yoklamasında sandıkta Metin Dönmez, Ensar Sivri ve Remzi Garip ile yarıştı. Altınsaray Düğün Salonu’nda yapılan ve 1487 CHP Üyesinin oy kullandığı temayül yoklamasında CHP'nin aday adaylarından Vahap Akay  en yakın rakibi Remzi Garip'e 101 oy fark atarak 616 oy alarak 1. oldu. 1852 üyeden 1489'inin oy kullanıldığı seçimde Tekirdağ CHP Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü’nün desteğini alan Vahap Akay,  616 oy alarak sandıktan birinci çıkarken, Tekirdağ CHP Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Candan Yüceer’in desteğini arkasına alan Remzi Garip 2. olarak 515 , 3. Ensar Sivri 182, 4. Metin Dönmez 168 oy aldı.
GENEL MERKEZ ADAYLIĞI
ONAYLADI
Temayül yoklamasının ardından CHP’nin Adayı netleşmeye başlarken, son sözü söyleyen CHP Genel Merkezi CHP’nin Çerkezköy Adayı’nın Vahap Akay olduğunu resmen ilan etti. CHP Adayının Akay olarak açıklanmasının ardından gözler CHP’nin diğer  Aday Adaylarının ne yapacağına çevrildi.
GARİP’İN MANEVRASINI KİMSE BEKLEMİYORDU
Bu süreçte Aday Adaylarından M. Zeki Gürcün, Subaykan Pandar, Ensar Sivri, sandıktan çıkan sonuca saygı gösterip Akay’ın yanında yer alırken, Aday Adaylarından Metin Dönmez’in ara sıra sosyal medya hesabından uçurduğu güvercinler ve Aktaş Güler’in temsil ettiği camianın huzursuzluğu sıkıntı yaratsa da bu iki isim bir noktadan sonra ikna olurken, asıl manevranın Dr. Remzi Garip’ten geleceğini o günlerde kimse beklemiyordu.
İPLER NASIL KOPTU?
Siyasi hayatı boyunca ANAP, AKP, DP’de bulunan ve son olarak CHP’ye gelen ve Aday Adayı olan Dr. Remzi Garip, sandıkta Akay’a geçilince herkes bir köşeye çekilip, siyasi hayatını noktalayacağını düşünürken, Meclis listesi hazırlanırken CHP’de fırtına koptu. Meclis listesini hazırlarken Remzi Garip’ten fikir almak için ziyaret eden Akay’a Garip, şuanda AKP’den Meclis Üyesi olan Turgut İleri ismini önerince, Akay, “Başka isim verin, Turgut Beye ciddi tepki var” cevabını veriyor ve bunun üzerine Remzi Garip, “Verdiğim ismi yazmadınız ki başka isim istiyorsunuz” deyince, Akay ile Garip arasındaki köprüler atılıyordu.
ERTEM GARİP’İ İKNA ETTİ
Bu sırada Garip ile temasa geçen Ali Ertem, bazı işadamlarının da devreye girmesi ile Garip’in Kapaklı’da bulunan oteline sık sık ziyaretlerde bulunarak, Garip ile beraber istediği isimleri listesinde yer vereceğini ifade ediyordu. Listenin başında ÇTSO eski Yönetim Kurulu Başkanlarından Ömer Kılınç’ın da olduğunu da öğrenen Garip, Ertem ve ekibinin ısrarı üzerine AKP’ye geçmeyi kabul ediyordu.
BU SEFER AKP KARIŞTI!
Garip’in AKP’ye geçeceğinin sosyal medyada yayılması üzerine Garip’e oy veren ve onu destekleyen CHP’liler yaşarken, Garip ve  Garip’e yakın isimlerin CHP’den AKP’ye geçmesi AKP’yi de karıştırıyordu. Remzi Garip’e yakın olduğu iddia edilen Mehmet Soyhan, Turgut İleri, Nurettin Yekeler, Şükrü Dumanlar gibi isimlerin listenin ilk 10 sırasında yer alması AKP içinde huzursuzluk yaratırken, hiçbir Aday Adayı’nın AKP’de seçilecek sırada olmaması da AKP’de çatlak seslerin yükselmesine neden oluyordu.
GARİP HESABI BİR GARİP İŞLEDİ
Garip’in ani bir karar ile CHP’den AKP’ye geçmesi CHP’de kısa süreli bir şoka neden olurken, CHP’nin Adayı Vahap Akay, Meclis listesine Bulgaristan kökenli soydaşların yakından tanıdığı Nihat Mıstık’ı alarak, kısa süreli şoku lehine çevirmeyi başarıyordu. Garip’in siyasetteki 180 derecelik dönüşü göçmenler üzerinde de beklenen etkiyi AKP lehine yapmazken, göçmenler arasındaki saflar CHP lehine sıklaşmaya başlıyordu.
LİSTE KRİZİ CHP’DE DE PATLAK VERDİ
Garip bombası ile Çerkezköy siyaseti alabora olurken, gözler Mart ayı başında verilen seçim listelerine çevrildi. CHP’nin kamuoyundan sır gibi sakladığı listede Ergun Gabralı, Ertan Aşut, İbrahim Çekçi, Fedahi Güven, M. Zeki Gürcün gibi isimlerin olduğunun yayılması üzerine son 3 gün Teşkilat karışırken, partideki etkin bazı isimlerin devreye girmesi üzerine liste konusunda Vahap Akay tamamen özgür bırakılıyor ve adı bilenmeyen ve rahatça çalışabileceği  isimlerden oluşan bir Meclis listesi yapması ve bunun İl Teşkilatı tarafından onaylanacağı bilgisi ulaştırılıyordu.
İLÇE TEŞKİLATI
ALTERNATİF LİSTE
HAZIRLADI
Bu şekilde eli oldukça rahatlayan Akay, listesini hazırlayıp, İl Teşkilatı’na onaylattıktan sonra İlçe Seçim Kurulu’na verirken, İlçe Teşkilatı harekete geçiyor ve alternatif liste hazırlayarak İlçe Seçim Kurulu’na gidiyordu. İlçe Seçim Kurulu’nun Akay’ın verdiği listesi kabul ettiğini açıklamasının ardından İlçe Teşkilatı ve Meclis hayali kuranlar büyük şok yaşarken, Akay ilk açık hava toplantısını GOP Mahallesi’nde bulunan Balkanlar Derneği önünde yaparken, adeta gövde gösterisi yapıyor ve meydan okuyordu.
MİTİNG HAVASINDA TOPLANTILAR YAPTI
Açık hava toplantıları ve kahve ziyaretleri yapan Vahap Akay’ın toplantıları miting havasında geçmeye başlarken, ilginin had safhada olması CHP’lileri umutlandırırken, Akay’ın Proje ve Meclis Üyesi Aday Tanıtım programı şölen havasında geçiyor ve CHP’liler artık iktidara bir adım daha yaklaştıklarına inanıyorlardı.
HEDEF TAHTASINA ERTEM VE
GARİP’İ KOYDU
Seçim meydanlarında Belediye Başkanı Ali Ertem ve Meclis listesinde yer alan Remzi Garip’i hedef alan ve ağır eleştirilerde bulunan Vahap Akay’ın etrafındaki halka her geçen gün büyürken, Akay’ın yaptığı Kızılpınar ve Gazi Mustafa kemal Paşa Mahallesi’ndeki açık hava toplantıları mitinge dönüşürken, 28 Mart Cumartesi günü yaptığı yürüyüş ile CHP seçim maratonunu tamamlıyor ve artık sandıkların açılmasını bekliyordu.
AKP İLE AMANSIZ YARIŞ OLDU
Sandıkların açılması ile birlikte yarışın AKP ile CHP arasında geçeceği ortaya çıkarken, özellikle GOP, GMKP ve Cumhuriyet Mahallelerinde AKP’ye büyük üstünlük kuran CHP, her seçim döneminde zorlandığı Fatih, İstasyon ve Fevzipaşa Mahallelerinde de AKP’nin ensesinde olunca, Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nı 1979 oy farkı ile AKP’nin elinden çekip alırken, belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 36 yaşında Çerkezköy’ün yeni Belediye Başkanı oluyordu.
ANLAŞILAMAYAN İTİRAZLAR
SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ
Vahap Akay’ın Belediye Başkanı olması ile birlikte Belediye Meydanı’na akın eden CHP’liler yaklaşık 25 yıl sonra gelen zaferi kutlarken, AKP’nin seçim sonuçlarına yaptığı nedeni bir türlü anlaşılamayan itirazlar AKP’nin yenilgisini değiştirmiyordu. İlçe Seçim Kurulu’nun resmi sonuçları açıklamasının ardından Akay ve ekibi mazbatasını alarak, Belediye Başkanlığı’nı 10 yıldır Çerkezköy’ü yöneten Ali Ertem ve ekibinden devir alırken, devir teslim töreninin ardından yapılan Belediye önündeki törene binlerce vatandaş katılarak, Genç Başkana ve ekibine olan güveni sunuyordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yerel çerkezköy - 10 yıl önce
19 kişisiniz daha hizmete başlamadınız.hayırlı i,şler diliyelim.
Avatar
61 - 10 yıl önce
ulan yalakalıgı bırakın yalamayın yeter sıze bundanda ekmek cıkmaz
Avatar
59 - 10 yıl önce
61 rumuzu ile yorum yapan arkadaş, yalamayı 10 yıldır kimlerin yaptığı, nasıl malı götürdüğü ortada. belediye'den ekmek çıkaran şerefsizin önde gidenidir kim olursa olsun ayrıca :)