8 günde 94 bin TL para cezası kesildi

Çerkezköy Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri 23-30 Temmuz tarihleri arasında yaptıkları denetimlerde 447 araç ve sürücüyü kontrol ederek toplamda ceza ve radar uygulaması sonucunda 94 bin 300 TL idari para cezası kesti.

8 günde 94 bin TL para cezası kesildi
04 Ağustos 2014 Pazartesi 07:40

EKİPLER BAYRAM SÜRESİNCE DENETİMLERİNİ HIZLANDIRDI
Ramazan Bayramı dolayısıyla kontrollerini sıklaştıran Çerkezköy İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri 23-30 Temmuz tarihleri arasında toplamda 447 araç ve sürücüyü kontrol etti. Yapılan kontrollerde Bayram boyunca tüm ekipleri dönüşümlü olarak çalışırken, otogar çıkışında bekleyen ekipler Şehirlerarası otobüsleri durdurarak hem şoförlerine alkol kontrolü hem de fazla yolcu taşıyıp taşımadıklarını kontrol ettiler.
447 ARAÇ VE SÜRÜCÜ KONTROL EDİLDİ
Otogarda yapılan kontrollerin yanı sıra bir trafik ekibi radar uygulaması bir başka trafik ekibi de şehir içinde çeşitli uygulama yaparak vatandaşların rahat etmesini sağlamış oldular. Trafik Ekipleri yaptıkları 8 günlük denetim ve kontroller sonucunda 447 araç ve sürücüyü denetlerken, 12 aracı çeşitli uygunsuzluklardan dolayı trafikten men işlemi gerçekleştirdi.
YARALAMALI TRAFİK KAZALARINDA 22 KİŞİ YARALANDI
5 sürücüden dördünün ehliyetine alkol sebebiyle el konulurken, bir sürücü de 100 ceza puanını aştığı için ehliyetini teslim etmek zorunda kaldı. Uygulamalar sonucunda 336 adet cezai işlem uygulanırken, toplamda da 96 bin 300 TL para cezası kesildi. 1 adet maddi hasarlı kazanın yaşandığı ramazan bayramında 5 adette yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen yaralamalı trafik kazalarında ise 22 kişi yaralanarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.
207 ARAÇ RADARA YAKALANDI
Yapılan radar uygulamasında ise 207 araç hız sınırına takılırken, cezai işlem olarak 51 bin 612 TL para cezası kesildi. Sürücü belgesi olmadan araç kullanan 9 sürücüye 13 bin 158 TL, alkollü araç kullanan 4 sürücüye 3 bin 92 TL cezai işlem uygulanırken, abart egzozlu araçlarda ise 7 araca bin 204 TL ceza kesilirken, 7 araç içinde bulunan 3 motosiklet ise trafikten men edilerek otoparka çekildi.
2 MODİFİYELİ ARAÇ TESPİT MUAYENESİNE GÖNDERİLDİ
Taşıma Kanunu’ndan yazılan 2 adet cezai işlem miktarı bin 350 TL olurken, 2 modifiyeli araca da cezai işlem uygulanarak tespit muayenesine gönderildiler. 8 günlük süre zarfında İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği Ekipleri tarafından yapılan uygulamalar sonucunda toplamda 94 bin 300 TL idari para cezası kesildiği ifade edildi.
KONTROLLER ARTARAK DEVAM EDECEK
İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamada, ilçedeki trafik güvenliği, vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik alınan tüm tedbirlerin artırılarak aynı kararlılık ve gayretle sürdürüleceği ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.