91. Yıl Kapaklı’da coşku ile kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da düzenlenen törenlerle kutlanırken, vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı

91. Yıl Kapaklı’da coşku ile kutlandı
31 Ekim 2014 Cuma 07:50

COŞKU İLE KUTLANDI
Kapaklı Stadı’nda başlayan kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Ali Gürbüz, Kapaklı İlçe Garnizon Komutanı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Amirleri, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılırken, tören esnasında yağan yağmur bayram coşkusuna engel olamadı.

VATANDAŞIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Kapaklı’da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde, Kapaklı Kaymakamı Ali  Gürbüz, Garnizon Komutanı Ferhat Kaanoğlu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan oluşan heyet, askeri araç ile stadı turlayarak öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı ve ardından kutlama programına geçildi.

ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK KAVRAMLARINI CUMHURİYETE BORÇLUYUZ
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kapaklı Kaymakamı Ali Gürbüz günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı yapmak üzere kürsüye geldi. Türkiye’de özgürlük ve eşitlik kavramlarını kullanabilmemizi, Cumhuriyet’e borçlu olduğumuzu dile getiren Kaymakam Gürbüz “Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Sporda, sanatta, siyasette, ekonomide önde gelen ülkeler arasında yer alabiliyorsak bunu Cumhuriyete borçluyuz. Geçmişte küçük bir köy olan Kapaklı, bugün nüfusu 100 bine yakın bir sanayi kenti haline geldiyse bu da Cumhuriyetle olmuştur” dedi.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALISINIZ
Demokrasinin, Cumhuriyetin olmazsa olmazı olduğunun altını çizen Kaymakam Gürbüz  “Demokrasi dışı çözümler Cumhuriyet ile bağdaşmaz” ifadelerini kullanırken, Cumhuriyete sahip çıkmanın ve değerlerini korumanın önemine de vurgu yaptı. Kaymakam Gürbüz  “Gençler, özelikle siz Cumhuriyete sahip çıkmalısınız” dedi ve konuşmasının sonunda, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitleri rahmetle anarken, gazileri de saygı ile selamladı.

GEÇİT TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Düzenlenen törende Kaymakam Gürbüz’ün konuşmasını sonlandırmasının ardından öğrenciler, öğretmenler, okul idarecileri ve gazilerin yer aldığı geçit töreni yapılırken, protokol ve vatandaşlar da geçit törenini ayakta alkışladı. Geçit töreni esnasında, öğrenciler ellerindeki Türk Bayrakları ve Atatürk portreleriyle Cumhuriyet Bayramı’na ayrı bir anlam kattı.

GÖSTERİLER ALKIŞ ALDI

Geçit töreninin sona ermesiyle, günün anlam ve önemine yönelik şiir ve kompozisyonların okunmasına geçildi. Devamında ise Bulgaristan’dan gelen Burgaz Halk Oyunları Ekibinin gösterisi sahnelendi. Halk Oyunları ekibi, yapmış olduğu gösteri ile izleyicilerden büyük alkış alırken, ardından da Ortaokul ve Liseler arası kız-erkek 400 metre koşu yarışması yapıldı.

MANDALI TARAFINDAN ÖDÜLLERİ VERİLDİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kapaklı’da düzenlenen kutlama töreninde ayrıca  Cumhuriyetin ilanının 91.yılı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Kapaklı Anaokulu öğrencisi Esin Vatansever ile Gazi İlkokulu öğrencisi Zeynep Bilge resim dalında üçüncü, Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Nazar Köse şiir dalında üçüncü ve Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Asrın Sıhan Aksüt’e ödüllerini Belediye Başkanı İrfan Mandalı takdim etti.

KAANOĞLU TARAFINDAN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Düzenlenen yarışmalarda, Resim dalında 2. olan Sanayiciler İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Sidar Umut Öztarhan, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Yaren Kılıç, şiir dalında 2.olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Ezgi Çırak ve kompozisyon dalında 2.olan ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi öğrencisi Enes Furkan Songül’e ödüllerini Garnizon Komutanı Ferhat Kaanoğlu verdi.

KAYMAKAM GÜRBÜZ BİRİNCİLERE ÖDÜLLERİNİ VERDİ
Düzenlenen yarışmalarda, Resim dalında Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Mete Alp Şen ile yine aynı okuldan Alanur Bilgiç 1.’liği paylaşırken, şiir dalında Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Nazlı Topal, kompozisyon dalında ise Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Arif Erdoğan birinci oldu. Öğrencilere ödüllerini Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz verdi.

TÜRK BAYRAKLARININ AÇILIŞI BÜYÜK ALKIŞ ALDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden oluşan Halk Oyunu grubunun gösterileri sonrasında gerçekleştirilen Bayrak Final Tablosu adlı gösteri ile sona erdi. Bayrak final tablosuna geçildiğinde Türk Bayraklarının açılışı, törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.