Abban 23 Nisan’ı kutladı

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yaptığı açıklamada, “23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir” dedi.

Abban 23 Nisan’ı kutladı
25 Nisan 2019 Perşembe 12:25

“23 NİSAN, TÜRK MİLLETİNİN VAR OLMA GÜNÜDÜR”
Çerkezköy Kaymakamım Atilla Selami Abban, 23 Nisan nedeniyle bir mesaj yayınladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değinen Kaymakam Abban, tüm çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutladı. Abban mesajında, “Yurdumuzun düşmanlar tarafından her yandan işgal edildiği, bağımsızlığımızın göz göre göre tehlikeye girdiği bir dönemdi. Elde ne para, ne cephane, ne de asker vardı. Yıllarca Osmanlı’dan yardım dileyen hatta Osmanlı’ya kurtarıcı gözüyle bakan düşmanlarımız bu durumu unutmuşlar ve Osmanlı’ya hasta adam damgasını vurmuşlardı. Hasta adamın eski gücüne kavuşması için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardı. Bugün, Büyük Türk Milleti'nin, kendini beğenmiş düşmanlara karşı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde çelik bir halka, tunç bir kale olduğu gündür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği bir gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek, tek yürek haline geldiği bir gündür. Bugün Türk Milleti'nin büyük bir inançla var olma, yok olmama mücadelesine atıldığı gündür. Millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz gündür. Bugün, yepyeni bir ruh ve imanla, yepyeni bir devletin temellerinin atıldığı gündür. Milletin kendini yönetme yetkisini eline aldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür.  23Nisan 1920 tarihi, ulusal iradenin en açık bir şekilde belirdiği bir gündür. Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun yıldönümüdür. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir. Anlayışının kafalara, yüreklere vicdanlara yerleştiği bir gündür” ifadelerini kullandı.
“ATATÜRK İLKELERİNE SAHİP ÇIKMA MECBURİYETİNDEYİZ”
Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Kaymakam Abban, “Harcı atalarımızın asil kanları ile yoğrulan ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği bir gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl kutladığı dünyadaki ilk ve tek bayram günüdür. Bu bayram, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bir gündür. Atatürk şu sözleriyle Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade ortaya koymuştur: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Bizler bu günde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.