Abdullah Öge yeni AKP İlçe Başkanı

AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi Beylice Düğün Salonu’nda yapılırken, çift listenin yarıştığı kongrede Genel Merkezin Aday gösterdiği Abdullah Öge, Gençlik kolları eski Başkanı Mehmet Can Danyeli’ni geride bırakarak Çerkezköy AKP İlçe Başkanı oldu

Abdullah Öge yeni AKP İlçe Başkanı
08 Aralık 2014 Pazartesi 08:03

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 5.Olağan Kongresi geniş bir katılımla yapıldı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop ta katılırken, kongre başlamadan önce Genel Merkeze rağmen Başkan Adaylığını açıklayan Mehmet Can Danyeli’ni vazgeçirmek için Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve İl Başkanı Ahmet Akçay’ın çabaları sonuçsuz kaldı.

 

Mehmet Can Danyeli’nin Adaylıktan vazgeçmemesi üzerine yapılan oylamada 259 geçerli oy kullanılırken, 179 oy alan Abdullah Öge ve ekibi yeni İlçe Yönetimini oluştururken, rakibi Mehmet Can Danyeli ise 80 oyda kaldı. 400 delegenin 141 tanesi ise kongrede oy kullanmadı.

  

Beylice Düğün Salonu’nda başlayan kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut ile Özlem Yemişçi, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ile Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Tekirdağ eski İl Başkanı Ahmet Kambur ile Mehmet Şık, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile delegeler katıldı.

 

CHP’LİLERDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Çerkezköy İlçe eski Başkanı Metin Dönmez ile CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri kongre salonuna gelerek, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

DİVAN HEYETİ SEÇİLDİ
 

Kongreye divan heyeti teşekkülü ile başlandı. Divan başkanlığına Zeynel Şen, divan başkan yardımcılığına Sinan Meral katip üyeliklere ise Nuran Yeşil, Seda Akın ile Seyithan Caferoğlu önerildi. Önerge oy birliği ile önerildi. Ardından saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kongreye devam edildi.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN MESAJI OKUNDU

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in kongreye gönderdikleri kutlama mesajını AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sinan Meral okudu.

 

YEMİŞÇİ: “ÇERKEZKÖY’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

 

Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi yaptı. Çerkezköy kongresine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yemişçi “Oylarıyla bizlere inanan, her seçimde oylarını artıran Çerkezköy ilçemize yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

ÜLKE BÜYÜK AŞAMALAR KATETTİ”

 

AK Parti’nin iktidarda bulunduğu sürede birçok yeniliği getirdiğini söyleyen Yemişçi “2002’de şimdiki Cumhurbaşkanımız ‘yeter söz milletin, karar da milletin’ dedi. 13 yıldır vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Her alanda kaydettiğimiz çok önemli başarılar var. Ancak kaydettiğimiz gelişmeyi çocuklara gençlere anlatamadık. 13 yıl önce Türkiye’yi bilen herkes bu istikrarın neler getirdiğini çok iyi bilir. Bunu hepimiz usanmadan sıkılmadan anlatmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

 

KAYMAKAMLIK BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 

Tekirdağ’da gerçekleştirilen yatırımları anlatarak sözlerini sürdüren Yemişçi “Tekirdağ’a ciddi anlamda kamu yatırımları yapıldı. Ergene Havzası’nın temizlenmesi için 3.2 milyar TL’lik bir bütçe hazırlandı. Trakya’nın Gelişim Projesi yoktu, bunun için 10 milyar TL ayrıldı. Çerkezköy’de ise birçok hizmeti halkımıza sunduk. Çerkezköy’e Adliye Sarayı yapıldı, Devlet Hastanesi ile Gençlik Merkezi’nin inşaatı sürüyor. Kamu yatırımları anlamında Kaymakamlık Binası eksikliği bulunuyor. İnşallah Kaymakamlık Binası’nın onayını da önümüzdeki günlerde alacağız. Sonrasında da yapımına başlanacak.”

 

2015’İN İLK ÇEYREĞİNDE YOLCU TAŞIMACILIĞINA BAŞLANACAK

 

Yemişçi konuşmasının sonunda Çerkezköy-İstanbul arasında bir süredir devam eden tadilat çalışmalarına değindi. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanacağı bilgisini veren Yemişçi, 2015 yılının ilk çeyreğinden itibaren de yolcu taşımacılığına başlanacağını açıkladı.

 

9 SEÇİMDEN DE GALİBİYETLE AYRILDIK

 

Milletvekili Yemişçi’nin konuşmasını tamamlamasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut bir konuşma gerçekleştirdi. Kongrenin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Milletvekili Akbulut, sözü AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmalara getirdi. Son 13 yıldır ülkeye birçok hizmet kazandırıldığını anlatan Akbulut “9 seçime girdik, başarıyla çıktık. Bunda en büyük pay, kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile sizlerin desteği bulunuyor. Her zaman yanımızda olan Çerkezköylülere teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

AK PARTİ SİYASETİ FARKLI

 

AK Parti siyasetinin diğer siyasi partilerin siyasetinden farklı olduğunu belirten Akbulut şöyle devam etti: “AK Parti siyaseti farklı bir kulvarda yapıyor. AK Parti iktidarı dönemine kadar hep halının altına sürülen sorunlar, AK Parti döneminde teker teker masaya yatırılarak çözüm arandı. Vatandaşın günlük yaşamı kolaylaştıracak şekilde, seçim kaybetmekten korkmadan çalışmalar yapıldı. Milli Eğitimde sorunlar vardı. Milletin inancına uygun olmayan bir milli eğitim vardı. Bizim dönemimizde yeni bir düzenleme yapıldı. Milli bir anlayışa geçildi. Ekonomide paramızın değeri kalmamıştı. 6 sıfırlı 1 Milyon lira WC’lere verilirdi. Yapılan çalışmalarla paramız en kıymetli paralar seviyesine çıktı. Sağlıkta zorluklar aşıldı. Hizmet evinde hasta yatanın ayağına geliyor. Artık hastanelerde kimse rehin alınmıyor. Nerden nereye geldik.”

 

ESKİ GERİDE KALDI

 

Yapılan çalışmaları söylemek zorunda olduklarını belirten Akbulut şöyle devam etti: “İnsan haklarında sorunlar yaşanıyordu. 28 Şubat’ta bir tane inançlı kadro iş başında bırakılmadı. Konya’da valilik görevinde bulunurken bu yüzden görevimden alındım. Artık bunlar geride kaldı. Din ve vicdan hürriyetini şu an yaşıyoruz. Alevi kardeşlerimiz ile Kürt kardeşlerimiz kimliklerini ortaya koyamıyorlardı. Şimdi her hangi bir ayrım yok. Biz hep birlikte 77 milyonu seviyoruz.”

 

BUNLAR RİSK ALMAKLA OLUYOR

 

Uzun bir süredir ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan terör sorununa da değinen Akbulut “Her gün yüzlerce insanımızın hayatını kaybediyordu. Terörle devletimizin başı dertteydi. Teröre 400 milyar dolar ayrılmıştı. Her gün 20’nin üzerinde şehit geliyordu. Ancak son 3.5-4 yıldır çok büyük mesafeler alındı. Artık şehit cenazeleri gelmez oldu. İnşallah seçimden önce bu soruna nihai bir çözüm bulunacak. Bunlar

 

risk almakla oluyor. Seçim kaygısı ile hareket etmiyoruz. Böylelikle vatandaşımız hizmet görüyor, ülkemiz kalkınıyor.” şeklinde konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

 

Çerkezköy’deki 30 Mart yerel seçim sonuçlarına değinerek sözlerini sürdüren Akbulut “Çerkezköy’de bir trafik kazası oldu. Çerkezköy AK Parti’ye hep destek oldu. Biz de aslan payını Çerkezköy’e verdik, vermeye de devam edeceğiz. Kimseye küsmedik. Bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Milletvekili Akbulut’un ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay kürsüye geldi. Kongreye katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Akçay, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Saray ve Marmara Ereğlisi kongrelerinin birlik ve beraberlik sağlanamaması nedeniyle yapılamadığını anlatan Akçay “Çerkezköy kongresini bize yakışan vakar içerisinde gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Hayırlı oldu. Bundan sonra artık önümüzdeki Haziran ayında gerçekleştireceğimiz milletvekilliği seçiminden en yüksek oyu almak için çalışacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

 

ŞENTOP: BÜYÜK KISMINI TAMAMLADIK

 

Program son olarak Genel Başkan Yardımcısı AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop bir konuşma gerçekleştirdi. Selamlama ile konuşmasına başlayan Prof. Dr. Mustafa Şentop sözü kongre sürecine getirdi. Ülke genelindeki ilçe kongrelerinin yüzde 80’ini tamamladıklarını anlatan Şentop, ilçe kongrelerinin ardından İl Kongrelerini tamamlayacaklarını söyledi.

 

SEÇİM KAYGISI TAŞIMIYORUZ

 

7 Haziran 2015’te yapılacak milletvekilliği genel seçimine rağmen ülke genelinde kongreye gittiklerini kaydeden Şentop: “Bu sürede kongre yapmak her partinin karı değildir, işi de değildir. Diğer siyasi partiler kongrelerini erteliyorlar. Çünkü bu ortamda kırgınlıklar sıkıntılar yaşanabilir. Onlar kariyer hesabı için siyaset yapıyorlar. Bu hesapları aşamadıkları için ciddi kırgınlıklar oluşuyor. Kongrelerde çok küçük liste hesapları ile sıkıntılar oluşuyor. Bugün burada CHP kongresi olsaydı, arka taraftaki sandalyeler havada uçulabilirdi.” diye konuştu.

 

50-100 YILLIK HEDEFLER BELİRLİYORUZ

 

AK Parti’nin siyaseti büyük hedefler belirleyerek yaptığını ifade eden Şentop şöyle devam etti: “2011 yılında 2023 vizyonunu açıkladık. Temel hedefleri, projeleri hazırlayarak 2053 ve 2071 hedeflerini ortaya koyduk. Bizler önümüzde 20-50-100 yıllık hedefler koyuyoruz. Büyük hedeflerle yürüyenler siyasi kariyer hesapları yapmazlar. Kendi kişisel hesaplarını, hedefleri içinde eritmiştir. AK Parti’nin 9 milyon üyesi bulunuyor. Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Mahalle Teşkilatları ve sandık görevlileriyle 4 milyon üyemiz aktif olarak görev yapıyor. Zaman zaman kısa süreli kırgınlıklar, çatışmalar olabilir. Biz bunları büyük hedefler istikametinde kolayca geçme gücüne sahibiz.”

 

TÜRKİYE’DEKİ DEĞİŞİMİ ANLAMAK İÇİN YURT DIŞINA ÇIKMAK LAZIM

 

Kongre süreçlerini seçime hazırlık süreci olarak değerlendirdiklerini söyleyen Şentop, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Gürcistan temaslarından örnekler vererek şunları söyledi: Gürcistan’da birçok temasımız oldu. Diaspora bakanıyla, bakanlarla birçok heyetle görüştük. Türkiye’deki değişimi anlamak için Türkiye dışına çıkmak lazım. Değişim dışarıdan dana iyi anlaşılıyor. Yurt dışında Türkiye telaffuz edilince neler olduğunu görüyoruz. Türkiye’den beklentiler çok büyük.” diye konuştu.

 

AK Parti iktidarı ile ülkeye ve ülke insanına özgüven geldiğini kaydeden Şentop “özgüven millet fertlerinin tarihlerine, kendi potansiyeline güvenmesidir. Türkiye’de yapılan en büyük devrim özgüven devrimidir. Bunu da Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu tescil etti. 10 Ağustos’ta özgüven ile aşağılık kompleksi arasında oylama yapıldı. Bazı muhalefet liderleri aşağılık kompleksi konusunda ittifak ettiler. Adaylarının tam ismi Muhammed Ekmeleddin İhsan’dır. İlkten Muhammed’i Mehmet’e çevirdiler, sonra İhsan, İhsanoğlu’na çevrildi. Recep Tayyip Erdoğan ise özgüvenin, devriminin mimarıdır. Cumhurbaşkanımızın uluslar arası temaslarını görüyorsunuz. Artık insanımız kendisinde kompleks görmüyor. Dünyanın her yerine cesaretle giden iş adamlarımız var. Bunlar özgüvenimizin neticeleridir.”

 

BÜRORATİK OLİGARŞİYİ YIKTIK

 

Millete güveniyorsanız demokrasinin önünü açarsınız’ diyen Şentop “AK Parti iktidarı öncesinde rant siyaseti yapılıyordu. Hükümetlere ‘siz yol yapın, kanalizasyon yapın’ diyorlar başka bir şey yapmayın diyorlardı. Bunu yapan da seçilmemiş bürokratik oligarşiydi. AK Parti bürokratik oligarşiyi tasfiye etti. Artık neyin ne şekilde yapılacağına bu milletin seçtikleri karar veriyor. Biz, söz verdiklerimizi yaparız, aldığımız sözlerin de takibini yaparız. Yapmayacağımızın hiçbir şeyin sözünü vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.



AK PARTİ’YE KOMPLO KURUYORLAR

 

AK Parti’nin önünü kesme adına hem yurt içinde hem de uluslararasında işbirlikleri yapılarak komplo kurulduğunu savunan Şentop şöyle devam etti: “Gezi Olaylarıyla başladılar, sonra 17-25 olayları ardından da 6-7 ekim olaylarını gündeme getirdiler. Şimdide seçim barajını gündeme getirerek AK Parti’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Esas hedefleri 7 Haziran’da gerçekleştirilecek milletvekilliği genel seçimleridir.”

 

DAHA BÜYÜK BİR OY ALACAĞIZ

 

Seçim barajının işleyişini makine sistemine benzeten Şentop “Makineye ne girdi verilerse çıktı da o olur. Girdiye yüzde 50 oy sokarsanız buradan AK Parti yine iktidar çıkar. Dünya tarihinden 3 kez arka arkaya oyunu artıran bir parti yok. İnşallah 7 Haziran 2015’te daha büyük bir oy alacağız.” dedi.

 

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

 

Konuşmasının sonunda dış gelişmelere de değinen Şentop “Komşularımızda yönetimler herkesi gözü önünde, artık yönetilmez durumdalar. Şu anda ülkede yönetim becerisi olmayan kişiler olsaydı bizler de komşularımız gibi problemlerle karşı karşıya kalabilirdik. CHP’liler arasında yapılan ankette partililerin yüze 50’si Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan olarak hayal bile edemiyorlar. MHP’lilere ise sormuyorlar. Çünkü MHP yok, Genel Başkan Devlet Bahçeli var. HDP ise uzaktan kumandalı çok arabası gibi. Siyaseti siyasi gereklilik çerçevesinde yapan tek parti AK Parti’dir” diye konuştu.

 

KONGRELER GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİDİR

 

Şentop konuşmasını şimdiye kadar Çerkezköy ilçe teşkilatında görev alan tüm partililere teşekkür ederek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bundan sonra da beraber olacağız. Kongreler yönetimdeki görev değişikliğidir. Yeni seçilecek ilçe yönetimine de şimdiden başarılar diliyorum.”

 

YÖNETİM OY BİRLİĞİ İLE İBRA EDİLDİ

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu.

 

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu İlçe Teşkilat Başkanı Ercan Erdoğan okudu. Teşkilatlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Recep Keskin, son üç yılın bütçe raporlarını okudu. Gelir gider hesapları oylamaya sunuldu. Oy birliğiyle kabul edildi. Yeni dönem bütçe rakamları hakkında da bilgi verildi. Gelir-gider bütçesi 160 TL olarak ön görüldü. Yönetim Kurulu’nun oy birliği ile ibrası sonrasında divan başkanı listeleri sordu.

 

BEYAZ LİSTE İLE SARI LİSTE YARIŞTI

 

Divala Abdullah Öge’nin başkan adaylığındaki beyaz liste ile Mehmet Can Danyeli’nin başkan adaylığındaki sarı liste sunuldu. Listelerin divan başkanlığına sunulmasının ardından tasnif komisyonu oluşturularak seçimlere geçildi.

GENEL MERKEZ ADAYI KAZANDI

 

Seçimlerde 259 geçerli oy kullanılırken, 179 oy alan Abdullah Öge ve ekibi yeni İlçe Yönetimini oluştururken, rakibi Mehmet Can Danyeli ise 80 oyda kaldı. 400 delegenin 141 tanesi ise kongrede oy kullanmadı.



İŞTE YENİ YÖNETİM
 

Seçimden galip ayrılan Abdullah Öge Başkanlığı’ndaki yeni Yönetim Kurulu isimlerden oluştu: Mikail Çelik, Ali Eke, Ömer Faruk Bilgin, Göksel Bozdağ, Hüseyin Karaca, İrfan Ak, Sinan Kozuva, Umut Danış, Nurcan Aksoy, Ömer Yalvaç, İnci Engirli, Erdem Güner, Ercan Tanışık, Zafer Erdağ, Nevzat Teker, Süleyman Bahçekapılı, Vahit Özcan, Kenan Özaydın, Ömer Güner, Celal Yeşilyurt, Aydın Kaya, Abdullan Çoşkun, Salih Azbay, Şaban Uğur, Filiz Gören, Ercan Erdoğan, Murat Akbay, Adem İçli ve Ümit Gök.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 9 yıl önce
pınarça deresi islahı ne oldu sayın akbulut,akp seçimi kaybetti diye millete ders mi vermek istiyorsunuz.30 mart iş kazası diyorsunuz.çerkezköyü bir su bassın daha ne iş kazaları olur.
Avatar
iskender yıldırım - 9 yıl önce
ak partinin sonu bu gidişle anap tan beter olucak galiba
Avatar
seyidhan caferoğlu - 9 yıl önce
memleketimiz ve milletimiz için hayirli olsun
Avatar
Vitrinde has var. - 9 yıl önce
saadet partisi ile oradakilerin hiç bir alakası yoktur. onlar has partiliydiler... saadet partililer hala yerlerinde dimdik duranlardır.
Avatar
ak parttili - 9 yıl önce
yanlışın var iskender ,refahın sonu gibi olacak,ak partililer saf dışı vitrinde saadetliler var ,ela başı ercan erdoğan ,kıvrak,kemiksiz,
abdullah ercanın güdümünden bir an önce kurtulmazsa önümüzdeki seçimde çerkezköyde saadet kadar oy alır akp,bunuda yazın bir tarafa
Avatar
ishak şukla - 9 yıl önce
vahap kardeşim irfan mandalı değerli ikili ak partiye gecersiniz şimdiden hayırlı olsun.