Abdullah Öğe’den ‘Termik Santral’ açıklaması

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, gündeme dair gerçekleştirdiği basın açıklamasında 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının sorusu üzerine bir kısmı Çerkezköy’de konumlandırılması planlanan termik santral hakkında da açıklamalarda bulunan Öğe, ‘’Eğer ki bu santral gerçekten çevre kirliliği oluşturacak yaşamı kısıtlayacaksa bende karşıyım. Ama bu santralin durumunu araştırmadan, ‘Neden bu bölgeye yapılıyor?’ diye araştırma yapmadan ‘Karşıyız’ demenin bir anlamı yok. Bizler araştırdık ve bunun ihtiyaç olduğunu kabul ettik.’’ dedi

Abdullah Öğe’den ‘Termik Santral’ açıklaması
01 Mart 2017 Çarşamba 15:19

ESKİ PAZAR YERİNDEN ARAÇ KALDIRILACAK

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 4 Mart Cumartesi günü Tekirdağ’a gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Tekirdağ’da olacaklarını kaydeden Öğe, mitinge katılmak isteyen vatandaşlar için eski otogarın bulunduğu alandan araç kaldırılacağını ifade etti.

REFERANDUMLA İLGİLİ KONUŞTU

16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili de konuşan Öğe, ‘’Kılıçdaroğlu’nun CHP yönetimi yalan ve kara propaganda ile insanları kandırmaya çalışıyor. ‘Hayır’ diyenlerin neden ‘Hayır’ dediğini hiçbir şekilde ifade edemiyorlar. 18 maddeyi okumadan ‘Hayır’ diyenlere bizler gidip tek tek tüm maddeleri anlatarak neden ‘Evet’ demesi gerektiğini anlatacağız. ‘Hayır’ cephesi ‘Rejim değişikliği, tek adamlık geliyor’ gibi asılsız, yalan bir propaganda yürütüyor. Tek adamlık rejimi mevzu bahis ise, bizim kurucu genel başkanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Biz bu vatan için gerekirse adam gibi ölürüz’ diyen bir adamdır. ‘Yenikapı ruhu bitmiştir’ demek adamlık değildir. Bu değişiklik sistem değişikliğidir; rejim değişikliği değil. Maalesef CHP’li yöneticiler, dağda çobanlık yapan vatandaşlar bunu anlamaz deyip, çobanla şehirdeki vatandaşı şimdi kandırmaya çalışıyor. Bizler buna karşı halkımızın gayet bilinçli olarak sandığa gitmesini sağlayacağız.’’ dedi.

SORU TERMİK; CEVAP İHALE

Basın mensuplarının, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kişisel Facebook hesabından yaptığı ‘’Dün yapılan toplantıda Çerkezköy ve Silivri sınırlarında yapılacak Kömürlü Termik Santrale karşı çıkan; Silivri Ak Parti ve CHP İlçe Başkanlarına; Ak Parti ve CHP İstanbul Milletvekillerine yaşadıkları kentin geleceğine sahip çıkma birlikteliğini gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Tekrar soruyorum: Çerkezköy'de Termik Santral İstiyor musunuz?’’ paylaşımını sormasının ardından bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Öğe, ‘’Bu soruyu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay soruyor diye cevaplamıyorum. Önce onlar neden doğrudan temin ihalelerini şeffaflık ilkesine bağlı kalarak açıklamıyorlar?’’ dedi.

ARAŞTIRMA YAPILMADIĞINI İDDİA ETTİ

Öğe daha sonra, sorulan sorunun içeriğiyle ilgili de cevaplar vererek, ‘’Daha önce de ifade ettim. Çerkezköylü halkımız şundan emin olsun ki çevre kirliliği oluşturacak bir santrale ilk başta ben karşı çıkarım. Ama bu santralin durumunu araştırmadan, ‘Neden bu bölgeye yapılıyor?’ diye araştırma yapmadan ‘Karşıyız’ demenin bir anlamı yok. Termik santral bir ihtiyaçtır. Yapılması gerekiyorsa bu bizim devletimizin enerji politikasıdır. Bizim karşı gelmemiz hiçbir şey ifade etmez. Bu enerji ihtiyacı nereden karşılanacak? CHP’li yöneticiler daha önce RES’lere karşı çıktılar, HES’lere karşı çıktılar, Güneş enerjisi tarlalarına karşı çıktılar, Nükleer enerjiye karşı çıktılar. Soruyorum bu elektriği nereden üreteceğiz? Şuanda yaşadığımız bölgenin ciddi bir elektrik ihtiyacı var. Trakya Bölgesi Enerjiyi şuan Bulgaristan’dan gelen bir santralden ve Rusya’dan gelen bir hat ile doğalgaz aracılığıyla alıyor. Yarın santralin şalteri kapatılınca elektriksiz mi kalacağız? Bu enerji nereden gelecek?  Burada yapılması planlanan Termik Santral ‘Süper Kritik’ denilen santraldir. Kuru sistemli ve havaya sadece su buharı salan bir santraldir.’’ dedi.

PARTİLİLERİNİN DE ‘HAYIR’ DEDİĞİNİ UNUTTU

Abdullah Öğe, Silivri sahilinde 'Termik Santrala Hayır' sloganı altında 'Serbest Kürsü' adı verilen etkinlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu’nun da yer alarak termik santrale karşı çıktığını unutmuş olsa gerek, ‘’Bizler araştırdık ve bunun ihtiyaç olduğunu kabul ettik. Avrupa’da şehir içinde kullanılan termik santraller var. Ama CHP, üçüncü havalimanına, köprüye, RES’lere, HES’lere her şeye karşı çıkan zihniyetin tedarikçisi. Artvin’de yapılan HES ile alakalı kurulan bir derneğin Almanya’dan aylık 170 bin avronun üzerinde destek aldığını ve dernek yöneticilerinin yüzde 90’ının Artvin ile bir alakasının olmadığını biliyor musunuz? Bakın Almanya’da 46 tane termik santral var. Bu santrallerin 26 tanesi eski teknoloji, 20 tanesi yeni teknoloji.’’ ifadelerini kullanarak, sadece Cumhuriyet Halk Partililerin termik santrale karşı çıktığını savundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Termik santrale karsi - 7 yıl önce
Termik santral lerde kükürt ve NOx gazını tutabilir bir arıtma sistemi bulunmuyor. Asit yağmurları ni bunlar oluşturuyor. Arastirdim
Avatar
kerem - 7 yıl önce
"Yeni teknoloji zarar vermiyor" yanlış bilgi.
Sonra kandırıldık diyecekler, hasta olanlar olduğu ile kalacak.
Akıl ve bilimi kullanmayarak insanların kanser olmasına, hastalanmasına vesile olanlar günah işliyor.
Vebali boyunlarına.