Açı Dershanesi ‘Başakşehir Koleji’ne dönüşüyor

3 yıldır Kapaklı’da ortaokul öğrencilerine yönelik eğitimini sürdüren Açı Dershanesi, dönüşüm süreci kapsamında Başakşehir Koleji olarak yoluna devam edecek. Mevcut binasında eğitim ve öğretime devam edecek olan Başakşehir koleji, öğrencilere daha da kaliteli bir hizmet sunabilmek adına Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Remzi Garip’e ait villayı kiralarken, o alanı da sosyal tesis olarak kullanacak

Açı Dershanesi ‘Başakşehir Koleji’ne dönüşüyor
01 Mart 2015 Pazar 18:26

 ÖZEL ORTAOKUL OLARAK HİZMET VERECEĞİZ

Kapaklı’da 3 yıldır öğrencilere eğitim öğretim veren Açı dershanesi Başakşehir Koleji’ne dönüşüyor. Konu hakkında açıklama yapan Açı Dershanesi Kurucu Müdürü Mustafa Dursun, “Dershaneler dönüşüm sürecine girdiği için bizde zaten Ağustos ayında dönüşüm onayımızı almıştık. Milli Eğitim Bakanlığından 22 ağustos 2014 tarihinde dönüşüm onayımız geldi. 3 yıldır SBS Dershanesi olarak hizmet veriyoruz. Güzel bir kalite, başarı ve veli memnuniyeti yakaladık. Bizim işimiz ortaokul olduğu için artık özel ortaokul olarak hizmet vereceğiz” dedi.

VİLLAYI 5 YILLIĞINA KİRALADIK

Dönüşüm sürecinde diğer dershanelerin lise olarak eğitimlerine devam edeceğini sözlerine ekleyen Dursun, “Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da dönüşüm programında ortaokula dönüşen tek kurumuz. 5-6-7-8 ve anasınıfı olarak eğitim vereceğiz. Bunun için kontenjanımızın yetmeyeceğini düşünüyoruz. Çok yoğun talep var. Başakşehir Koleji olarak yolumuza devam ederken mevcut binamızı derslik olarak kullanacağız. Öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermeyi hedeflediğimiz için ve sosyal tesis olmadan da bu işin yapılamayacağı için dershanemizin arkasında bulunan Remzi Garip’e ait villayı 5 yıllığına kiraladık. Mevcut binamızda ruhsat alabiliyorduk ama öğrencilerimize sosyal imkanlar sunabilmek adına o villayı kiraladık” diye konuştu.

BAŞAKŞEHİR OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Remzi Garip’e ait villayı Mayıs ayında teslim alacaklarını ifade eden Mustafa Dursun, “Gerekli anlaşmalar imzalandı ve Mayıs ayında binayı teslim alarak Haziran ayında da tadilata başlayacağız. Eylül ayında da Başakşehir Koleji olarak eğitim öğretimimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sosyal tesis alanımızda Konferans salonu, Kütüphane, İbadethane ve havuz bulunacak. Villanın bahçesi de geniş olduğu için öğrencilerimiz ders aralarında gönüllerince vakit geçirip eğlenebilecekler. Bahçeye basket sahası da yapmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

İLK 150 ÖĞRENCİYE YÜZDE 20 İNDİRİM OLACAK

Mevcut binanın yanında bulunan alanı da kurs merkezi olarak değerlendireceklerini belirten Dursun şunları söyledi; “Kurs merkezimizde de öğrencilerimiz için İngilizce dersi, bale, satranç ve müzik derslikleri yer alacak. Başakşehir Koleji olarak erken kayıtlarda ilk 150 öğrenciye yüzde 20 indirim uyguluyoruz. Hiç duyuru yapmamamıza rağmen vatandaşlarımız şimdiden yoğun ilgi gösteriyorlar”

DERSHANE DE KAHVALTI DÜZENLENECEK

Açı Dershanesi Kurucu Müdürü Mustafa Dursun, dershanede basın mensuplarına düzenleyeceği kahvaltı ile Başakşehir Koleji hakkında daha detaylı bilgi verecek.


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bir Vatandaş - 9 yıl önce
dönüşemez??????????
çünkü hemen yanıbaşında bar - müzikhol var
Avatar
organizeli - 9 yıl önce
evet o bar organize gibi guzide bir yerleşim yerine yakismiyor....
Avatar
zincir - 9 yıl önce @organizeli
o mekan organize gibi bir yerin en güzide mekanı koçis ;)
Avatar
vatandaş - 9 yıl önce
o mekanın istenmediği belli, açı dershanesinin sayesinde kapanır da iyi olur bari.
Avatar
zincir - 9 yıl önce @vatandaş
bar var diye dershanenin açılmasına göz yuman yetkili, dershane açılıyor diye barı kapatabilir mi mantıklı vatandaşım benim :*