Adaylar mal beyanında bulunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na katılımlar hızla devam ediyor. Son 1 ay içerisinde düzenlenen törenlerle 311 kişinin CHP’ye katılımı olurken, son olarak geçtiğimiz günlerde E-S Aile Çay Bahçesi'ndeki toplantıda 30 kişi daha CHP saflarına katıldı.

Adaylar mal beyanında bulunacak

E-S Aile Çay Bahçesi'ndaki toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partici İlçe Başkanı Fedahi Güven Mart’ta yapılacak olan kongrede Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ı Genel Başkan Yardımcısı olarak beklediklerini belirtirken, Yerel Seçimlerde ise Meclise girmek isteyen adayların noter huzurunda mal varlığı beyanında bulunacağını söyledi.

DESTEKLERLE BAŞARIYA ULAŞMAK ZOR DEĞİL

Desteklerle birlikte başarıya ulaşmanın zor olmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fedahi Güven “2002’deki Genel Secimlerde CHP’nin oyu 9 bin iken son yapılan seçimlerde15 bin 683’e taşıdık Çerkezköy’de. 2002-2007 yılları arasında Çerkezköy’deki seçmen sayısı artışı %20 olurken, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz oyumuzu %59 arttırarak başarı sağladık.

Çerkezköy merkezinde 2004 Yerel Seçimleri ile 2007 yılındaki Genel Seçimi kıyaslarsak, 2004’de CHP’nin Çerkezköy’de aldığı oy 1911, Çerkezköy merkezinde, köyler ve beldeler hariç 2007 yılında Genel Seçimlerde 7651. Buradaki artış %250.

2004 yılında Belediye Başkanı Çerkezköy’de 5549 oyla seçildi, bize burada bir iş düşüyor. Biz bu katılımları, bu birlikteliği her mahallede sağladığımız sürece ve sizlerde bizlere destek olduğunuz sürece Cumhuriyet Halk Partisi’ni Çerkezköy’de başarıya ulaştırmak hiçte zor değil. Ama buradaki topluluğun bize omuz vermesi lazım, bize güç vermesi lazım, topluluğun giderek artması lazım. İnanın ondan sonra kazanmak çok kolay zaten.

UFACIK HABERLEŞME İLE BURAYA BU KADAR KİŞİ TOPLANABİLİYORUZ

Yerel seçimlere çok az zaman kaldı. Normal zamanı 2009 Mart ayı ama her yerde konuşuluyor 2008 yılının sohbaharına da alınabilir. Dolayısıyla sürekli çalışarak kalabalığı arttırmamız lazım. Bir sonraki toplantıya her arkadaş yanında 2-3 kişi daha getirirse biz buraya da sığmayız. Son 20 günde üç tane toplu katılım yaptık. İlk toplu katılımda 41 kişi, ondan sonraki toplu katılımda 200 arkadaşımız, ardından da 70 kişilik katılım ve bu 30 kişilik katılım gerçekleşti.

Önümüzdeki Çarşamba gününe ise partimize aldığım habere göre ciddi bir grup aramıza katılacak. Yaptığımız çalışmalarla kıskanılıyoruz arkadaşlar. Geçen gün gazetelerde gördüm AKP’de Gençlik Kollarına toplu katılım yapmaya başlamış. Genel Seçimler döneminde AKP, İlçe Başkanı Sait Yazı önderliğinde bir toplantı yaptı bu mekanda, seçim atmosferi olmasına rağmen bu kalabalık o zaman yoktu. Ortada seçim yok, hiç birşey yok ama bizler ufacık bir haberleşme ile buraya bu kadar insanla toplanabiliyorsak demek ki bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Çerkezköy’de başarıyı yakalayacağız. Ama bunun için çalışmalıyız.

ÇERKEZKÖY’Ü HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Bu ülke çok zor günler yaşıyor. Ülkede ciddi ekonomik krizler var. İnsanlar büyük sıkıntılar içinde ama AKP iktidarı bir kriz yaratmak içinde elinden geleni yapıyor. Günlerdir çıkan türban meselesi ile ortalığı birbirine kattılar. Türkiye’nin gündemi bu olmamalı, Türkiye’nin bütün milli değerleri yabancılara peşkeş çekilmiş. Her şey özelleştirilmiş, ülke ciddi bir ekonomik krize gidiyor. Bunların çözümü bizler olacağız. Şimdi hedefimiz yerel iktidar.

Yerel Seçimlerde sizden isteğim var. Bu akşam burada Trakyalısı var, Ağrılısı var hiç önemli değil. Burada yaşıyorsak hepimiz Çerkezköylüyüz demektir. Biz Çerkezköylüysek burayı da bizim yönetmemiz lazım. Sizler omuz vererek güç vererek bizi iktidara getirceksiniz, bizlerde sizler için çalışacağı ve Çerkezköy’ü hep birlikte yöneteceğiz.

Biz iktidara geldiğimizde bütün vatandaşların tüm sorunları hallolacak. Kendimizi değil halkımızı düşüneceğiz. Bizim misyonumuzda bu var. Ama maalesef 1950’lerden beri Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede iktidara gelemiyor. Bizleri iktidara getirmek istemiyorlar. Ama halkımızı ikna etmek için, doğruları anlatmak için burada olduğu gibi heryerde konuşup anlatıyoruz.

EĞER ÇERKEZKÖY’DE İKTİDARA GELİRSEK EN AZ 4-5 DÖNEM İNMEYİZ

Biz iktidara gelirsek kendimiz için değil sizler için çalışırız. Çünkü biz sosyal demokrasiyi, halka hizmeti düşünen bir partiyiz. Ama iddia ediyorum iktidara geldiğimiz de yaptığımız işlerden sonra artık kimse iktidarı bizden alamaz.

Çerkezköy’de önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse ben iddia ediyorum en az 4-5 dönem Çerkezköy’ü yönetiriz. Çünkü bizler sizler için çalışacağız. AKP’nin uygulamaları ortada 2004 yılından beri. Erzak yardımıyla, kömür yardımıyla bu ülke bir yere varamaz. Bunların zihniyetinde halkı daha da fakirleştirmek var, sonra kömür ve erzak yardımı ile vatandaşı ayakta tutmaya çalışıyor. Halbu ki bu olmamalı, sen vatandaşına iş imkanı sağlayacaksın. Vatandaşına balık vermeyeceksin, balık tutmayı öğreteceksin. Vatandaşın her türlü sorununu çözüp, hizmetini vereceksin. İşin özeti Türkiye’de yerelde iktidara gelmemiz şart arkadaşlar.

Eğer AKP tekrar yerelde başarılı olursa vay halimize diyorum. Ben sizlere inanıyorum, sizlerinde bizlere güvenmeniz ve inanmanız. Bize inanın bizlerde sizlere hizmet edelim. Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılımların gün geçtikçe artarak devam etmesini diliyorum ve hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

ADAYLAR MAL BEYANINDA BULUNACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fedahi Güven’in konuşmasının ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Vatandaşların merak ettikleri konularda sordukları soruları cevaplayan İlçe Başkanı Güven şunları söyledi;

“Yerel seçimlerde halkın sevdiği ve hizmet edeceğine inandığımız güvenilir bir adayımız olacak. Halk kimi istiyorsa o aday olacak. Hedefimiz kişiler değil AKP iktidarını yıkmak. Siyaseti dürüst yapmak çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olanlar ve Meclis Üyesi olmak isteyen adaylar noter huzurunda mal beyanında bulunacaklar ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin hizmet anlayışı ile hizmet edecekler”dedi.

FAİK ÖZTRAK’I GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BEKLİYORUZ

Mart ayında yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi kurultayında Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ı Genel Başkan Yardımcısı olmasını beklediklerini belirten İlçe Bakanı Güven, “Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti ve yaşamaya devam edecek. Kısa bir süre sonra AKP diye bir parti kalmayacak. Çerkezköy’de AKP’yi yıkmak için pırıl pırıl yönetimle çalışmaya devam edeceğiz. Çerkezköy’de olduğu gibi Ankara’da da köklü değişiklikler bekliyoruz. Mart ayında yapılacak olan kurultayda Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görmek istiyoruz ve bekliyoruz. Bunun için adım adım ilerliyoruz. Çünkü siyaset sabır ve zaman işidir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.