ADD Mumcu ve Aksoy’u andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şubesi’nden yapılan basın açıklamasıyla Gazeteci Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy anıldı

ADD Mumcu ve Aksoy’u andı
05 Şubat 2016 Cuma 15:43

ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI

ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan’ın yaptığı basın açıklamasında 24 Ocak 1993 tarihinde katledilen Gazeteci Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990 tarihinde katledilen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürüşlerini içine alan 24 – 31 Ocak aralığındaki haftayı Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anıldığı ifade edilirken, “Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin saygın isimleri olan değerli gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu Genel Başkanı, seçkin hukuk bilgini Prof. Dr. Muammer Aksoy’un alçakça pusular kurdurularak öldürülüşlerinin yıl dönümü günlerini alan 24 – 31 Ocak tarihleri arasını, Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anıyoruz.” açıklamalarında bulunuldu.

CAHİL BIRAKILMIŞ HALKIN DİNSEL İNANÇLARINI SÖMÜREN TARİKAT VE CEMAATLER GÜÇLENİYOR

“Atatürk’ün ölümünün ardından devrim karşıtı sürecin başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik her türlü saldırı giderek artmış ve AKP iktidarı döneminde de doruk noktasına ulaşmıştır. Cahil bırakılmış halkın dinsel inançlarını sömüren tarikat ve cemaatlerin giderek güçlendiği, Emperyalizmin ‘Büyük Orta Doğu Projesi’ eş başkanlığı üstlenilerek girişilen ‘Ülkenin bölünüş müzakerelerinde’ hayli mesafe kat edildiği, komşu ülkelerle savaşın eşiğine gelindiği, iç huzurun ve toplumsal barışın büyük yara aldığı, ekonominin küresel sermayeye tek taraflı bağlandığı, eğitimin çağdaş ve bilimsellikten hızla uzaklaştırıldığı bir ortamda, Uğur Mumcuları, Muammer Aksoyları, Ahmet Taner Kışlalıları, Bahriye Üçokları her zamankinden daha fazla arıyor, özlüyoruz.

“LAİK CUMHURİYET’İ DİN DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Üstelik, Demokrasiyi ve hukuku kullanarak Laik Cumhuriyeti bir Din Devletine (Çağdaş hukuku Şeriat hukukuna) dönüştürmek yolunda oynanan nafile oyunlara bundan böyle de devam edileceği anlaşılmaktadır. Bunun işareti yine Cuma Namazı iznini düzenleyen Başbakanlık Genelgesiyle ortaya konmuştur. Öte yandan, ne yazı ki, Uğur Mumcu da dahil, pek çok gazetecimizi, aydınımızı, bilim adamımızı ve daha nice yurtsever insanımızı acımasızca ve hunharca katleden caniler henüz yakalanmış değillerdir.

“ENİNDE SONUNDA CUMHURİYET KAZANACAKTIR”

Şüphesiz ki ölüm emirlerini verenler, bu pusuları ve kumpasları kuranlar Türkiye’yi Sevr Antlaşması’ndan bu yana parçalayıp yok etmek isteyen emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileridir. Bu aydınlanma düşmanları, 1930’larda Mustafa Fehmi Kubilay’ı aramızdan alanlardı. Ve onlar, iyi bilmeliler ki, tarihsel – toplumsal belleğimizin bir kenarında silinmeyecek biçimde yazılıdırlar. Yine onlara sesleniyoruz: Çağdaş bir toplum ülküsüyle kurulmuş Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti, her türlü engel ve sorunları aşarak, çağdaşlaşma yolundaki tarihsel yürüyüşünü sürdürecektir. Laik Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini korumak, savunmak yolundaki şehitlerimiz unutulmayacak, eninde sonunda Cumhuriyet kazanacaktır.”

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.