ADD Rize Belediyesi’ni uyardı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şubesi Başkanı Dündar Orhan, Rize’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk heykelinin kaldırılarak Rize Valiliği’nin önüne taşınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Rize Belediyesi’ni uyardıklarını dile getiren Orhan, “Atatürk’ün sevgisini kalbimizden, düşüncelerini aklımızdan silmeye gücünüz yetmeyecektir.” dedi

ADD Rize Belediyesi’ni uyardı
26 Aralık 2016 Pazartesi 16:42

MEYDANIN ADI 25 TEMMUZ’DA DEĞİŞTİRİLDİ
Hatırlanacağı üzere, Rize Belediye Meclisi 25 Temmuz’da, darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen ilk toplantıda Rize’nin merkezi noktası olan, törenlerin ve mitinglerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nın isminin ’15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ oy birliği ile değiştirme kararı almıştı. Geçtiğimiz günlerde de bu meydanın düzenleme çalışmaları kapsamında, meydanda bulunan Atatürk heykeli yerinden kaldırılarak Rize Valiliği’nin önüne taşınmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan Rize Belediye Başkanı’na tepki göstererek, gerçekleşen bu eylemin Türk Ulusunun Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleşen kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin rövanşının alınması olarak gördüklerini dile getirdi.
CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ HEYKEL HEDEF ALINDI
Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Rize’de Valilik bahçesindeki ‘Atatürk ve Gençlik Anıtı’nın kaldırılmasının ardından, şimdi de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli hedef alındı.
AKP’Lİ BELEDİYE HEYKELİ BULUNDUĞU YERDEN KALDIRDI
Rize’nin AKP’li belediyesi; askerimiz ve polisimiz gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında teröre karşı mücadele ederken, son derece pervasızca bir uygulamaya imza atarak, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini bulunduğu yerden kaldırdı.
‘SÖZDE’ BİRLİK RUHU
Milli birliğe, ulusal bütünlüğe, tarih bilincine, vefa duygusuna bundan daha büyük zarar verilemezdi. Böylece, 15 Temmuz FETÖ kalkışmasının ardından iktidar tarafından dillendirilen birlik ruhunun ‘sözde’liğini, Rize Belediye Başkanı ispatlamıştır.
RÖVANŞ OLARAK GÖRÜLÜYOR
Rize Belediyesi’nin bu eylemi insan aklının almayacağı bir eylemdir. Adeta, Türk Ulusunun Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirdiği kurtuluş ve kuruluş mücadelesinden rövanş alınmak istenmektedir.
GEÇMİŞTE DE BENZER BİR EYLEM YAPILDI
Kaldı ki bu olay, Rize’de Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini hedef alan ilk olay değildir. Daha önce de, Valilik bahçesindeki ‘Atatürk ve Gençlik Anıtı’, Rize Devlet Hastanesi’ne otopark yapımı gerekçesiyle kaldırılmış, inşaat yıllar önce bittiği halde anıt yerine koyulmamıştır.
ATATÜRK GELECEĞE IŞIK TUTMAKTADIR
Atatürk herhangi bir geçmiş zaman kahramanı değildir. 20. yüzyılın başında bu topraklarda gerçekleştirdiği kurtuluş ve kuruluş devrimini dünden bugüne, bugünden geleceğe ışık tutmaktadır. Atatürk’ün ışığından uzaklaşmanın bedelini Türkiye 15 Temmuz’da en acı biçimde yaşadık. CIA güdümlü 15 Temmuz Fethullahçı kalkışma, en değerli ortak paydamızın laik ve demokratik Atatürkçü düşünce olduğunu ortaya koymuştur.
BARIŞ UMUDUNUN GÜVENCESİ
Bu doğrultuda Rize Belediyesi’ni uyarıyor, Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini hedef alan girişimlerine sonlandırmaya çağırıyoruz. Atatürk ve Atatürkçü düşünce koşullar gerektirdiğinde sığınılacak geçici bir liman değildir. Atatürk ve Atatürkçü düşünce Türkiye’nin demokratik geleceğinin, günümüz dünyasının da barış umudunun güvencesidir.
TÜRK DEVRİMİ EN GERÇEKÇİ PROJEDİR
Atatürk’ün gerçekleştirdiği Türk devrimi, 21. yüzyılda bizim hem yurtta hem de dünyada barışa götürecek en gerçekçi proje olarak insanlığın gündemindedir. Öncelikle, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren etnik ve dini cemaat temelli çatışmaları da sonlandıracak anahtar bu projedir.
GÖZLERİNİZİ AÇIP GERÇEKLERİ GÖRÜN
Hem Türkiye’de hem dünyada yolunu bulmakta zorluk çekenler için Atatürk ve Atatürkçü düşüncenin ışığı, önümüzde kutup yıldızı gibi takip edilmeyi beklemektedir. Onun ışığını görmemekte ısrar edenler artık gözlerini açıp gerçekleri görmelidirler.
SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ
Ulusumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e her aman sahip çıktı ve sonsuza kadar da sahip çıkacaktır. Atatürk’ün sevgisini kalbimizden, düşüncelerini aklımızdan silmeye gücünüz yetmeyecektir.”
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.