Afet olsun diye mi bekleniyor

2018 yılında ihale edilen, ödenek yokluğu veya nedenini bilemediğimiz gerekçelerle bir türlü başlamayan dere ıslahı, Çerkezköy’ü hala tehdit ederken, çalışmaların başlamaması “Acaba afet olsun diye mi bekleniyor?’ sorusunu akıllara getiriyor.

Afet olsun diye mi bekleniyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
25 Ağustos 2021 Çarşamba 18:39

Temmuz 2018 tarihinde, Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ‘Tekirdağ- Çerkezköy, Çorlu ve Muratlı İlçeleri Çorlu Suyu 1 Kısım’ ihalesi ile çalışmaların önünde engel kalmamış ve yer tesliminin tamamlanmasıyla çalışmalara başlanacağı açıklanmıştı.
Çorlu Suyu ıslahı ihalesi kapsamında, Devlet Su İşleri ‘Tekirdağ- Çerkezköy, Çorlu ve Muratlı İlçeleri Çorlu Suyu 1. Kısım’ için ihaleye çıkılmıştı. Bu kapsamda Çorlu Suyu’nun Ambardere Mevkii’nden,  Kızılpınar’a kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik bölümü ıslah edilecek ve toplamda yaklaşık 67 kilometrelik bir bölgede gerçekleşecek olan ıslah projesi ile su taşkını riski ortadan kaldırılacaktı.
Fakat gelinen noktada ıslah çalışmaları yapılmadığı için su baskını tehlikesi olduğu gibi duruyor.
 
AMBARDERE BARAJI NE OLACAK
Diğer taraftan Ambardere’de doğal su toplama alanına yapılması planlanan barajın (regülatör veya bent olarakta adlandırabiliriz) çalışmalarıyla ilgili istişarelerin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.