Ahlakımızı yitirirsek herşeyimizi yitiririz

Tokatlılar Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Belediye Nikah Salonu'nda düzenlediği 'Güzel ahlakın yeniden inşaa' edilmesi konulu konferansa katılan Prof. Dr. Burhanettin Can, Türk toplumunun örgüne, adedine, gelenek ve göreneklerine savaş açan bir medya ile toplumun karşı karşıya aldığını belirterek, "Bugün buna sessiz kalır, hesabını sormazsanız geleceği de çaresiz bırakmış olursunuz" dedi.

Ahlakımızı yitirirsek herşeyimizi yitiririz
28 Ekim 2008 Salı 00:00

OY VERMEKLE GELECEK İNŞAAOLMAZ

"Eğer gelecek günlerin güzel olmasını istiyorsanız 4 yılda bir siyasilere oy vererek geleceği güzel inşaa edemezsiniz" diyen Prof. Dr. Burhanettin Can, Türkiye'de %5'lik bir seçkin zümrenin söz hakkının bulunduğunu ve bunun dışındakilerin söz hakkının olmadığını savundu.

DİZİLER VE YARIŞMALARI ELEŞTİRDİ

Salonda bulunan izleyicilere, "Bugün torununuzla, kızınızla, gelininizle, anne ve babanızla oturup rahat rahat televizyon izleyebiliyor musunuz?" diye soran Prof. Dr. Burhanettin Can, son 5 yılda Türk toplumunu deforme etmeye yönelik dizilerin, yarışmaların sayılarının arttığını belirterek, "Bu dizilerin, yarışmaların senaryoları ABD'de hazırlanıyor. Başka ülkelerde denemesi yapılıyor ve ardından Türkiye'ye ihtal ediliyor" dedi.

HAYA İMANDANDIR

Konferansta konuşan Tokatlılar Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Türkay Karakaş ise Türk toplumunun 'Haya imandandır' felsefesini benimseyen bir toplum olduğuna dikkat çekerek, "Böyle bir ecdadın torunları olarak bizim toplumumuza, bize ne oldu? Her türlü hırsızlık, rüşvet normal karşılanmaya başlandı toplumda" dedi.

AHLAK KONUSUNDA HASSAS OLUNMALI

Herkesin ahlak konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirten Dernek Başkanı Türkay Karakaş, "Eğer ahlak konusunda gerekli hassasiyeti gösteremezsek bugünümüzü, yarınımızı, geleceğimizi yitiririz" dedi.

HERKES DUYArLI OLMALI

cCereyan eden olaylara karşı herkesin duyarlı olması gerektiğine işaret eden Dernek Başkanı Türkay Karakaş, "Eğer bir toplumda iyiler de en az kötüler kadar olaylara, hırsızlıklara, ahlaksızlıklara duyarlı olmazsa, tepki göstermezse adım adım o toplum yok olur, benliğini, kimliğini kaybeder" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.