Ahmet Korkmaz transfer dönemini ve takımı değerlendirdi

Çerkezköy Spor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, Kulüp Binasında düzenlediği basın toplantısında, takımdaki son gelişmeler ve transferler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Korkmaz, toplantıda “Bundan sonraki süre içinde karşımıza çok özel bir isim çıkmazsa transfer çalışmalarını tamamladık” ifadelerini kullandı

Ahmet Korkmaz transfer dönemini ve takımı değerlendirdi
18 Temmuz 2014 Cuma 07:14

BİRÇOK OYUNCU İLE ANLAŞILDI
Bu sezon BAL liginden düşerek Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Çerkezköy Spor, sezon öncesinde birçok transfere imza attı. Çerkezköyspor, geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan kaleci Murat Gümüş, altyapıdan gelen ve son olarak Çorlu Gençlerbirliği’nde oynayan kaleci Emre Özten, Sitespor’dan sağbek Hilmican Taşdemir, Manavgatspor’dan sağbek Ali Kayhan, Sincanspor’dan sağ açık-sağ bek Zeyt Arif Dağdelen, geçtiğimiz sezon kadrolarında bulunan stoper Abdi Karataş, Hasan Gürlek, sok bel Kadir Mert Örentepe, Çorlu Sanayispor’dan ön libero Sultan Yılmaz, yine geçen sezon Çerkezköyspor’da top koşturan Onur Güngör, Burhaniye Belediyespor’dan orta saha oyuncusu Melih Mutluer, Tekirdağspor’dan sağ kanat oyuncusu Fırat Demir, Çorluspor’dan sağ kanat oyuncusu Fahrettin Temur, geçtiğimiz yıllarda Çerkezköyspor forması giyen ve son olarak Niğde Belediyespor’da top koşturan Mehmet Narin, Yenibosnaspor’dan Mehmet Terzioğlu ile anlaştı.
NİJERYALI FUTBOLCU İLE ANLAŞILDI
Çerkezköyspor transfer çalışmaları kapsamında  son anlaştığı isim ise, 3 yıl Nijerya U-17 forması giyen, Nijerya 1.Lig Takımlarından Rangers’ın orta saha oyuncusu Elochukwu Ume oldu.
ALTYAPIDAN A TAKIMA ALINDILAR
Yeşil beyazlı ekip altyapıdan da bir çok ismi A takıma dahil ederken, bu isimler içinde sağ bek oyuncusu Bekir Eroğlu, stoper Uğur Hasko, stoper Doğukan Uncuoğullarından, orta saha oyuncuları Mehmet Oğultarhan, Fatih Can Yıldız, sağ kanat oyuncusu Fatih Baya ve forvet Kubilay Köse var.
FİNALİ DÜŞÜNEREK BAL AYARINDA BİR TAKIM KURDUK
Bu sezon mücadele edecekleri takımın, Bölgesel Amatör Lig seviyesinin üzerinde olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Gönül isterdi ki bu yıl bu takımla BAL’da mücadele edelim ancak olmadı. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp namağlup bir şekilde ligi şampiyon tamamlamak istiyoruz. Ardından da BAL’daki durumu bekleyeceğiz. Burada iki seçeneğimiz var. Ya final maçı oynayacağız, ya da bir takımımızın şampiyon olması, veya direk küme düşmesi halinde BAL’a yükseleceğiz. Umuyorum ki takımlarımız başarılı olurlar. Biz finali düşünerek BAL ayarında bir takım kurduk. Tedbiri baştan alıyoruz” dedi.
HER TAKIMA SAYGILIYIZ
Çerkezköy Spor Başkanı Ahmet Korkmaz, Süper Amatör Lig’deki tüm takımlara saygıları olduklarının da altını çizerken “Umuyoruz ki mücadelenin olduğu, heyecanlı bir lig yarışı olur. Biz bundan yanayız” ifadelerini kullandı.
TOP BAŞI TARİHİ HENÜZ BELLİ DEĞİL
Ahmet Korkmaz ayrıca, lig takviminin netleşmemesi dolayısıyla top başı tarihlerinin belli olmadığını belirtirken, Ramazan Bayramı’nın ardından takvimin açıklanacağını ve programlarını buna göre yapacaklarını ifade etti.
6 KONTENJAN OYUNCUSUNDAN 5’İ OYNAYABİLECEK
Korkmaz, düzenlediği basın toplantısında amatör liglerde statü değişikliğine gidildiği bilgisini de verirken, “Takımlar daha önce 1986 doğumlu ve daha büyük oyuncuların dördünü oynatabiliyordu. Bu sayı beşe yükseldi. Bir diğer değişiklik ise 1996 doğumlu ve daha küçük oyunculardan ikisinin 18 kişilik kadroda bulunma şartı. Kontenjan ile ilgili karar bizim için iyi oldu. Kadromuz rahatladı. Şu an 6 kontenjan oyuncumuz var, 5’ini oynatabileceğiz” dedi.
BAHADIR AYDINOĞLU BİZİMLE ANLAŞMIŞTI
Ahmet Korkmaz, konuşmasında ayrıca, 1911 Çerkezköy Spor Kulübü ile aralarında yaşanan transfer krizine de değinirken, Vedat Tura transferinde yaşananlarının bir benzerinin bu kez Bahadır Aydınoğlu transferinde yaşandığını kaydetti. Aydınoğlu transferinde 1911 Çerkezköyspor Yönetimi’ni bilgilendirdiğini ancak oyuncunun daha sonra 1911 Çerkezköyspor’la anlaştığını hatırlatan Korkmaz, “Bahadır Aydınoğlu ile sözleşme imzaladıktan sonra kendisine bir miktar da para verdik. Sözleşmenin imzalanmasının ardından 1911 Çerkezköyspor Kulübü Yönetimi’ni transfer hakkında bilgilendirdim. Ancak, bizlerle sözleşme imzalayıp, üstüne para da alan Bahadır Aydınoğlu’nun daha sonra 1911 Çerkezköyspor takımı ile anlaştığını duydum. Bu spor ahlakıyla, fair-play ile bağdaşmaz. Yapılan hem oyuncu hem de yönetici açısından terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır, karaktersizliktir’ şeklinde konuştu.
HANGİ TAKIMDA OYNAMAK İSTİYORLARSA OYNAYABİLİRLER
Transfer döneminde futbolcuların gitmek istedikleri takım konusunda özgür olduklarını dile getiren fakat bu olayların farklı bir durum arz ettiğini belirten Korkmaz  “Oyuncu hangi takımda oynamak istiyorsa o takıma gidebilir. Geçtiğimiz sezon Çerkezköyspor’da forma giyip de önümüzdeki sezon başka takımlarda forma giyecek oyuncular var. Bu oyunculara saygı duyuyoruz, başarılar diliyoruz. Muzaffer ve Şafak da 1911’le anlaştı. Bu iki oyucu bizlerle de görüştü. Şartları konuştuk. Kendileri önümüzdeki sezon 1911 Çerkezköyspor forması giyeceklerini söylediler. Neticede de 1911 Çerkezköyspor takımı ile anlaştılar. Kendilerine yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.
SPORCU AHLAKINA UYMAYACAK HAREKET YAPTILAR
Geçtiğimiz sezon Veliköyspor’lu Onur’un sezon içinde Çerkezköyspor ile anlaştığını ama daha sonra kulübe gelip 1911 Çerkezköyspor’a gitmek istediğini kendilerine belirttiğini dile getiren Korkmaz “Kendisi daha sonra bizlere gelerek 1911 Çerkezköyspor takımına gitmek için müsaade istedi. Bizler de kendisinin tercihine saygı duyarak, başarılar diledik. Ancak Vedat Tura ile Bahadır Aydınoğlu sporcu ahlakına uymayacak bir şekilde davrandılar” ifadelerini kullandı.
 
 
 
HER ZAMAN FAİR-PLAY İÇERİSİNDE KALDIK
Bahadır Aydınoğlu ile imzaladıkları sözleşmeyi de basın mensupları ile paylaşan Ahmet Korkmaz, konu hakkında gerekli mercilere başvuruda bulunacaklarına da dikkat çekerek, “Böyle bir oyuncunun bizim takım içerisinde yer almayacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Zaten, bizler de bu şekilde terbiyesiz ve ahlaksız bir oyuncu ile çalışamayız. Şimdiye kadar her zaman fair-play içerisinde kaldık, bu şekilde de devam ettik. Önce Vedat Tura transferi şimdi ise Bahadır Aydınoğlu transferi spor ahlakına uymayan bir şekilde gerçekleştirdi. Esas üzüntü verici olay, bu isimlerin yapmış olduğu yanlışa yöneticilerin de ortak olmasıdır” dedi.
 
VAHAP AKAY’IN AYRIMCILIK YAPACAĞINA İNANMIYORUM
Ahmet Korkmaz toplantının sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kulüpler arasında ayrımcılık yapacağı yönünde söylentilerin yöneticiler tarafından çıkarıldığını belirtirken “Vahap Akay’ın ayrımcılık yapacağına inanmıyorum. Kendisinin tüm kulüplere eşit şekilde destek vereceğine inanıyorum. Belediye Başkanı ile ne kişisel ne de kulüp olarak bir sorunumuz yok. Zaten kendisi her seferinde daha önce verdiği sözleri yerine getireceğini söylüyor. Kısacası bu işten kimse nemalanmaya kalkmasın” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.