Ahmet Özman; Rekolte umduğumuz gibi çıkmadı

Temmuz ayının başında başlayan hasat dönemi tamamlandı. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, hasat döneminde herhangi bir problem ile karşılaşmadıklarını belirterek bu yılki ortalamanın 300-400 kg arasında olduğunu kaydetti.

Ahmet Özman; Rekolte umduğumuz gibi çıkmadı
12 Temmuz 2007 Perşembe 08:22

GEÇEN YILA GÖRE ARTMA VAR

Rekoltenin umdukları gibi çıkmadığını belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, "Beklediğimiz yağışları almıştık ama hasat döneminden önceki zamanlarda yaşanan aşırı sıcaklıktan dolayı rekolte umduğumuz gibi çıkmadı. Biz 500 kilogramınn üzerinde bir ortalama bekliyorduk fakat ortalama 300-400 kg. arasında oldu.

Geçen yıl dekardan ortalama 200 kg. ürün alırken, bu yıl 300-400 kg. civarında ürün elde ediliyor. Biz daha fazla bekliyorduk fakat beklediğimiz gibi olmadı" dedi.

TMO'NUN FİYATI ÇİFTÇİYİ MEMNUN ETMEDİ

Bu yıl Toprak Mahsülleri Ofisi tarafından buğday için açıklanan tavan fiyat (40 YKr) çiftçilerimizi memnun etmezken, çiftçilerimiz ürünlerini tüccarlara satıyorlar.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, buğdayın geçtiğimiz yıla göre bu yıl para etmediğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine TMO fiyatları çok düşük. Biz Ofisin 50 YKr açıklamasını bekledik ve borçlarımızı öderiz dedik ama olmadı. Bizde ürünümüzü tüccarlara veriyoruz. Ama yinede çiftçi emeğinin karşılığını alamadı. Hatta zarar bile yaptı. Çünkü ilaç ve gübreler bir yerine 4-5 kez atıldı" dedi.

AYÇİÇEĞİNDE %50 DÜŞÜŞ VAR

Buğdaydan geçen yıla göre daha iyi ürün aldıklarına sevindiklerini fakat bu sene ayçiçeğinin geçtiğmiz yıla oranla %50 düşük ürün alacaklarını belirten Özman "Buğday ürünleri bizleri ne kadar memnun etmesede yine de geçtiğimiz yıla oranla bir artış var. Fakat ayçiçeğinde sıcaklardan dolayı geçtiğimiz seneye oranla %50 düşüş olacak gibi. Eğer önümüzdeki 10 gün içinde yağış olmazsa daha da düşebilir" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.