Aidat affından yararlanmak isteyen Keşan TSO Üyeleri için son tarih 30 Kasım

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Pirinççi, yürürlüğe giren 6552 sayılı “İş kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun”un 77. Maddesi ile 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’na geçici 18. Madde eklendiğini belirtti.

Aidat affından yararlanmak isteyen Keşan TSO Üyeleri için son tarih 30 Kasım
28 Kasım 2014 Cuma 07:52

GECİKME FAİZİ TAHSİL EDİLEMEYECEK

Pirinççi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geçici 18. Madde kapsamında; oda üyelerimizin birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeme veya taksit yerine tek sefer ödemede %10 oranında indirim imkanı tanınmıştır. Buna göre; 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) esas alınarak hesaplanmak suretiyle oluşacak tutar üzerinden ödeyen odamız üyelerinden faiz ve gecikme faizi tahsil edilmeyecektir.”

İsmail Pirinççi açıklamasının devamında, oda üyelerinin 30 Kasım 2014 tarihine kadar Keşan TSO’ya müracaat ederek aidat borçlarını 3’er aylık dönemler halinde ve 8 taksitte ödeyebileceklerini belirterek; “Taksitlendirme yapıldığı takdirde üyelerimizin ilk taksitlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir. Yine aidat borçlarını 31 Aralık 2014 tarihine kadar tek taksitte ödeyecek olan odamız üyelerinin ödeyecekleri tutardan %10 indirim yapılacaktır.”

VERGİ KAYDI SİLİNDİĞİ HALDE ODA ÜYELİĞİ DEVAM EDENLER

İsmail Pirinççi açıklamasında, vergi kaydı silindiği halde oda kaydı devam eden üyeler için ise; “Ayrıca vergi mükellefiyeti sona erdiği halde odamızdaki kayıtları devam eden üyelerimizin, vergi kayıtlarının silindiği tarihten sonra tahakkuk ettirilmiş aidat borçlarının tamamı silinecektir. Ancak vergi kaydının silindiği tarihten önceki dönemlere ait borcu bulunan üyelerimizin ilgili kanuna göre icraya verilmesi gerektiğinden, bu durumda olan oda üyelerimizin de odaya müracaat ederek hem borçlarını ödemeleri, hem de kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir” dedi.

Pirinççi son olarak, “Odamız üyelerinin bu aftan ve ödeme kolaylıklarından yararlanmaları için son başvuru tarihi olan 30 Kasım 2014’ten önce odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.