AİLE MEZARLIĞI BU YIL BİTİYOR

Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin İstasyon Mezarlığı'nın üstünde imara yeni açılan "Aile Mezarlığı"nın bu yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Çetin, "Mezarlık ve defin yönetmeliği Meclis'ten geçti. Aile Mezarlığı'nın imar çalışmaları devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak" dedi

AİLE MEZARLIĞI BU YIL BİTİYOR
02 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından yeni imara açılan "Aile Mezarlığı"nın bu yıl içerisinde tamamlanacağı açıkladı. Çetin, "Yeni açacağımız Aile Mezarlığı'na ilişkin mezarlık ve defin yönetmeliği Belediye Meclisimiz'ce kabul edildi. Şu anda imar çalışmaları devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak."dedi.
İMAR ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün son dönemde yürüttüğü çalışmalar hakkında Çerkezköy Gazetesi'ne bilgi veren Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, 'Aile Mezarlığı' taleplerine cevap verebilmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Aile Mezarlığı'ndan yer almak için gelen taleplere şimdilik yanıt veremediklerini anlatan Müdür Kenan Çetin, "Bazı vatandaşlarımız aile mezarlığı istiyor. Ancak bilindiği gibi şu anda belediyemizin böyle bir uygulaması yok. Vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermek için Belediye Başkanımız Sayın Ali Ertem, İstasyon Mezarlığı'nın üstünde yeni bir mezarlık yapma kararı almıştı. Bu karar sonrasında 'Mezarlık ve Defin Yönetmeliği' Belediye Meclis Üyelerimizin onayından da geçti. Şu anda yeni yapılacak olan aile mezarlığıyla ilgili imar çalışmaları sürüyor. Aile Mezarlığı'nı çözüme ulaştırmak üzere çalışma ve araştırmalar yapıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu imar çalışmaları tamamlanacak. Bu yıl sonuna kadar imar çalışmalarını da tamamlamayı planlıyoruz. Malum mezarlıklarımız ücretsiz. Ancak yeni yapacağımız bu mezarlık Aile Mezarlığı olarak faaliyet gösterecek ve belirli bir ücret karşılığı isteyen herkese yer verilecek."diye konuştu.
MEZARLIKLAR ÜCRETSİZ
Mezarlıklar Müdürlüğü olarak halihazırdaki üç mezarlık ve çalışmalar hakkında bilgi veren Kenan Çetin şunları kaydetti: "Mezarlıklarımız İstasyon, Bahçeli ve Türbedere Mezarlığı olmak üzere üç tanedir. Baharın gelmesiyle üç mezarlığımızda da çok sıkı çalışmalar yapmaya başladık. Otar biçiliyor ve toplanıyor. Gerek açık alanlar gerekse mezarlık araları yabani otlardan temizlenmekte. Geçtiğimiz yıl diktiğimiz fidanların otları temizlendi. Hava durumuna göre sulamalar yapılmakta. Üç mezarlığımızda belediyemizin görevlisi olarak 3 bekçi (işçi) mevcut olup mesai saatleri içinde daime hazır durumdalar. Çöken mezarlara toprak atıyor, yabani otları ve çevre temizliğini yapıyorlar. Mezar inşaatlarına giren-çıkanları takip ediyorlar. Ruhsat alıp almadıklarına bakıyorlar. Sıralı gömü yaptırıp, gerekli evrak ve tutanakları yetkililere iletiyorlar. 2 cenaze aracımız ve bu araçların iki şoförü bulunuyor. Şehir içi ve şehir dışı ve adli tıp vakaları da dahil olmak üzere 24 saat kesintisiz hizmet birimi olarak devam ediliyor. Zaten mezar yerimiz ve araçlarımız mücavir alanlarımız dahilinde ücretsizdir. Ayrıca hiçbir sosyal güvencesi olmayan kimsesi olmayan fakir vatandaşlarımız da muhtarlıklardan aldıkları 'fikarlik belgesi' ile diğer masrafları da belediyemizce karşılanmakta. Morg sistemi faaliyete geçti. Vatandaşlarımızdan tebrik ve teşekkürler geliyor. İstasyon Mezarlığı'nda üç cenaze aynı anda koruyabilen portatif morgumuz iki aydır hizmet veriyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.