AK Parti sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Sait Yazı ve partililer sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek destek, 22 Temmuz seçimlerinde istediler.

AK Parti sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti
12 Temmuz 2007 Perşembe 08:21

İLK ZİYARET ZİRAAT ODASINA

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Sait Yazı ve partililerin ilk durağı Ziraat Odası oldu. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman'dan çiftçilerin sorunları hakkında bilgiler alan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Sait Yazı "Bu ülkeyi koalisyona teslim etmemek için tek parti iktidarına ihtiyaç vardır. Türkiye Cumhuriyet tarihinden itibaren hep tek parti iktidarlığı dönemlerinde kalkınmıştır. AK Parti dönemi öncesinde çiftçilere 1.3 katrilyon destek veriliyordu. Şu an 5 katrilyon destek veriliyor. Çiftçilerimiz dünyanın temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Çiftçilik olmazsa yiyiceğimiz ve giyeceğimiz olmaz" dedi.

Birçok ildeki çiftçilerin teşvik aldığını Tekirdağ'da alınmadığını belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, "Birçok ile teşvik veriliyor, fakat bizlere verilmiyor. Bu konuda da sıkıntılıyız" dedi. Tekirdağ'ın kalkınmış bölgesi olduğunu, bu yüzden Tekirdağ'da teşvik verilmediğini belirten Milletvekili Adayı Sait Yazı, "Göçü engellemenin tek yolu teşviktir. Tekirdağ sanayi bölgesi olmasından dolayı çok göç alıyor. Teşvik verilen illerde arsalar bedava ve kullanılan enerjiyi'de %50 indirimli kullanıyorlar. Burada amaç göçü engellemek. Çünkü göçle birlikte birçok sıkıntılar oluyor.

HERKES BÜYÜYOR

Ülkemiz büyüyor, sanayimiz ve çiftçimiz büyüyor. Gayri milli hasılat 180 milyar dolardı, 4.5 yılda bunu 410 milyar dolara çıkarttık. İstikrarın devam etmesi için sizlerin desteklerini bekliyoruz. Çerkezköy'ün gücünü Ankara'da hissetmemiz lazım. Biz gidelim veya gitmeyelim, gidersek iyi olur fakat gitmezsekte Çerkezköy'e şimdiye kadar iyi hizmetler yapıldı. Bundan sonrada bu hizmetleri devam ettirelim. " dedi.

Ziraat Odası'ndan sonra Teksif Sendikasını'da ziyaret eden Ak Partililer orada da sorunları dinledi. Teksif Sendikası Başkanı Nursel Türkkan ziyarette yaptığı konuşmada , "12 saat çalışıyor işçilerimiz. Bu sorunun çözülmeli. İş arayanlar var, bu durumda işverenler bir vardiya kazanıyorlar. İşverenler bir vardiya kazandıklarında çalışan sayısı azalıyor ve devlette alacağı vergiden kaybı oluyor" dedi.

HEM İŞÇİNİN HEM İŞVERENİN ALNINDAN ÖPMEK GEREKİYOR"

İşçilerin drumunu çok iyi bildiğini belirten Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Sait Yazı "İşçilerin durumunu çok iyi biliryorum. Tekstil sektöründe işçilik ve enerji maliyetlerinin yüksek olmaması gerekiyor. Maliyetin aşağıya çekmenin yolları arınıyor. Bu da dışa verdiğimiz faizlerin ve borçların bitmesi ile mümkün. Asgari ücretle geçinen işçilerin ve yüksek işçilik ve enerjiye rahmen kendisinden çok çok aşağıda işçilik ve enerji ile üretim yapan yurt dışındaki firmalarla rekabet eden ve bunun üstüne bir de çok fazla ihracat yapan işverinin alnından öpmek gerekir.

Biz millet olarak çalışkan bir milletiz, yeterki önümüz açılsın. İşverene elektrik zammı yapılmıyor buna rağmen dünyanan en pahalı elektriğini biz kullanıyoruz. Hem elektrik fiyatlarının, hem de işçilik maliyetinin aşağıya çekilmesi lazım.

BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLLERİNDEN BİRİSİ DE PARADIR

2008 yılından itibaren 4 çocuklu bir işçinin vergisi kaldırılıyor. 2 çocuklu olanların %50 indiriliyor. Bu teşvikler verildiği zaman asgari ücrette arttırılacak. İnşallah bunlarda önümüzdeki seneler olacak. Bunun için tek parti iktidarı çok önemli. Türkiye hep tek parti iktidarı zamanında birşeyler kazandı.

Bağımsızlığın sembollerinden birisi de paradır. Türk lirasının değeri kalmamıştı, vatandaşlar maaşlarını aldıkları zaman döviz bürosu önünde kuyruk bekliyorlardı. Şimdi ise paramız değer kazanmaya başladı. İstikrarın devam etmesi Türkiye'nin daha iyi yerlere gelmesi için hepimize görevler düşüyor. Değişik görüşlerde ve partilerde olabiliriz, ülkemizin çıkarları için nerede yer almamız gerekiyorsa orada yer almalıyız. Bunun için tek parti iktidarı önemli. Bu yüzden sizlerden destek istiyoruz" dedi.

ALTIN DÖNEMİMİZİ YAŞIYORUZ

Teksif Sendikası'nın ardından Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifini ziyaret eden partililere Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe kendilerinin bir sorunu olmadığını dile getirerek, "Kredi oranları düştü, kredi limitleri arttırıldı. Uzun yıllardır bunu yakalayamamıştık. Altın dönemimizi yaşıyoruz, şimdi hiç bir sıkıntımız yok. Seçim sonrası da kredi faizlerini düşeceği söylendi. İnşallah bu da gerçekleşir" dedi.

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe'ye teşekkür eden Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Sait Yazı "Sizler kredi oranlarının ne kadar çok düştüğünü, kredilerin ne kadar arttığını bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Sizlerden istediğimiz 1 oy 1 oydur. Her vatandaş oyunu kullanmalı. Türkiye zenginleşiyor, inşallah daha da zenginleşecek. Dün vatandaşlar bizlere bizim yaptığımız çalışmaları anlatıyor. Demek ki bizler birşeyler yapmışız. Vatandaşlar mazonut 1 YTL olacak diyenlere inanması zor. Bizlerinde hataları vardır fakat teraziye konduğu zaman yaptığımız iyi işler hatalarımızdan ağır gelir" dedi.

Son olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret eden partililer burada da sıkıntıları dinlediler ve destek istediler.

AK Partililere "Allah yardımcınız, yolunuz açık olsun" diyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, "Bizlerin sıkıntısı kayıtlar için Tekirdağ'a veya Edirne'ye gidilmesi, bunu ben daha önce de dile getirmiştim. Esnaf kayıtlarını Tekirdağ'da yaptırıyor, içkili yerler ise ruhsat alabilmek için Edirne'ye gidiyor. Bunun çözüme kavuşturulması gerekiyor. Ayrıca, büyük marketler ve kiraların yüksek oluşuda esnaflarımızı etkiliyor. Büyük marketler gıdadan mobilyaya kadar birçok ürün satıyor. Bu yönde de çalışmalar yapılmalı" dedi.

AK PARTİ YERELLEŞMEDEN YANA

Muhalefet partisi gibi bir Cumhurbaşkanı ile çalıştıklarını belirten Milletvekili Adayı Sait Yazı "Yapılan anketlerde Ak Parti iyi yerlerde ama biz yinede mücadelemizi veriyoruz. Bu ülke Cumhuriyetin kuruluşundan beri hep tek parti iktidarında birşeyler kazandı. 65'lerde Demirel zamanında, 80'lerde rahmetli Turgut Özal zamanında bir de Ak Parti iktidarında hep gelişme kaydetti. Sizin söylediğiniz kayıtlar için Tekirdağ'a ya da Edirne'ye gidilmesi Ak Parti'nin misyonuna ters bir yapılaşma. Çünkü Ak Parti yerelleşmeden yana.

Çözümü yerinde üretmeden yana. Bir örnek verecek olursak. Çerkezköy'ün ihtiyacı olan sağlık ocakları için İl Sağlık Müdürlüğü ile burada bir araya geldik ve yer tespiti yaptık. Birisi İstasyon, birisi de Tepe'de olmak üzere iki binayı İl Sağlık Müdürlüğüne verdik. Onlar iki binanın restarasyonunu hala yapılmadı fakat Çerkezköy Belediyesi iki adet sağlık ocağını yaptı ve hizmete açtı. Yerinde yönetim en iyi çözüm. Büyük marketlerle ilgili ise yapılabilecek birşeyler vardır. Örneğin her kalem ürün yerine belirli kalem ürünleri satabilir. Türkiye kabuk değiştiriyor, inşallah sıkıntılar ilerleyen zamanlarda ortadan kalkacak. Bunun için istikrar çok önemli, bu yüzden desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Allah yardımcınız ve yolunuz açık olsun diyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, partilileri yemeğe götürdü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.