AK Parti'de Belde Başkanları değişmedi

AK Parti Belde Teşkilatlarının 4. Olağan Kongreleri haftasonu yapılırken, yapılan seçimler sonucunda Veliköy'de Ömer Memiş, Kızılpınar'da Kamil Yiğit, Karaağaç'ta Metin Kanat ve Kapaklı'da ise Ali Osman Orhan yeniden Belde Başkanı seçildiler

AK Parti'de Belde Başkanları değişmedi
06 Aralık 2011 Salı 00:00

AK Parti'de Veliköy ile başlayan kongre maratonu Kapaklı'da yapılan ve adeta gövde gösterisine dönen kongre ile sona ererken, Veliköy ve Kapaklı'daki çoşku, Kızılpınar ve Karaağaç'ı gölgede bıraktı. Kongrelerin Cumartesi yapılan bölümüne Tekirdağ İl başkanı Soner Çizen ve Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut katılırken, Pazar günü yapılan bölümüne ise işlerini gerekçe gösteren Milletvekilleri ile İl Başkanı katılmadı. İl Teşkilatı'nı Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dede temsil etti.
İlk olarak Veliköy Belde Kongresi'ni Belediye Düğün Salonu'nda yapan Veliköy AK Parti Teşkilatı, kongreye katılımın yoğun olması nedeni ile mutlu oldu. Kongrede konuşan Belde Başkanı Ömer Memiş, il ve ilçe teşkilatları ile uyumlu bir çalışma sergilediklerini belirterek, hedeflerinin son seçimde aldıkları %53'lük oyu korumak ve arttırmak olduğunu kaydetti.
BELİNDİR'DEN ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
AK Parti'ye geçen Belediye Başkanı Hanifi Belindir ise yeni seçilecek olan Belde Teşkilatı ile uyum içinde çalışacaklarınız ve kalan 2.5 yılda beldeye hizmet getirmeye gayret edeceklerini belirterek, yeni Belediye Sarayı'nın bir bölümünü Çerkezköy Meslek yüksek Okulu'na tahsis edeceklerini ve burada bir bölüm açılmasını sağlayacaklarını ifade etti. Meydan Projesi'ne kazmayı Ocak ayında vuracaklarını belirten Başkan Belindir, beldede açılmadık yol bırakmadıklarını belirterek, yol kaplama çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi.
MİLLETİN HİZMETÇİSİYİZ
Kongrede konuşan İlçe Başkanı Demirbağ ise Teşkilatın yenilenmesi için Veliköy'de olduklarını belirterek, "Teşkilatlar olarak tüm vatandaşlarımızın emrindeyiz. Partili, partisiz ayrımı yapmadan vatandaşa hizmet odaklı bir anlayışın temsilcileriyiz. Bu nedenle girdiği tüm seçimlerden oyunu arttırarak çıkan tek partiyiz. Biz bu milletin hizmetçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.
BELİNDİR AKILLI KARAR VERDİ
Demirbağ'ın ardından kürsüye gelen Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, her seçimde Türkiye ortalamasının üzerinde AK Parti'ye destek veren Veliköy halkına teşekkür ederek sözlerine başladı ve Belediye Başkanı Hanifi Belindir'in AK Parti'ye geçme kararı ile ilgili de konuşarak, "İsabetli karar verdi. Kendisini yürekten kutluyorum. Aklın yolu bir. Hizmet AKP ile olur, dünya lideri Erdoğan ile olur" dedi.
YÖNETİM KURULU'NDA KİMLER VAR?
Son olarak kürsüye gelen İl başkanı Soner Çizen ise her zaman Çerkezköy ve beldelerinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Çerkezköy ve beldelerinde herzaman Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldıklarını söyledi ve AK Parti'ye geçen Belediye Başkanı Hanifi Belindir'i tebrik etti. Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlere tek liste ile katılan Ömer Memiş yeniden Belde Başkanı olurken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Sebahattin İşcan, Remzi Kömür, Veysel Bozdoğan, Reşit Şahin, Yakup Şeker, Engin Bilgen, Şaban Uğur, Serdar Kaya, Özkan Çiçen, Hasan Ay, Yalçın Taşkın, Necmi Çiçek, Nesim Şaylığ, Muammer Aygün.
KIZILPINAR ÇOK SOĞUKTU!
Veliköy'ün ardından Kızılpınar Belde Teşkilatı'nın kongresi yapıldı. Belediye Kültür Merkezi'nde ve oldukca soğuk bir ortamda yapılan kongrede konuşan Belde Başkanı Kamil Yiğit, hedeflerinin Başbakanın önlerine koyduğu 2023 hedefi olduğunu belirterek, "Bize verilen bu kutsal emanete leke getirmeden bizden sonrakilere devredeceğiz" dedi.
KORKMAZ İCRAATLARINI ANLATTI
Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ise Kızılpınar Belde Teşkilatı'nın tarih yazdığını ve büyük işlerin altına imza attığını söyledi. "Bu Kızılpınar'a ne yapsam azdır" diye devam eden Başkan Korkmaz, "Bizden önce görev yapanlar da bizim yaptığımızın çeyreğini yapsa, şimdi burası bambaşka bir belde olurdu. Bizim dönemimizde yolu yapılmamış mahallemiz yok. Beldemizde 20 tane park var ve hepsinde de oyun grupları mevcut. Endüstri Meslik Lisemiz 2. döneme yetişecek. Anadolu Lisemiz 2. yılında. Kızılpınar birçok ilçeden ileri durumda. Daha da ileri noktaya taşımak için gayret göstereceğiz" dedi.
DEMİRBAĞ FIRÇA ATTI
Kongre Salonu'nda fazla kalabalık görmeyince sinirlenen İlçe Başkanı Demirbağ, "benim amcamın kızı vefat etit dün. bugün memlekette toprağa verilecek ama ben gidemedim Teşkilat çalışması için. Eğer birileri bu listelerde yer alıyorsa çalışacak yoksa boş yere buraları işgal etmeyecek. Herkes görevinin hakkını verecek. Vermeyen işgal etmeyecek" dedi.
ŞİİRLİ ÖVGÜ!
Sözlerine "Yiğit ile Korkmaz vermişler el ele, Kızılpınar'ı götürüyorlar ileriye" diye başlayan kendi yazdığı şiirle başlayan Milletvekili Akbulut, "Kızılpınar'ın 2002'deki halini biliyorum. şimdi birçok ilçeden ileri, tesisi olan bir Belediye haline geldi. Bu AK Parti ile oldu, onun Başbakanı, Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oldu" dedi.
AKBULUT ANKET AÇIKLADI
Ülke gündemine ilişkin bir konuşma yapan Milletvekili Akbulut, konuşmasının sonunda bir kamuoyu şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarını da açıklayarak, "Bugün seçim olsa AK Parti'nin oyu %54, CHP'nin oyu %22 ve MHP'nin oyu %11" dedi. Milletvekili Akbulut'un ardından İl Başkanı Soner Çizen bir konuşma yaptı ve ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlere tek liste ile katılan Kamil Yigit yeniden Belde Başkanı olurken, Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı: Faruk Dumlu, Ali Eş, Hayrettin Turan, Dursun Karakaya, Nihat Arslan, Cezmi Toptaş, Mücahit Aydın, Zülküf Ezer, Veli Hasar, Nesim Karataş, Ender Kutlu, Arif Albay, Mevlüt Subay ve Mustafa Boğuş.
KANAT ÖZELEŞTİRİ YAPTI
Cumartesi günü Veliköy ve Kızılpınar Kongrelerini yapan AK Parti Pazar günü ise Karaağaç ve Kapaklı Kongrelerini gerçekleştirdi. Karaağaç Belde Kongresi Belediye Aile Çay Bahçesi'nde yapılırken, kongrede konuşan Belde Başkanı Metin Kanat, yerel seçimleri az bir farkla kaybettiklerini, referandum ve genel seçimler de ise Trakya'da 1. olduklarını belirterek, "Karaağaç'ta seçim kaybetmek AK Parti olarak mümkün değil ama yerel seçimleri kaybettikm. Bu bizim suçumuz. Demek ki iyi çalışmamışız, kendimizi iyi anlatamamışız" dedi.
KANAT'TAN TALEPLER
Kızılpınar'dan Karaağaç'a gelince sanki kentten köye gelmiş gibi kendini hissettiğini belirten Başkan Kanat, "Burada da Belediye var ama birşey yaptığı yok. kendisine sitem ediyoruz. Bir kongre yapmak için bile alanımız yok. En büyük alanımız burası. Belediye'den daha çok hizmet ve faaliyet bekliyoruz" dedi. Beldeye lise yapılması için yetkililerden daha çok gayret ve çaba beklediklerini belirten Başkan Kanat, nüfusu 10 binden fazla olan fakat lisesi olmayan tek beldenin Karaağaç olduğunu söyledi. Lise için başlatılan 'Şartlı bağış' kampanyasına herkesin destek vermesi gerektiğini belirten Başkan Kanat, Karaağaç'ın gelişmesi için plan tadilatı yapılarak kat arttırımına gidilmesini ve beldeye müteahitlerin, yatırımcıların çekilmesini istedi.
OSB'YE SERT ELEŞTİRİ
Konuşmasında Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü de eleştiren Başkan Kanat, tüm dünyada sınırların kalktığı bir dönemde OSB'nin duvar ördüğünü belirterek, "Çin Seddi gibi duvar örülüyor. Yarın kapıyı da kapatacaklar ve Karaağaç halkı Çerkezköy'e ya Veliköy ya da Kapaklı üzerinden gidecek" dedi.
ERTEM SERT KONUŞTU
Belde Başkanı Kanat'ın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, her genel seçimde ve referandumda Karaağaç'ın Trakya rekorları kırdığını ve AK Parti Bayrağı'nı zirveye taşıdığını belirterek, bu başarıyı yerel seçimlere yansıtamadıklarını söyledi. Vatandaşlardan yerel seçimlerde 'Dostum, hemşehrim, akrabam, arkadaşım' diye oy vermemelerini isteyen Başkan Ertem, "Adayı beğenmeyerek başka partilere, adaylara destek verilmemeli, AK Parti'den oylar makrum bırakılmamalı. Partimize, Genel Başkanımıza ihanet edilmemeli" dedi.
DR. ÖZKAN YÜCEL'E YÜKLENDİ
Kızılpınar'ın modern bir kent, Karaağaç'ı ise Anadolu'nun ücra bir köyüne benzeten Başkan Ertem, "Bunun sebebi sizlersiniz. kendi adayınısı seçseydiniz, İsmet Başkanın bıraktığı eserler bugün ikiye katlardı. Şuanda Karaağaç içerisinde ne varsa İsmet Başkanın döneminde yapıldı. Şimdiki Başkan 2 yıl 8 aylık sürede ne yaptı? Bir eser kazandırdı mı? Üzerine ne koydular? Siz bunun hesabını sorun. Lise yapmak yerel yönetimin işi değil. Yerel yönetimin işi şehrin imarını, yolunu yapmak. Yeni yönetimden bunları isteyin, bunların hesabını sorun. Lise ile yapamadıkları işleri kamufle etmesin" dedi.
İŞ YAPANIN SEVENİ OLMAZ
Karaağaç'ın gerek devlet, gerekse yerel yatırım olarak hak ettiğini alamadığını belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, buna üzüldüklerini belirterek, bu olumsuz durumun değişmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. İsmet Şimşek'in mahkeme neticesinde dışarı çıkacağına inandığını belirten Başkan Ertem, "İş yapmazsanız size kimse birşey sormaz. Yapanların da seveni olmaz" dedi.
YAZI DA YÜCEL'E YÜKLENDİ
Ertem'in ardından konuşan İlçe eski Başkanı Sait Yazı ise Karaağaç halkının içindeki hemşehriciliği yıkamadığını ve AK Parti'nin belediye seçimini kazanamadığını belirterek, "Hemşehri, dost, ahbap ayağına Belediye'yi beceriksik insanlara teslim ettik. Maalesef seçimle burada Belediye kazanamadık. Bunun nedenini düşünmemiş lazım" dedi.
Karaağaç'ta ne yapıldıysa İsmet Şimşek'in AK Parti'ye geçtikten sonra yapıldığını belirten Sait Yazı, geçen 2.5 yıllık döneminde bir yatırımın olmadığını belirterek, "İnşallah yeni çıkacak Büyükşehir Yasası ile Karaağaç Çerkezköy'e bağlanacak ve artık ilçe olacak. O zaman yatırımları daha hızlı alacak. Bu beldenin çok büyük yararına olacak" dedi.
DEMİRBAĞ'DAN LİSE SÖZÜ
Karaağaç'a bir Endüstri Meslek lisesi kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını, müsteşar ile görüştüklerini belirten İlçe Başkanı Demirbağ, "2012 yılı yatırım programına alındı. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanımızdan randevu alıp, görüşeceğiz. Buranın durumunu ona da anlatacağız. İnşallah 2012 yılında beldemize liseyi kazandıracağız" dedi.
YÖNETİM'DE KİMLER VAR?
Belediye eski Başkanı İsmet şimşek'in suçsuz olduğuna inandığını belirten Başkan Demirbağ, 5 aydır tutuklu bulunan Şimşek'in ilk mahkemede tahliye olacağına inandığını belirterek, uzun tutukluluk süresinden şikayetçi oldu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından kongre sona erdi ve seçimlere geçildi. yapılan seçimler sonucunda Metin Kanat yeniden Belde Başkanı olurken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Şefik, Tarkan mehmetoğlu, İsmail taş, Süleyman Çığal, Nadim Deniz, Muhlis Yılmaz, Galip Dilbilmez, Turgut Gezer, Hasan Küpeli, Murat Korucu, Vezir Şenok, Tekin Yurteri, Onay Boy ve Gökhan Babacan.
KAPAKLI İLÇE KONGRESİNİ ARATMADI
Karaağaç'taki kongrenin ardından Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu'nda Kapaklı Teşkilatı'nın kongresi yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın kurmayları ile katıldığı kongreye DP'den iki dönemdir aday olan ve seçimi az farklarla kaybeden Mustafa Çetin de katıldı. Ali Osman Orhan'ın yenidne Belde Başkanı seçildiği ve oldukca renkli geçen kongreyle ilgili ve çok özel izlenimlerimizi yarınki sayımızda bulabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.