Ak Partili heyetten Çerkezköy ziyaretleri

Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Metin Akgün’ün de aralarında bulunduğu Ak Partili heyet, Çerkezköy’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Çerkezköy Devlet Hastanesi, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde bulunan heyet, sorunları dinleyerek çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulundu

Ak Partili heyetten Çerkezköy ziyaretleri
09 Eylül 2016 Cuma 18:15

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Çerkezköy’de bir dizi ziyarette bulunan Ak Partili heyetin içerisinde Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Metin Akgün, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve Yönetimi, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve yönetimden bazı isimler yer aldı.

İLK ZİYARET ÇERKEZKÖY DEVLET HASTANESİ’NE

İlk olarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden AK Partili heyet, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Gülay Sarıçam ve Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Dönmez tarafından karşılandı.



HASTALARI ZİYARET ETTİLER

Sarıçam ve Dönmez’den hastane hakkında bilgiler alan Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri, bazı hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve Kurban Bayramlarını kutladı. Hastanenin yemekhanesini de gezen heyet, hastane çalışanlarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmedi.

ÇERKEZKÖY ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NA GİTTİLER

Ak Partili heyetin ikinci adresi Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu. Oda Başkanı Ali Bozdağ tarafından kapıda karşılanan heyet, Bozdağ’ın ağzından Çerkezköy esnafının sorunlarını dinleyerek çözüm yolu bulmak için fikir alışverişinde bulundu.



ALİ BOZDAĞ SORUNLARI PAYLAŞTI

Kapaklı’nın ilçe olmasıyla birlikte bazı sorunların ortaya çıktığını belirten Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Bazı esnaflar yanlarında personel olmadan tek başlarına çalışıyorlar. Bir belge almak için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyorlar ve hem vakit hem de nakit kaybı yaşıyorlar. 6 liralık belgenin maliyeti 36 liraya çıkıyor ve aynı zamanda da dükkanlarını neredeyse 1 gün boyunca kapatmak durumunda kalıyorlar.” dedi ve bundan başka bir sıkıntılarının olmadığını dile getirdi.

YENİ YASAMA YILINDA ÇÖZÜM GELEBİLİR

Ali Bozdağ’a sıcak karşılaması için teşekkür eden Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Yeni yasama yılında umarım bu sorun giderilecektir. Diğer büyükşehirlerde de bu sıkıntı var. Giderilmesi için Ankara’da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Umarım 1 Ekim’den sonra bu sorunlara çözüm getireceğiz.” ifadelerini kullandı. 
 
ÇTSO’YU ZİYARET ETTİLER

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Ak Partili heyet, burada ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcıları İsmail Alın ve Mustafa Seçkin ile ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılandı.



KOZUVA İSTEKLERİNDEN BAHSETTİ

Çerkezköy’ün ticaret erbabı ve sanayicilerinin merak ettiği birkaç konu olduğunu dile getirerek konuşmalarına başlayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimin ardından esnaflarımız her ne kadar girişimin kendilerini etkilemediğini söylese de bu durum ekonomiye yansıdı. Geçmişte olduğu gibi şimdilerde de KOSGEB tarafından esnafa yönelik hibe veya faizsiz kredi ihtimali olabilir mi? İkinci isteğimiz ise Tır parkının Veliköy’e taşınması yönünde. Şu an zaten böyle bir durum gündemde. Tır parkının Veliköy’e taşınması bizler için büyük kolaylık sağlayacaktır. Bunun dışında bir de araç muayene istasyonu sorunumuz var. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray bölgesinde 50 bin araç bulunan bir ilçeyiz ancak burada bir araç muayene istasyonu yok. Bu büyük bir ihtiyaç.” dedi.

ÇERKEZKÖY’E 4 YILLIK FAKÜLTE YAKIŞIR

OSB’lerin müteşebbis heyetlerine TSO’lardan sadece organ üyelerinin atanabildiğini dile getiren Kozuva, “Böyle olunca sanayiciler yerine temsilciler oraya gidiyor ve iletişim kopukluğu oluyor. Bu sözüm yanlış anlanmasın ama sanayicinin dilinden sanayici anlar. Biz istiyoruz ki bizim üyelerimiz olan sanayicileri de OSB müteşebbis heyetlerine atayabilelim. Bir isteğimiz de Çerkezköy’ün artık 4 yıllık bir fakülteye ihtiyacı var. Bunun gerçekleşmesi için sizden destek istiyoruz.” diye konuştu.

TİCARET VE SANAYİ ODALARININ AYRILMASIYLA İLGİLİ KONUŞTU

Son olarak, aynı zamanda sanayici olan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün’e bir soru yönelten Kozuva, “Ticaret ve Sanayi Odalarından sanayicilerin ayrılarak Sanayi Odası kurulması diye bir durum söz konusu. Tekirdağ’da bu konu gündemde. Bizim yaklaşık 3 bin 800 aktif üyemiz var. Bunların sadece 350’si sanayici. Yani neredeyse yüzde 10’a tekabül ediyor. Ancak bizim Meclisimizde 30 kişi varsa bunların 15’i sanayiciden oluşuyor. Üye sayısında yüzde 10’lük bir dilimi kapsayan sanayicimiz, Meclisimizde yüzde 50 ile temsil ediliyor. Yani bizde sanayicilerimiz gayet iyi bir şekilde temsil ediliyor ve bizim bu konuda herhangi bir sonumuz yok. Siz bir sanayici olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz?” dedi.

“BİZ ESNAFLARIMIZLA DA TÜCCARLARIMIZLA DA MUTLUYUZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, “Bu durum yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Tekirdağ’da Sanayi Orası kurulup, Ticaret Odası’ndan ayrılmak gibi bir konu oluştu. Bizim TSO’larımızda esnaf, tüccar, sanayici herkes var. Burada Türkiye’de ilk 500’e giren sanayiciler de var. Ancak sanayici TSO’lara gelmiyor. Temsilcisini yolluyor. Sonra bunlar bir araya gelip Sanayi Odası kurmak gibi konuşmalar yapıyor. Ben bundan yana değilim. Böyle olursa bizim küçük odalarımız perişan olur. Buralar aidatlarla ayakta duran yerler. Bu konuyu Bakanlıkta da görüştük. Ticaret ve Sanayi Odalarının birbirinden ayrılmasına sıcak bakmıyorum. Biz esnaflarımızla da tüccarlarımızla da mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA YEL BASININ YANINDA KONUŞMADI

Aynı soruyu Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e de yönelten ve Yel’in bu konuya karşı duruşunun Metin Akgün’ün düşüncesi gibi olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Kozuva, Yel’e de Sanayi Odası kurulması konusu hakkındaki görüşünü sordu. Bu sorunun ardından Mustafa Yel, sorunun cevabını özel olarak görüşmek istediğini söyledi ve basın mensuplarından müsaade istedi.

Haber: Uğur Kılıç 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.