AK Partililer çiçekle engellileri kutladı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimi Türkiye Sakatlar Derneği’ne ziyarette bulundu. Başkan Hayrettin Çetinkaya’ya tüm Çerkezköylü engelliler adına çiçek veren AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, "Engelliler gününüz kutlu olsun" dedi.

 AK Partililer çiçekle engellileri kutladı
08 Aralık 2009 Salı 00:00

    Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ne ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya çiçek veren Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, "Engelliler gününüz kutlu olsun" dedi.

ÇİÇEKLE KUTLADILAR
    Engelliler Günü nedeniyle Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Çil ve Atike Güngör ile Hasan Onursal, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya’yı ziyaret etti. Ziyarette Engelliler Gününü kutlayan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, "Toplum olarak engellileri sosyal yaşamın içerisinde tutmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi. Ak Partililer yaklaşık yarım saat süren ziyaret sırasında Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan engellilere ilişkin bilgiler aldı ve Çerkezköy’de yaşanan sorunları dinlediler.

ENGELLİ YAŞAMIN NEDENLERİ
    Engelliler Günü nedeniyle yoğun bir kutlama mesajı alan Hayrettin Çetinkaya, 3 yıl önce kurdukları Dernek aracılığı ile ilçemizdeki engellilere destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Engellilerle ilgili çarpıcı bir değerlendirmede bulunan Hayrettin Çetinkaya, siyasilerden bazı isteklerde de bulundu. Çetinkaya, akraba evliliklerinin engelli çocukların dünyaya gelmesine neden olduğunu ve bununda siyasiler eliyle topluma anlatılması gerektiğini vurguladı. Başkan Çetinkaya, engelliliğin bir diğer nedeninin ise "Bilinçsiz doğum" olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Anne karnında bilinçsizlik nedeniyle daha dünyaya gelmeden sakatlıklar oluyor. Bunun önüne geçmek için doğumların doktor kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekir" dedi.

TEK GÖZE SAKAT RAPORU YOK
    Sorunlarıda anlatan Hayrettin Çetinkaya, çarpıcı bir uygulamayı da gündeme taşıdı. Tek gözü olmayan kişilerin Ak Parti Hükümeti döneminde çıkartılan yasa ve kanunlar ile ‘Engellilik’den çıkarıldığını kaydetti. Çetinkaya, "Eskiden tek gözü olmayan yüzde 50 sakat sayılıp rapor veriliyordu. Ama artık tek gözü olmayanlara yüzde 38 sakat sayılıyor. Yüzde 40’dan az oluncada sakatlık raporu verilmiyor. Bu Ak Parti Hükümeti’nin yaptığı bir yanlış oldu. Tek gözle birlikte ayak kısalığı, kalça çıkıklığı gibi durumlarda engellilikden çıkarıldı. Bunun düzeltilmesi lazım. Milletvekillerimizin bu konuyla ilgilenmesi için destek olursanız seviniriz" diyerek, Ak Partililer’e taleplerini iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.