Akay: Artık o sıkıntılı günler geride kaldı ​

Kızılpınar Amasyalılar Sarıalan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, görevde bulunduğu 56 aylık dönemde yapılan çalışmalar, hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verirken,  “Görev yaptığımız süre içerisinde altyapı, üstyapı, park ve yeşil alan çalışmalarının yanı sıra doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında olan bir Belediyecilik anlayışı ile hizmet etme gayreti içerisinde olduk” açıklamasında bulundu

Akay: Artık o sıkıntılı günler geride kaldı ​
05 Aralık 2018 Çarşamba 18:14

ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ
Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan Kızılpınar Amasyalılar Sarıalan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Dernek Başkanı Ali Aslan, Dernek Başkan Yardımcısı Aydın Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Başkan Akay’ın ziyaretinden son derece mutlu olduklarını belirten Kızılpınar Amasyalılar Sarıalan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Aslan, “Çok değerli Belediye Başkanımız Vahap Akay, Derneğimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizleri aramızda görmekten onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

SICAK KARŞILAMADAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ
Dernek Başkanı Ali Aslan’ın selamlama konuşmasının ardından sıcak karşılama için Kızılpınar Amasyalılar Sarıalan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanına, Yönetim Kurulu Üyelerine ve kentimizde yaşayan Amasyalı hemşerilerimize teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, görev yaptığı 56 aylık dönemde başta Kızılpınar’da olmak üzere Çerkezköy genelinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Kızılıpınar’da altyapı çalışmalarının tamamlandığını, yerleşim yeri içerisinde bulunan 240 sokak ve 17 caddenin de üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 210 sokak ve 17 caddede üst yapı çalışmalarını tamamlama noktasına geldik. Kalan 30 sokak ve iki caddemizdeki eksikliklerde hava şartları el verdiğinde en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

KIZILPINAR’IN ALTYAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK
Kızılpınar’da 4 kilometre yağmur suyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Kızılpınar Mahallemizde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdık. 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşedik. Akabinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yol ve kaldırım yapım çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 17 cadde ve 205 sokağın üstyapısı tamamlandı. Meskun mahalde kalan 35 sokağın üstyapısı da en kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu. Veliköy Mahallemizde TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi yapıldığını kaydeden Başkan Akay, “Artık, Çerkezköy’ün atık suları derelere akmıyor. Kolektör hatları ile toplanan bu tesiste arıtılıyor“ dedi.

PARK, YEŞİL ALAN DÜZENLEMELERİ YAPILACAK
Kızılpınar Mahallesi’nin yaklaşık 5-6 yıldır altyapı yatırımları nedeni ile çamur ve toz içerisinde kaldığını, halkın sıkıntılar çektiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “İçme suyu yatırımı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yatırımları nedeni ile 2012 yılından beri Kızılpınar Mahallemizin yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Ama artık o sıkıntılı günler geride kaldı. Üstyapı çalışmalarında %85’ler seviyesine geldik. Yakın bir zamanda yerleşim yeri içerisindeki tüm sokaklarda üstyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, önümüzdeki dönem Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl bu zamanlar vatandaşlarımız Kızılpınar’da ne zaman çamur ve tozun kalkacağını soruyordu, şimdi çok şükür bu ortadan kalktı, ne zaman Çerkezköy’ün diğer mahallelerindeki gibi park ve yeşil alanların yapılacağını soruyorlar ” ifadelerini kullandı.

21 DERSLİKLİ OKUL YAPILDI
Başkan Akay, Kızılpınar’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ’11 İlçeye 11 Okul’ projesi kapsamında 21 derslikli bir okul yaptığını, Çerkezköy Belediyesi tarafından içerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nin kazandırıldığını, Kızılpınar eski Belediye Binası’nın okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis edildiğini kaydetti.

VELİKÖY DÜĞÜN SALONUMUZU HİZMETE AÇTIK
Veliköy Mahallesi’ne modern bir Düğün Salonu kazandırdıklarını ve şuan bölgenin en modern ve ferah düğün salonunun Veliköy’de olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Veliköy’deki düğün salonu örnek bir düğün salonu oldu. Normal olarak diğer mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızda böyle bir düğün salonunun kendi mahallelerine yapılmasını istemeye başladı” açıklamasını yaptıktan sonra Veliköy Mahallesi’ne içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı kazandırmak için başlattıkları çalışmanın artık sonuna geldiklerini ve yakın bir zamanda hizmete açacaklarını kaydetti.

ÇERKEZKÖY’ÜN KAYBEDECEK ZAMANI YOK
Belediye Başkanı olduğu 30 Mart 2014 yılında Çerkezköy nüfusunun 112 bin olduğunu, 2019 yılı başında ise tabelada bu rakamın 168-170 bin civarında olmasını beklediklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy, Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesidir. Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı %3 civarında iken Çerkezköy’de bu %9 civarındadır. Bu nedenle Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok” dedi.

Çerkezköy’e gerek Devlet yatırımlarının gerekse yerel yönetim yatırımlarının geleceği planlayarak, artarak devam etmesi gerektiğini belirten Başkan Akay, “Devlet yatırımlarının, yerel yönetim yatırımlarının hız kesmemesi, durmaması lazım. Çünkü Çerkezköy nüfusu her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde artan bir ilçe. 45-50 kişilik sınıf mevcutlarının 25-30 kişiye düşmesi lazım. Çerkezköy’ün zaman kaybına tahammülü yok. Günü kurtarmak yerine önümüzdeki 5-10 yılı planlayarak yatırım yapılmalı, projeler geliştirilmeli” diye konuştu.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ
Yaklaşık 5 yıl önce meydanlarda vatandaşlara ne söz verdiyse yerine getirme gayreti içerisinde olduğunu ve seçim beyannamesinin %85 oranında gerçekleştiğini kaydeden Başkan Akay, Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerinin de temellerinin kısa sürede atılarak çalışmaların başlayacağını ifade etti.
2014 yılında göreve başladığında Çorlu Suyu taşkını tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Başkan Akay, “Göreve geldikten 5-6 ay sonra su taşkını ile karşı karşıya kaldık. Devlet Su İşlerini göreve davet ettik. 2 yıl uğraşmadan sonra Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü DSİ yeniden yaptı. Biz de Pazar Yeri’nin arkasında bulunan dere yatağı ile Pınarça Deresi arasında olan 2.5 metre kod farkını ortadan kaldırdık. Şimdi Çorlu Deresi’ni DSİ ıslah edecek, yatırım programına alındı” diye konuştu.

SU BASKINLARI TARİH OLDU
Çerkezköy’ün bir başka temel sorununun ise ani su baskınları olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “28-30 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar Sokak, Kahraman Sokak, Cefa Sokak, Küçük Sanayi Sitesi gibi noktalar sular altında kalıyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 milyon TL’lik altyapı yatırımları ile bu sorun ortadan kalktı. Çerkezköy 2016 ve 2017 yıllarında 50-60 kilogram yağışları görmesine rağmen su baskını yaşamadı” ifadelerini kullandı.

İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK
Çerkezköy’ün altyapı ile ilgili en önemli meselesinin içme suyu hattının yenilenmesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Çerkezköy’ün içme suyu hatlarının yaklaşık %50’si asbest borudur. Bu borular ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Son zamanlarda günde ortalama 25 su patlağı meydana geliyor. Asbest boru kullanımında Çerkezköy Tekirdağ’da % 50 ile 1’inci sıradayken, 2’nci sıradaki Çorlu’da asbest boru kullanım oranı yüzde 7’dir. Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’ni TESKİ Projelendirdi, İller Bankası’na bugün yarın teslim edilecek ve çalışmalar 2019 yılında başlayacak” ifadelerini kullandı.

KAVAK DERE ISLAH EDİLDİ
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en büyük sorununun Kavak Dere’nin kirliliği olduğunu anımsatan Başkan Akay, “Mahalle sakinlerimiz görüntü kirliliği, pis koku ve sivrisineklerden şikayetçiydi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerini kokudan kurtardık. Dereye kaçak yapılan onlarca kaçak kanalizasyon ve OSB tarafından da 7 kaçak fabrika atığı deşarjı tespit ederek ortadan kaldırdık. Kavak Dere suyunu kanal içine aldık. Dereden artık kokusuz temiz su akar hale geldi.” dedi.

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ’NE 14 DÖNÜMLÜK YAŞAM ALANI KAZANDIRDIK
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne ayrıca yaklaşık 14 bin metrekarelik bir yaşam alanı kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Kumlu Geçit Mevkii’ne yaklaşık 14 dönümlük alanda yeşil alan ve park çalışması gerçekleştirdik. Burada yüzlerce çocuğumuz aynı anda oyunlar oynayabiliyor, aileler gezinti yapabiliyor” ifadelerini kullandı. Başkan Akay, ıslah çalışması yapılan Kavak Dere’nin etrafının önümüzdeki günlerde yürüyüş yolları, spor alanları ile yaşam alanı haline getirileceğini belirtti.

KARTALTEPE PİKNİK ALANI ELDEN GİDİYORDU
Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan Kartaltepe Piknik Alanı sözleşmesinin 2014 yılında bittiğini ve kendilerinin göreve geldiğinde söz konusu piknik alanının özel işletmeye kiraya verilmek üzere olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Göreve gelir gelmez hemen Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık. Ardından içerisinde yürüyüş, parkuru, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, oturma grupları, oyun alanları, barbeküleri olan, aydınlatması, çevre düzenlemesi ile burayı modern bir park ve yeşil alan haline getirdik. Eskiden ailelerin girmekten imtina ettiği, korktuğu karanlık mekanları yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdik” diye konuştu.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN PARKI’NI YAPTIK
Çerkezköy’de işletme mantığında olan parkları revize ederek halkımızın kullanımına kazandırdığını belirten Başkan Akay, “Tepe Piknik Alanı’nda Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduk. Yalnız Çerkezköy değil, çevre ilçelerden de binlerce çocuğumuz burada gönüllerince güzel vakit geçirebiliyor. Ayrıca harap halde olan, ailelerin giremediği, halkımızın yolunu kaybettiği Tepe Piknik Alanı’nı da yenileyerek ailelerin gelebileceği bir alan haline getirdik. Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaptık. Ailelerimiz burada dilediğince mangal, piknik, spor yapabiliyor, çocuklarımız da parkımızda oyun oynayabiliyor” dedi.

29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ’Nİ GENÇLERİMİZİN KULLANIMINA AÇTIK
Çerkezköy genelinde bugüne kadar 118 noktada yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışması gerçekleştirildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Düzenlediğimiz ve yeni yaptığımız parklarımızın neredeyse tamamında mini futbol sahası, mini basketbol sahası gibi spor alanları oluşturduk. İstasyon Mahallemizde bulunan, 10 yıldır kaderine terk edilmiş ve hayvan barınağı olarak kullanılan kapalı spor salonunu yeniledik. Şu anda içerisinde 2. Lig maçlarının oynanabileceği bir kıvamda 1000 kişilik seyirci kapasitesi olan stat, kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahası, güreş sahası ve modern bir kapalı spor salonu ile bir spor kompleksi oluşturduk. Adını da 29 Ekim Spor Kompleksi koyduk. Burayı Çerkezköylü gençlerin, çocuklarımızın hizmetine açtık” diye konuştu.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİRMEKTİR
Başkan Akay, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık. 10 milyon TL’lik bu yatırımı yılsonu itibari ile Çerkezköy’e kazandıracağız.4 yıldır açtığımız Yaz Spor Okullarımızda binlerce çocuğumuza çeşitli branşlarda eğitimler verdik. Her yıl binin üzerinde çocuğumuza yüzme öğrettik. Spor alanlarının sayısını artırmamızın temel nedeni çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve onları spora yönlendirmektir.”

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE HİZMET EDİYORUZ
Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Başkan Akay, “Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olan bir Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeyi amaçladık. Hoş Geldin Bebek Projesi ile vatandaşlarımızın en mutlu günlerinde yanlarında oluyoruz. Kentimize yeni gelen vatandaşlarımıza hoş geldin ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, yemek yapacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza sıcak yemek dağıtıyoruz. Taziye çadırlarımızla vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında oluyoruz. Kandillerde, milli ve dini bayramlarımızda halkımızla bir oluyoruz. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda halkımıza çiçek dağıtıyoruz. Ramazan Aylarında tarihi camilerimize geziler düzenliyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale’ye her yıl geziler düzenliyoruz. Mahalle iftarlarında on binlerce vatandaşımızla iftar açıyoruz” dedi.

MAHALLE EVLERİMİZİ AÇTIK
Başkan Akay daha sonra, “İlkini Veliköy Mahallemizde açtığımız Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallemizde devam ettik. Bağlık Mahallemize Mahalle Evi ve Taziye Evi yaptık. Etrafında da büyük bir park alanı oluşturduk. İçerisinde basketbol ve futbol sahasının da bulunduğu park alanımızda çocuklarımız oyunlar oynayabilirken; yetişkinler de spor alanlarında ya da yaşam alanlarında zamanlarını değerlendirebiliyor. Mahalle Evlerimizde açtığımız kurslara kadınlarımızın gösterdiği yoğun katılım bizleri çok mutlu ediyor. Kadınlarımız burada aldıkları eğitimler sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyor” diye konuştu.

PINARÇA DERESİ ETRAFI YAŞAM ALANI OLUYOR
Bir sonraki mahalle evinin Fatih Mahallesi’nde açılacağını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapıyoruz. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri’ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek. Eğer devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nin ıslahını Koca Geçit Mevkii’ne kadar tamamlarsa. Biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii’ne kadar uzatacağız. Eğer onlar ıslahı yapmaz ise 2019’dan sonra biz yapacağız.

KENTPARK TAMAMLANIYOR
Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımına başlanan Yarı olimpik yüzme havuzunda çalışmalar sürüyor. Burasını da en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizce kentimizde yapımına başlanan 27 milyon TL’lik Kültür Merkezi projesinin de yılsonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine açılması hedefleniyor. Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. etap çalışmaları tamamlanmak üzere. Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 60 dönümlük yeni bir yaşam alanına kavuşacağız” dedi.

EĞİTİM KONUSUNDA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMA GAYRETİ İÇERİSİNDE OLDUK
Modern Kapalı Pazar Yerini, Veliköy Düğün Salonunu yaparak hizmete açtıklarını, Çerkezköy-Kızılpınar Yolu’nu ışıklandırdıklarını ve modern bir görünüme kavuşturduklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Eğitim ve öğretim noktasında da Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Sorunlu okul alanlarını temizleyerek Milli Eğitime tahsis ettik. Gerek hayırsever bulunması, gerekse de maddi olarak bazı okulların yapımına katkı sağladık” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Kızılpınar Amasyalılar Sarıalan Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Üyelerinin istek ve taleplerini dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ziyaretin sonunda Dernek Üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.