Akay bir seçimde ikinci kez kazandı

​​​​​​​ 31 Mart Yerel Seçimlerinde belediye meclis üyelerinin belirlendiği oylamaya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı itiraz etti. Tekirdağ İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilen itirazın ardından meclis üye oylarındaki geçersiz oylar yeniden sayıldı. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, yapılan sayımdan sonra sonucu etkileyecek bir değişikliğin olmadığını belirtti.

Akay bir seçimde ikinci kez kazandı
09 Nisan 2019 Salı 14:45

KÖK’ÜN AÇIKLAMALARININ ALTI BOŞ KALDI
AK Parti Çerkezköy İlçe teşkilatı modaya uyarak seçime itiraz etti. Çerkezköy Belediye Meclis Üye seçimindeki geçersiz oyların yeniden sayılmasını talep eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün dilekçesi İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Çerkezköy’de belediye meclis üye sayısını etkileyebilecek oranda geçersiz sayılan oy bulunduğunu dile getiren Kök, “Yapılan değerlendirme sonucu meclis üyeliğinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki 278 oy farkı 113’e düştü. İlçe Seçim Kurulu’na geçersiz sayılan oyların yeniden değerlendirilmesi için de itirazda bulunduk. Bu itirazımız reddedildi. Bunun için İl Seçim Kurulu’na itirazımızı yapacağız. 92 bin 235 geçerli oyun kullanıldığı bir seçimde 113 oy gerçekten az. 2 bin 869 geçersiz oy var. Bizim tespitlerimize göre bunların bin 110’u cumhur ittifakının lehine olması gerekirken geçersiz yazılan oylar” diye konuştu.
GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILDI
Tekirdağ İl Seçim Kurulu AK Parti kanadından gelen itirazı kabul etti. İtirazın kabul edilmesinin ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ise yaptığı açıklamada “31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimde halkımız oylarıyla kararını vermiş, Çerkezköy’ü yönetme görevini bir kez daha Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay ve meclis üyelerimize vermiştir. Belediye Başkanlığı oylamasında açık ara önde bitiren, meclis üyeliği oylamasında da farkla kazanan partimiz olmuştur. Çerkezköy AKP İlçe başkanlığı Belediye Başkanlığı sonucuna itiraz etmemiş, ancak Meclis Üyeliği sonucuyla ilgili geçersiz oyların tekrar sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmiştir. İlçe Seçim Kurulunun ret kararına karşın İl Seçim Kuruluna başvurarak yeniden itiraz etmiştir. Bizler İl Seçim Kurulunun geçersiz oyların sayılması kararına, halkın iradesinin biran önce ortaya çıkması için saygı göstermiş ve yönetim kurulumuz, Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimizle yaptığımız istişare sonucunda geri itirazda bulunmama kararı almış bulunmaktayız. Halkın iradesinin sandığa tam yansıması adına aldığımız bu karara istinaden geçersiz oyların sayılması esnasında tüm halkımızı iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Adliyedeyiz!” şeklinde konuştu.
PAZAR SABAHINA KADAR OYLAR SAYILDI
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından yapılan itiraz ve itirazın kabul edilmesi sonucunda belediye meclis üyeliği sonuçlarındaki geçersiz oylar geçtiğimiz Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece ve sabahadek sayıldı. Geçersiz oyların yeniden sayılma işleminde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve parti üyeleri de adliyede yer aldı. Oyların yeniden sayımı ve son gelişmeler CHP’liler tarafından sosyal medyada an be an paylaşılırken, sonuçların değişmemesinin ardından AK Parti tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.
“SÖZ KARAR MİLLETİN”
Pazar sabahına kadar süren geçersiz oyların yeniden sayımının ardından sonuçları etkileyecek bir değişikliğin olmadığı açıklandı. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, sayım işleminin bitmesinin ardından yaptığı açıklamada, “İl Seçim Kurulunun aldığı kararla tekrar sayılan geçersiz oylardan sonra bir kez daha gördük ki, Çerkezköylü saygıdeğer hemşehrilerimizin iradesi sandığa yansımış ve meclis üyeliklerinde de çoğunluğu partimiz adaylarına vermiştir. Tekrar sayımı yapılan geçersiz oylardan sonra da aradaki farkta sonucu etkileyecek bir değişiklik olmamıştır. Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay, İlçe Yönetim Kurulumuz, Gençlik ve Kadın Kollarımız, Gönüllülerimiz ve Değerli Çerkezköy halkının uzun süren demokrasi nöbetinden sonra seçmen iradesi galip gelmiştir. Bu süreçte bizlere destek olan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Daha öncede dediğimiz gibi, ‘Söz de karar da milletindir’ kazanan Çerkezköy olmuştur” ifadelerinde bulundu. 
AKAY MAZBATASINI ALACAK
Geçersiz oyların yeniden sayımının bitmesinin ardından sonuçları etkileyecek bir değişikliğin olmadı. İtiraz sürecinin bitmesinin ardından yeniden Çerkezköy Belediye Başkanı olarak seçilen Vahap Akay’ın da mazbatasını en yakın sürede alması bekleniyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.