Akay'dan Yüksel'e cevap: Dünyadan haberiniz yok

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi’nde Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü yanında yapımına başlanan 27 milyon 600 bin TL ihale bedeli ile yapımına başlanan Çerkezköy Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.

Akay'dan Yüksel'e cevap: Dünyadan haberiniz yok
30 Eylül 2017 Cumartesi 15:02

27 MİLYON 600 BİN TL
Çerkezköy Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya yaptı. Temeli atılacak olan Kültür Merkezi’nin projesinin Çerkezköy Belediyesi tarafından çizildiğini ve yerinin tahsis edildiğini belirterek, “Toplam inşaat alanı 12 bin 764 metrekaredir. İnşaatımızın ihale bedeli 27 milyon 600 bin TL’dir” dedi.
12 BİN 764 METREKARE İNŞAAT ALANI VAR
Kültür Merkezi’nin bodrum, zemin katı, asma kat ve üzerine 2 kat olmak üzere 12 bin 764 metrekare inşaat alanı olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Kültür Merkezi içerisinde 238 kişilik bir nikah salonunun, 238 kişilik bir tiyatro salonunun, 728 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 1000 metrekare büyüklüğünde sergi salonu, sanat atölyeleri, kafeteryalar, resim atölyeleri ve derslikler bulunacağını kaydetti.
2018’DE TAMAMLANACAK
Kültür Merkezi inşaatının sözleşme bitiş tarihinin 2018 Aralık ayı olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, üstlenici firma ile yaptıkları görüşmede bunun 4 ay öne çekildiğini ve tamamlanacağını söyledi.
142 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI
Çerkezköy’e şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi’nin ve TESKİ’nin yaptığı hizmetlerin bedelinin 65 milyon TL olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, devam eden yatırımların parasal değerinin ise 77 milyon TL olduğunu söyledi. Bu 77 milyon TL’ye Karayollarından onay bekleyen Bağlık Viyadüğü ve Kentpark inşaatının dahil olmadığını kaydetti.
KENTPARK 2018’DE BİTECEK
Kentpark Projesi ile ilgili gerek Çerkezköy, gerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin personelinin özverili bir çalışma yürüttüğünü ve buna Güzel Sanatlar Akademisi’nden 3 akademisyenin de katkıda bulunduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, “Kentpark Projesi’nin temelini kısa sürede atacağız. Bu bölgenin çok önemli bir tematik parkı olacak. Bugün o köprünün altında gördüğünüz görüntü çok farklı bir görüntüye bürünecek. O köprünün altı Çerkezköy halkına hizmet edecek bir gösteri merkezi haline dönüştürülecek” diye konuştu.
KADİR BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya’nın ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Vahap Akay, 3,5 yıllık görev süresi içerisinde canla başla mücadele ettiklerini, çok ciddi enerji sarf ettiklerini; bunu bölge ve Çerkezköy için yaptıklarını belirterek sözlerine başladı. Bu mücadelede Çerkezköy’e büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a şahsı ve Çerkezköy halkı adına teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, görev yaptıkları 3,5 yılda yeşil alanlara önem verdiklerini, yaşam alanlarını arttırdıklarını belirterek, 3,5 yılda 100 yeni park yaptıklarını ve revize ettiklerini açıkladı.
313 BİN 500 METREKARE YEŞİL ALAN KAZANDIRDIK
Çerkezköy’e 313 bin 500 metrekare yeşil alan kazandırdıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bataklık alanları yaşam alanlarına çevirdiklerini, çok ciddi yol çalışması yaptıklarını belirterek, “465 bin metrekare sıcak asfalt çalışması yaptık. 139 bin metrekare beton yol çalışması yaptık. 71 bin metrekare parketaş, 87 bin metrekare kaldırım çalışması yaptık” dedi.
TEDAVÜLDEN KALKMIŞ ELEŞTİRİLER
Çerkezköy’e örnek sokaklar kazandırdıklarını, esnafın, vatandaşın engellerini kaldırarak daha yaşanabilir bir kent olması hedefi ile sokakları vatandaşların daha kolay dolaşabileceği alanlar haline getirdiklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tedavülden kalkmış eleştiriler ile zaman zaman karşı karşıya kalıyoruz ama bunları umursamıyoruz. Yapılan güzelliklere kulp takmaya çalışanlar var ama bunlar tedavülden kalktı” ifadelerini kullandı.
Çerkezköy Şehitliği’nde yapılan düzenlemelere ve Öztrak Caddesi’nde yapılan Vatan Size Minnettar Anıtı ile yapılan etkinlikler ile şehit ve gazilerimize olan saygının ortaya konduğuna vurgu yapan Başkan Akay, Belediye Hizmet Binası’na 2,5 milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını, toplantı, nikah salonları vs. düzenlemeler ile halkın kullanımına daha çağdaş ve modern bir Belediye Binası sunduklarını söyledi.
MAHALLE EVLERİMİZİ AÇTIK
Veliköy’de Mahalle Evi Projesi’ne başladıklarını, ardından Kızılpınar’da Mahalle Evi’ni hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akay, daha sonra Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni açtıklarını, şimdi sırada yapımı tamamlanma aşamasına gelen Bağlık Mahalle ve Taziye Evi’ni hizmete açmak olduğunu belirtti. Açılan Mahalle Evlerinde binlerce kadına, gence kurslar vererek, eğitim olanağı sağlandığını, kadınların hayatın içerisine çekerek kendi ekonomilerine katkı sağlamalarını vesile olduklarını ifade etti.
EĞİTİME BÜYÜK DESTEK OLUYORUZ
Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin e Kızılpınar Kültür Merkezi’nin geçmiş dönemlerde FETÖ’nün derneklerine verildiğini hatırlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu binaları bu derneklerden kurtardık ve Çerkezköyümüze, Kızılpınarımıza kazandırdık. Kadınlarımızın, çocuklarımızın eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim alanları haline getirdik.. Yaz Spor Okullarımızda sayıları 2 binleri bulan çocuklarımıza her yıl eğitimler veriyoruz. Milli Eğitim ile birlikte Çerkezköy’ün eğitim hayatına, geleceğine katkı verecek meseleleri Belediye Meclisimiz ile birlikte destekliyoruz.  Yeni okul alanları ayarlıyoruz. Çerkezköy'ün tekli eğitime geçme hedefini yerel yönetimler olarak sonuna kadar destekliyoruz” açıklamasında bulundu.
PAZAR YERİMİZİ YENİLİYORUZ
Veliköy’de Düğün Salonu inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Başka Akay, TEDES Projesi ile Çerkezköy’ü güvenli bir kent haline getireceklerini, 150 kamera ile gözetlenen 6 milyon TL’lik bir proje ile ilçenin güvenli bir kent haline geleceğini ifade etti. Yeni Kapalı Pazar Yeri’nde hafriyata çalışmalarının devam ettiğini ve temelinin kısa sürede atılacağını belirten Başkan Akay, yaklaşık 7 milyon TL’lik bir yatırım ile Çerkezköy’e 10 bin metrekarelik pazar yerinin kazandırılacağını söyledi.
KAYNAŞTIRIYORUZ
Çerkezköy Belediyesi’nin sadece yol, kaldırım yapmadığını, vatandaşın acı gününde, mutlu gününde yanında olduğunu vurgulayan Başkan Akay, yeni doğan ziyaretleri, Çerkezköy’e yeni taşınan vatandaşlara yapılan ziyaretler ile her an vatandaşın yanında olmaya çabaladıklarını belirterek, “Çerkezköy Belediyesi’ni vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz, kaynaştırıyoruz” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÜCÜNÜ, KUVVETİNİ GÖSTERDİ
Son zamanlarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ile Çerkezköy’de gücünü, kuvvetini göstereme başladığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Trafik Sirkülasyon düzenlemesinin, Hükümet Caddesi düzenlemesinin, Altıyol Kavşağı ve Cengiz Topel Caddesi Kavşağı düzenlemesinin devam ettiğini; Kentpark Projesi’nin 1. etabının bitmek üzere olduğunu, ikinci etap proje çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki sene yaklaşık 70 bin metrekarelik park ve yaşam alanını Çerkezköy’e kazandıracaklarını ifade etti.
YÜZME HAVUZU İNŞAATI BAŞLADI
27 milyon 600 bin TL ihale bedeli olan Kültür Merkezi’nin temelinin bugün atıldığını, 9 milyon TL ihale bedeli olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun inşaatına başlandığını ve temelinin kısa sürede atılacağını belirten Başkan Akay, 7 milyon TL’lik yatırım ile TESKİ’nin Çerkezköy yağmur suyu hattını yaptığını ve her yağmurdan sonra korkulu rüya gören bölgelerin derin bir nefes aldığını belirtti.
KAVAK DERE ISLAH EDİLİYOR
Kavak Dere Islah Projesi’nin hayata geçirildiğini 6 milyon TL’lik bir yatırım ile Kavak Dere’nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah edildiğini, Bağlık Viyadüğü’nün projelendirme çalışmasının tamamlandığını ve ihale aşamasına geldiğini, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını belirten Başkan Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’ün içme suyu isale hattını projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki yıl İller Bankası’ndan bu proje için onay alındığı takdirde ihalesinin yapılarak içme suyu hattının komple değiştirileceğini söyledi.
KIZILPINAR’DA 70 KM ALTYAPI YAPILDI
Kızılpınar’da 70 km altyapı kazısının yapıldığını,  kanalizasyon hattının yenilendiğini, yağmur suyu hattının yapıldığını, altyapısı biten cadde ve sokaklarda gerek Büyükşehir Belediyesi’nin, gerekse Çerkezköy Belediyesi’nin beton yol, asfalt, kaldırım çalışmalarına başladığını ve çalışmaların devam ettiğini belirttikten sonra geçtiğimiz hafta Ak Parti İlçe Kongresi’nde Çerkezköy Belediyesi’ni ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e sert sözler ile cevap verdi.
 AK PARTİ İL BAŞKANINA CEVAP VERDİ
Yüksel’in “Çiçek böcekle uğraşmakla şeffaf Belediyecilik olmuyor” ve “Kızılpınar’ın halini gören var mı? Kızılpınar’a bu süre içinde elle tutulur hiçbir şey yapılmadı. Çerkezköy’ün en büyük mahallesi Kızılpınar’ın yolları hala çamur içinde? Çivi çakılmadı” sözlerine cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şeffaf Belediyecilikten yana şüphemiz yok. Alnımız ak, başımız dik. İktidar partisinin İl Başkanı bu cümleyi kurarken Allah’tan biraz korkması lazım. Çünkü Kızılpınar gerek altyapısı, gerek üst yapısı ile şantiyeye dönmüş durumda. 70 km altyapı tamamlandı. TESKİ 7 milyon TL’lik altyapı yaptı Kızılpınar’a. Çerkezköy kollektör hattı inşaatı yine Kızılpınar’ı ilgilendiriyor. 28 milyon TL’lik bir yatırım.  3 milyon TL’lik yağmur suyu inşaatı yapılmış. Beton yol, kaldırım asfalt çalışması devam ediyor. Kızılpınar şantiye haline dönmüş, ‘Çivi çakmadılar’ diyorsunuz. Bunu söylerken ya önünüzü görmüyorsunuz Sayın İl Başkanı, ya da buralara uğramıyorsunuz. Dünyadan haberiniz yok.
SİZ NE HİZMETLER YAPTINIZ ÇERKEZKÖY’E?
‘Çerkezköy Belediye Başkanı ilçesinde savunan halkın hakkını savunamıyor’ demiş. Şimdi bakın Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi’ni yapmış. Hayvan barınağı olarak bıraktığınız, hayvanların otladığı spor alanını bugün spor kompleksi haline getirmişiz. Yan tarafına futbol sahalarını kurmuşuz. İl Başkanısınız, göreve geldiğimiz günden bu yana Çerkezköy’e futbol sahası lazım diyoruz. Bugün Spor Bakanlığı’nın yapacağı işleri yerel yönetimler yapmış. Devlet Su İşlerinin yapacağı işleri yerel yönetimler yapıyor. Siz görev süreniz boyunca veya sizden öncekiler 3,5 yıllık görev süreniz boyunca Çerkezköy’e getirdiğiniz hizmetleri bana bir anlatır mısınız? Spor Bakanlığı’nın yapması gereken Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu 9 milyon TL’ye Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Kavak Dere ıslahı bizim işimiz mi? Değil. DSİ’nin yapması gereken işi Çerkezköy’deki vatandaşlar zarar görmesin diye Büyükşehir Belediyemiz yapıyor.
BİR ANLATIN BAKALIM SİZLER NE YAPTINIZ ÇERKEZKÖY’E?
Havuz burada yerel yönetim yapıyor, dere ıslahı burada yerel yönetim yapıyor. Yüzüne bakmadığınız hayvan barınağını Çerkezköy Belediyesi eline almış, spor kompleksi yapmış. Canla başla mücadele veriyoruz. Bir anlatın bakalım Çerkezköy’e ne yaptınız? Bir anlatın bizler de duyalım” dedi.
AK PARTİ’NİN STRATEJİK PLANI ÜZERİNDEN YÜKLENDİ
Daha sonra 2010-2014 yıllarında Ak Parti dönemindeki Çerkezköy Belediyesi’nin Stratejik Planı’nı alarak konuşmasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şimdi bakın 2010-2014 Stratejik Planı. Demişsiniz ki Çorlu Deresi ıslah olacak. 2010 yılında %40’ı, 2011 yılında %40’ı ıslah olacak demişsiniz. Bakın Çorlu Deresi burası. Çerkezköy’e korkulu rüya gösteren Çorlu Deresi. Çorlu Deresi Suyu ile ilgili DSİ attı, tuttu. 2012 selinden sonra DSİ dedi ki, ‘Hemen ihale ediyoruz, hemen yola çıkıyoruz. Çerkezköy sular altında kaldı, biz dereleri ıslah edeceğiz’ dedi. Sene 2017, aylardan Eylül. Islah yok ortada. Son günlerde kamulaştırma bedeli Büyükşehir Belediyesi’nin dediler. Büyükşehir Belediyesi hazırlığını yaptı, kamulaştırma bedelini üzerine aldı, inşallah bundan sonra ıslahını yaparsınız” dedi.
İÇME SUYU PROJESİ NEREDE?
Stratejik Planda 2010 yılında ana isale hattının projesinin yapılacağının yazdığını fakat ortada proje gibi bir şey olmadığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy İçme Suyu Hattı’nın projesini yaptığını ve önümüzdeki yıl temelinin atılacağını söyledi.
STADYUM NEREDE?
Planda 2010 yılında stadyuma başlanacağının yazdığını belirten Başkan Akay, “Stadyum nerede? Yok ortada. Ama geçen akşam açılışını biz yaptığımız stadyum hizmette. 2. Lig maçları oynanabilecek kıvamda, 29 Ekim Spor Kompleksi içerisinde. Spor Kompleksi’ni 2011 yılında tamamlayacaklarını ifade etmişler planda. Biz aldığımızda çok özür diliyorum ahır gibiydi. Spor salonu içinde hayvanlar otluyordu. Şimdi binlerce genç, çocuk orada spor yapıyor. Onu da biz yaptık” dedi.
YÜZME HAVUZU NEREDE?
“Planda 2010 yılında kapalı yüzme havuzuna başlıyorlar, 2011’de bitiriyorlar” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Nerede yüzme havuzu? Yok ortada. Bakın Yaz Okulları yapıyoruz, binlerce çocuğumuz spor yapıyor. En az 1000 çocuğa yüzme havuzlarında eğitim aldırıyoruz. Nerede yüzme havuzu? Temelini biz atacağız. 9 milyona ihale edildi, Cengiz Topel Caddesi üzerinde Kadir Başkanımız yapacak, ortaya çıkaracak” ifadelerini kullandı.
PİKNİK ALANI ELDEN GİDİYORDU!
Tepe Piknik Alanı’nın planda restore edileceğinin yazdığını fakat 2014 yılında Belediye’yi aldığında toz duman içerisinde olduğunu belirten Başkan Akay, “İçerisine ailenin, çoluğun, çocuğun girme şansı yoktu ve teslim aldığımda özel işletmeye verilmek üzereydi. Oraya gidin bakın şimdi, binlerce aile, vatandaş, çoluk, çocuk Çerkezköy’deki tüm parkları ele geçirdi. Biz bunlardan mutluluk duyuyoruz. Tepe Piknik Alanı’nın içerisine bu bölgenin en büyük çocuk oyun alanını yaptık. Sizin restore edeceğiz diye söz verdiğiniz fakat terk ettiğiniz alanı Çerkezköy belediyesi restore etti ve halkın kullanımına açtı. Bölgenin en büyük çocuk parkını yaptı adını da 23 Nisan Çocuk Parkı koydu ve Çerkezköy’e armağan etti” diye konuştu.
ALLAH HERKESE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYI NASİP ETSİN
Planda Kültür Merkezi inşaatına 2010 yılında başlanıldığını, 2011 yılında bitirildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kültür Merkezi öyle bitmez. Bugün başlar, hep beraber açılışını yaparız biter. Biz ne konuştuğumuzu biliyoruz. Sokak sokak, ev ev gezerek, bu milletin kapısını çaldığımızda, bu milletten oy isterken o oyların hakkının ne olduğunu biliyoruz. Halkımızın çalışanın yanında olacağını, inananın da yanında olacağını biliyoruz. Bu çalışma azmi ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile beraber Çerkezköy’ü geleceğe taşımak için umutla yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz. Bu duygularla Çerkezköy Kültür Merkezimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah herkese verdiği sözü tutmayı nasip etsin diyorum. Büyükşehir Belediye Başkanıma ve bana da bu sözleri tutmak nasip oldu, inşallah herkese nasip olur” diyerek konuşmasını tamamladı.
3,5 YILIMIZ DOLU DOLU GEÇTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaptı. Konuşmasına 3,5 yıldır yerel yönetimlerde iktidar olan sosyal demokrat belediye başkanlarının gecesini gündüzüne katarak çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugün itibari ile 3,5 yılımızı doldurmuş oluyoruz. Daha önümüzde 1,5 yılımız var. Onu da dolu dolu geçireceğiz. Bu 1.5 yılda da seçim kitapçığımızda verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” dedi.
SEN ÇOK GEÇ KALDIN!
Hizmetlerin devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sadece ve sadece hizmet için çalıştıklarını, çok çalışkan, kendini Çerkezköy’e adamış bir Belediye Başkanı ile çalıştığını söyledi.  Ak Parti İlçe Başkanının ‘Mehter Marşı ile Çerkezköy Belediyesi’ni alacağız ve Ak Parti Bayrağını dikeceğiz’ sözlerine Başkan Albayrak, “Çok geç kaldın kardeşim. Biz İzmir Marşı ile 12-0 yaptık. Sen çok geç kaldın” diye cevap verdi.
SEN BENİ İSTANBUL’UN KADİR ABİSİ Mİ SANDIN?
Son zamanlarda iktidar partisinin ‘Bırakın biz yapalım’ dediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Arkadaş sen beni İstanbul’un Kadir Abisi mi zannettin? İstanbul’un Kadir Abisi bırakır gider, Tekirdağ’ın Kadir Abisi sonuna kadar mücadele eder. Önce bunu bilsinler. Ne derse desinler. Şimdi ellerini ovuşturuyorlar, yarın yağmur yağacakmış, sel olacakmış, bundan rant elde edecekler. İnsanların üzüntüsünden rant elde etmek AKP siyasetine yakışır, CHP siyasetine yakışmaz” dedi.
HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN
Konuşmasını “Bu hizmetler devam edecek. Kültür Merkezimiz hayırlı olsun” diyerek noktalayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ CHP Milletvekili Faik Öztrak da ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün “Bu Cumhuriyetin temelinde kültür vardır” sözüne atıfta bulunarak, “Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Çerkezköy Belediye Başkanımızı ve diğer tüm Belediye Başkanlarımızı yaptıkları hizmetler için kutluyorum. Kültür merkezimiz Çerkezköy’de ve Trakya’da önemli bir boşluğu dolduracaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
TEMEL ATILDI
Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Çerkezköy Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.