Akay engelli sporculara desteğini esirgemedi

​​​​​​​Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ilk oturumu tamamlandı. Toplantıda işitme engelli vatandaşların kurduğu spor kulübüne maddi destekte bulunulacağının müjdesi verilirken belediyeye ait bir binada kamu hizmeti veren aile sağlığı merkezinin kirasına zam yapılmamasına yönelik sunulan dilekçe değerlendirildi.

Akay engelli sporculara desteğini esirgemedi
04 Şubat 2019 Pazartesi 17:40

DOLU KADROLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK
Belediye Meclis Salonu’nda geçtiğimiz Cuma günü yapılan Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışının görüşülmesi ile başladı. Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerde yer alan 4 adet hissenin satışının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün memur dolu kadro değişikliği cetvelinde 6 adet kadroda derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresi oy birliği ile kabul edildi. TREDAŞ’ın imar planı tadilatı hakkındaki yazılarının müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

“KİRAYA ZAM YAPMAYIN”
Çerkezköy Kaymakamlığı Fevzipaşa Aile Sağlığı Merkezi’nin kamu hizmeti verdiği binanın Çerkezköy Belediyesi’ne ait olması hasbiyle aile sağlığı merkezi yetkililerin belediyeye verdiği dilekçede kira bedelinin çevre ilçelerdeki aile sağlığı merkezlerine nazaran yüksek olması göz önüne alınarak kira bedeline 2019 yılında zam yapılmaması rica edilmişti. Konu mecliste görüşülerek kira ücretleri hakkındaki talebinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

ENGELLİ SPORCULARA AKAY DESTEĞİ
Çerkezköy Sağırlar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin ilçede konuşma ve işitme engelli vatandaşların spor yapabilecekleri bir oluşum olarak birkaç gün önce Çerkezköy’de yankı uyandırmıştı. Dernek üyelerinin kiraladığı ofisin kirasının yüksel olması dolayısıyla nakdi yardım ya da yer tahsis edilmesi gündeme geldi. Başkan Akay engelli sporcuların bu çağrısına kulak vererek yer tahsis edilmesi için meclis kararının ardından ellerinden geleni yapacaklarının müjdesini vermeyi de ihmal etmedi. Yer tahsisi talebi görüşülerek değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Şubat ayı belediye meclisi komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere 5 Şubat Salı günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.