Akay: Kadın dayanışmasının artması için çalışıyoruz ​

Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde Mahalle Evi kursiyerleri ile kahvaltı programında bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kursiyerlerin taleplerini dinledi

Akay: Kadın dayanışmasının artması için çalışıyoruz ​
03 Aralık 2018 Pazartesi 14:29

EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ
Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay ile çok sayıda mahalle evi kursiyeri katıldı. Veliköy’de başlayan Mahalle Evi projesinin 2’ncisinin Kızılpınar Mahallesi’nde açıldığını söyleyen Başkan Akay, “Burası kadınlarımızın ve çocuklarımızın eğitim yuvası haline geldi. Kızılpınar, Çerkezköy’ün en çok göç alan ve en hızlı büyüyen mahallesidir. Biz bu mahalle evimizde kadınlarımızın bir araya gelmeleri, kadın dayanışması ve komşuluk ilişkilerinin artması için çalışıyoruz” dedi.

BU DAYANIŞMA ÖRNEK OLACAK
Kızılpınar Mahalle Evi’ne gelip kurslara katılım sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Akay, “Bu Mahalle Evi sizlerindir. Mahalle Evimize sahip çıktığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte el ele vererek, bu güzel birlikteliğin, bu büyük dayanışmanın, hem Tekirdağ’a hem de ülkemize örnek olmasını sağlayacağız” dedi. Başkan Akay konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

ALTYAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK
Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin park ve yeşil alanlar ile ilgili taleplerine cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yıllarca Kızılpınar’da altyapı sorunu görmezden gelindi. İlk iş olarak Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşeyerek altyapı sorununu ortadan kaldırdık. Akabinde yaşam alanı içinde kalan 240 sokak ve 17 caddeyi kapsayan yol yapım çalışmalarına başladık. Takdir edersiniz ki altyapı ve yol sorunu olan bir bölgede park yapmak doğru olmazdı. Altyapımızı tamamladık. Yol çalışmalarımızı da tamamlamak üzereyiz. Bundan sonraki süreç ilçe merkezimizde gerçekleştirdiğimiz park çalışmalarımızın aynısını Kızılpınar Mahallemizde de yapacağımız bir süreç olacaktır” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, program sonunda Kızılpınar Mahalle Evi kursiyerleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.