Akay; ‘Neyin keşif bedelidir anlamadık’

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy-Veliköy yolunun aydınlatma çalışması yapabilmek için Karayolları Müdürlüğü’nden izin istediklerini ancak izin için kendilerinden keşif bedeli olarak 158 bin 400 TL istenildiğini ifade etti

Akay; ‘Neyin keşif bedelidir anlamadık’
24 Nisan 2016 Pazar 17:00

 CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKE ALTINDA OLUYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay düzenlediği basın toplantısı ile Çerkezköy-Veliköy yolu üzerinde yapılması planlanan aydınlatma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Akay yaptığı konuşmada, “Işıklandırmaların bulunmaması, görüntü kirliliğinin yanı sıra trafik güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Kızılpınar ve Veliköy’de ikamet eden vatandaşlarımız, gerek yaya, gerekse bisikletle bu yolu sıklıkla kullanıyor. Fakat yol akşam saatlerinde zifiri karanlık olduğu için vatandaşlarımızın can güvenliği de tehlike altında oluyor” ifadelerini kullandı.

NEYİN KEŞİF BEDELİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Aylar öncesinden Çerkezköy-Veliköy yolunda orta refüjde ışıklandırma çalışması yapılabilmesi için Karayoları Müdürlüğü’ne yazı gönderdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Gelen cevapta orta refüjde ışıklandırma çalışması yapmamıza izin verilemeyeceğini, yolun her iki tarafından ışıklandırma çalışması yapılabilmesi için yeniden izin istememiz gerektiği belirtildi. Karayolları Müdürlüğü’nden gelen yazı doğrultusunda ışıklandırma çalışmalarının yolun her iki tarafından olacak şekilde yapılması için yeniden izin istedik. Gerekli izni alabilmemiz için 158 bin 400 Lira ‘Keşif Bedeli’ ödememiz gerekiyormuş. Bu neyin keşif bedelidir” dedi.

YOL KARAYOLLARININ SORUMLULUĞUNDA

Vahap Akay konuşmasının devamında ise, “Biz zaten sizin yapmanız gereken işi yapalım diyoruz. İşin maliyetini zaten biz üstleniyoruz. Üstüne üstlük elektrik ücreti için de kendimiz abone olacağız. Bunun üstüne bizden 158 bin 400 Lira Keşif Bedeli adı altında hava parası istiyorlar. Karayolları Müdürlüğü’nün talep ettiği 158 bin 400 Lira’lık keşif bedelini ödeyeceğiz. Biz bu noktaya gelene kadar 6-7 ay zaman geçti. Şimdi bu bedeli ödemezsek, Karayolları’nın bu yolu ışıklandırmasını beklersek, daha çok bekleriz. Çerkezköy’ün değil kaybedecek 6 ayı, bir günü bile yok. Bu nedenle istemesek bile bu ücreti ödeyeceğiz. Bu yol Karayolları’nın sorumluluğundadır” diye konuştu.  

BU YOLUN AYDINLATILMASI ŞART

Çerkezköy-Veliköy arasına bisiklet yolu yapmayı da planladıklarını ifade eden Başkan Akay, “Bu yol üzerinde otogar da var. Ama zifiri karanlık. Herkesten önce bu durumu Karayoları’nın fark edip, gerekli ışıklandırma çalışmalarını yapması gerekirdi. Neye göre böyle bir tutar hesaplandı? Onu da bilmiyorum. Fakat ne olursa olsun bu yolun aydınlatılması şarttır” açıklamasında bulundu.

Haber: Feyza İşcan AVCILAR

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.