Akay: Vatandaşımızın hakkını savunmak zorundayız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek devlet yatırımlarının Çerkezköy’e yansıması, görevde bulunduğu yaklaşık 2 yıllık süreçte gerçekleştirilen hizmetler ve 2016 yatırım planı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Akay, “Bize oy veren, vermeyen herkesin hakkını savunmaya çalışıyoruz, savunmak zorundayız. Seçim beyannamem çekmecemde duruyor, bunları gerçekleştirmek zorundayız.” diye konuştu

Akay: Vatandaşımızın hakkını savunmak zorundayız
16 Şubat 2016 Salı 16:36

CHP ÇERKEZKÖY İLÇE TEŞKİLATI’NI ZİYARET ETTİ

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Birol Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

DEVLET YATIRIMLARINA DEĞİNDİ

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı kısa bir açılış konuşması gerçekleştirerek Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yaptığı ve yapacağı çalışmalar için teşekkürlerini iletti. Engin Camcı’nın açılış konuşmalarının ardından açıklamalarına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay öncelikle devlet yatırımlarının Çerkezköy’e yansıması konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

HIZLI TRENİ BEKLERKEN ELİMİZDEKİ TRENDEN DE OLDUK

“Devlet yatırımlarında olan eksik ve sıkıntıların bir kez daha altını çizelim.” diyen Başkan Akay, “İlk olarak Devlet Demiryolları problemimiz var. Seçim öncesi açılan yol şu anda kapalı. Açılış için her özel güne bir tarih koydular ama bugün hızlı treni beklerken elimizdeki trenden de olduk.” diye konuştu.

“VATANDAŞIN SESİNİ DUYURMAKLA SORUMLUYUZ”

Vatandaşların, devlet yatırımları da dahil olmak üzere tüm sorunlardan Çerkezköy Belediyesi’ni sorumlu tuttuğunu belirten Başkan Akay, “Buna hak veriyoruz. Biz vatandaşın sesini duyurmakla sorumluyuz.” ifadelerini kullandı.

SARAY – ÇERKEZKÖY : ÖLÜM YOLU

Karayolları ile ilgili sıkıntılara da değinen Başkan Akay, “Saray – Çerkezköy bağlantı yolu ‘ölüm yolu’ olarak anılmaya başladı. Seçim öncesinde, seçim mantığıyla hızlı bir şekilde çalışma içerisine girdiler. Seçim bitti, çalışmalar durdu. Çeşitli açıklamalar olmasına rağmen atılan bir adım olmadı.” dedi.

“ÇERKEZKÖY’ÜN BU HASTANEYE İHTİYACI VAR”

Devlet Hastanesi ile ilgili de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hastanemizin açılışına ne maalesef bir tarih koyulamadı. Olumlu bir gelişme hala yok. Çalışmaların devam ettiğini görüyoruz ama bu çalışmaların bir an evvel sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Çerkezköy’ün bu hastaneye ihtiyacı var.” açıklamalarında bulundu. 

ELEKTRİK KESİNTİSİNDE TREDAŞ’A ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL

Çerkezköy’ün temel sorunlarından olan elektrik problemine de değinen Başkan Akay, “Nüfusu, Türkiye ortalamasının üzerinde artış gösteren bir ilçeyiz. Bizim 1 yıllık nüfus artışımız ihtiyaç duyulan altyapıyı bir kat daha arttırıyor. Bunlardan biri de elektrik hattı. Elektrik kesintilerinde ilk aranan yer Belediye oluyor. Çünkü elektrik kesintisi yaşandığı zaman konunun asıl muhataplarına ulaşmak mümkün olmuyor. Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde, özelleştirme yapıldığı dönemde yatırım yapılamadığını ve bunun sıkıntısının çekildiği söyleniyor. Acilen elektrik yatırımına ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

“OKUL YATIRIMINA İHTİYACIMIZ VAR”

Çerkezköy’ün okul eksikliğine değinen Başkan Akay, “Nüfusumuz hızlı bir şekilde artıyor. 2’li öğretimler yüzde 80’e ulaştı. Okul yatırımlarına ihtiyacımız var. Bu dönemde ‘Hayırseverler Çerkezköy’e yardım etsin’ demek  yanlış. Devlet yatırımlarına ihtiyacımız var. Bu sorunumuzu doğru tarif etmemiz gerekiyor.” dedi.

“1023 SPOR PROJESİNİN 1’İ ÇERKEZKÖY’DE; O DA TAMAMLANAMADI”

Çerkezköy’ün yeni bir stada ihtiyacı olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Alanın yeri belli. Spor salonunun arkasına stadyum yapma projesi var. 6 – 7 ay önce İl Spor Müdürlüğü’ne gidip bu konuyu görüştüm. Bakanlıkla görüşüleceği söylendi. Gelen cevap hiç de şaşırtmadı ve yatırım gelmedi. Bunun yerine ‘Alanı devredelim, Büyükşehir yapsın’ dediler. Bunların öncesinde 2 yıl önce başlayıp tamamlayamadıkları Gençlik Merkezi ile stadı tamamlayacaklarını söylemişlerdi. Nasıl bir okul yapmak Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundaysa spor alanı yaptırmak da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sorumluluğu. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’da bir pankart gördüm. Üzerinde ‘Tekirdağ’a 1023 spor projesi’ yazıyordu. Bu 1023 projenin sadece 1 tanesi Çerkezköy’de. O proje de 2 yıldır tamamlanamadı.” ifadelerini kullandı.

“YETER Kİ BU YATIRIMLAR ÇERKEZKÖY’E GELSİN”

Çerkezköy’ün devlet yatırımlarına acil ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Akay, “Biz bunları Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi yetkililerine de anlattık. Dosyaları teslim etti. Yeter ki bu yatırımlar Çerkezköy’e gelsin.” dedi.

“AYDA 700 BİN TL BORÇ ÖDÜYORUZ”

Vatandaşın Büyükşehir Yasası’ndan anladığı şeyin kendilerine gelen sıkıntılardan ibaret olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Başkanlığa geldiğimde gördüğüm en büyük sıkıntı aldığımız borç yüküydü. Bizler, geçmiş 9 yılın kamu borcunu ödemeye devam ediyoruz. 5 – 6 kurumun borcunu ayda yaklaşık 700 bin TL olarak ödüyoruz. Burada enkaz edebiyatı yapmıyorum ama ne yaşadığımızı bilip doğru tarif etmemiz gerekiyor. Kızılpınar Belediyesi’ni haciz dosyalarıyla beraber teslim aldık. Gelirlerimiz Büyükşehir’e geçildikten sonra yüzde 30 – 35 azaldı. Yine de yatırım yapmaya gayret ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

 KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADI

Başkan Akay daha sonra tamamlanan, devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında da kısa bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından son buldu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.