Akay: “Yatırım için kavga da ederim gider sarılırım da”

​​​​​​​Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı Vahap Akay, Kozuva’nın ‘Akay ile Albayrak arasında bir gerilim var’ söylemlerine yanıt verdi. Akay,“Şimdi bu arkadaş diyor ki bu başkan herkesle kavgalı, Kadir başkanla kavgalı. Arkadaş benim kavgam da sevdam da Çerkezköy. Sen bu işlerden anlamazsın. Ben bu topraklara yatırım getirmek için herkesle kavga ederim, sonrada gider gönlünü alır, boynuna sarılırım arkadaş, sarılırım” dedi.

Akay: “Yatırım için kavga da ederim gider sarılırım da”
26 Mart 2019 Salı 15:13

KOZUVA’NIN SÖYLEMLERİNE YANIT VERDİ
31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim çalışmaları kapsamında Cumartesi günü Yıldırım Beyazıt Mahalllesi’nde miting düzenleyen Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi. Akay ayrıca Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın kendisine yönelik “Bu başkan herkesle kavgalı” sözlerine de cevap verdi.
“SUYUN FİYATINI NASIL YÜZDE 50 İNDİRECEKSİN, ANLAT”
CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarının halkı selamlamasının ardından belediye meclis üyesi adayları vatandaşlara tanıtıldı. Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Değerli arkadaşlar Tekirdağ’ın 11 ilçesinden hepsini gezerek geliyoruz. Bütün ilçelerde vatandaşlarımızın tüm belediye başkan adaylarımıza büyük ilgisi var. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ortak özelliği bitmeyen enerjisi. AK Parti’nin adayı Mestan Özcan, 11 ilçeyi gezmiş gezmiş, Çerkezköy’e gelmiş demiş ki ‘Ben suyun fiyatını yüzde 50 indireceğim’ Çok açık ve net söylüyorum, gel seninle masada oturalım. Suyun fiyatını nasıl yüzde 50 indireceğine beni ikna et, ben yüzde 70 indireceğim. Seçim üzeri olmayacak vaatlerle vatandaşın kafasını bulandırma. Vatandaş kararını vermiş zaten. 31 Mart 2019 akşamı Kadir Albayrak Tekirdağ Meydanı’nda yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkın karşısına çıkacak. Bugün Kavakdere Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin en güzel yeri haline geldi. Yakın zamanda oralara park ve bahçe de yapacağız” ifadelerine yer verdi.
ÖZTRAK EKONOMİYE DEĞİNDİ
 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ekonomi ağırlıklı konuşmasında, “Ülkemizde işsiz sayısı 8 milyonu bulmuş. 8 milyon işsiz bugün dünyada 94 ülkenin nüfusundan daha fazla. Yüzde 20’nin üzerinde enflasyon var. Son günlerde üretim hızla azaldı. Meyve ve sebzede fiyatlar 2 kat oldu. Türkiye bunu hak etmiyor. Neden üretemiyoruz? Neden bu sıkıntıları yaşıyoruz? Döviz biraz sakinleşmişti değil mi? Son 2 gündür damat televizyonlara çıkmaya başladı, döviz yine fırladı. Şimdi çıkıp diyecekler ki ‘Dışarıdan bize saldırıyorlar’ Saldırı falan yok. Bunu açıkça ifade edeyim. İlk geldiklerinde hatırlayın. Dediler ki ‘Bizden öncekiler milletten topluyor, bunlar kendilerine lojman yaptırdılar, bu milletvekilleri Ankara’da lojmanlarda oturuyor, bu lojmanları satacağız’ dedi. Doğru sattılar. O parayla Ankara’da kendilerine saray yaptırdılar” dedi.
“VAHAP AKAY METAL YORGUNU DEĞİL”
Konuşmasına devam eden Öztrak, “Milletin iradesi bundan önce bu belediye başkanlarını koltuğa oturttunuz, sonra istifa ettirdiniz. Ne oldu o belediye başkanları? Değerli dostlarım bu son 5 yılda Büyükşehir Belediyesi’ni kurduk ve bu 5 yılda 27 milyar lira vergi ödedik bize 860 milyon lira geldi. Yani vergide 8’nci yatırımda 40’ncı sıradayız. Belediye başkanlarımıza 800 milyon TL Ankara’dan geldi, bunların 5 katını size yatırım olarak geri döndürdüler” diyerek konuşmasını sürdürdü ve Tekirdağ’da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. “Türkiye’de en yüksek insani gelişmişlik standardına sahip 30 tane ilçe var. Bu 30 ilçenin 19 tanesi CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor” diyen Öztrak: “Ne söylemeye çalışıyorsun. Bizim belediye başkanlarımız metal yorgunu değil. Vahap Akay metal yorgunu değil. Bizim belediye başkanlarımız hizmet aşkıyla koşturuyorlar” dedi.
“BU SOĞUK HAVADA İÇİMİ ISITTINIZ”
Halkı selamlayan Akay, “5 yıl evvel bir Çerkezköy sevdası diyerek yola düşmüştük, yine o Yıldırım Beyazıt bizi yalnız bırakmamıştı. Meydanlarda bir olmuşuz, beraber olmuşuz, Allah hepinizden razı olsun. Gaziosmanpaşa’dan başladık mitingimize, sonra yağmurluklarımızı giydik, gittik Bağlık’a. Sonra kadın erkek, çoluk çocuk Veliköy’de meydanlarda tanıştık. Fatih’te hınca hınç doldu alanlar. Fevzipaşa’da alanlara sığmadık. İstasyon’da nostaljiyle coştuk. Yine bu akşam Yıldırım Beyazıt’ta coşku ve heyecanla buluştuk. Heyecanlıyız, umutluyuz. Bu soğuk havada içimi ısıttınız içimi” diye konuştu.
“BİZE GÜVENENLERİN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARTMADIK”
“5 yıl evvel ‘Çerkezköy’ün kaderi bu değil’ diyerek yola çıkmıştık” diyen Akay, “5 yıl evveldi yine. Genç bir kardeşiniz kapı kapı sokak sokak gezip anlatıyordu. Çerkezköy’ün kaderi bu değil Yıldırım Beyazıt’ın kaderi bu değil diyordu. Değişim istiyorduk. Hatırlar mısınız 5 yıl evveli. Nefes alacak alanları olmayan, karanlık, dereleri pis kokan alanlar vardı? Doğru mu? Sonra parkları çarpık, içine kapanık bir Çerkezköy vardı. Sonra Çerkezköy ‘değişim’ dedi. Çerkezköy’ün değişim talebini, ihtiyacını anlattık. Bu genç kardeşiniz, o zaman 36 yaşında bu genç kardeşinize sizler yön verdiniz. Güvendiniz, inandınız, biz de bize inanan tüm hemşerilerimizin inancını boşa çıkarmadık. Yeni düğün salonlarıyla, spor alanlarıyla, dere taşkınları yaşayan Çerkezköy’de bir daha dere taşkını yaşanmasın diye dere ıslahlarıyla, aydınlatma çalışmalarıyla, yeni Atatürk Kültür Merkezi’yle, 29 Ekim Spor Kompleksi’yle, piknik alanlarıyla, Çerkezköy’de 118 noktada yaptığımız park, bahçe yeşil alan çalışmalarıyla, asfalt beton yol çalışmalarıyla, birçok çalışmanın altına imza attık. Bir Çerkezköy sabahında gözlerimizi açtık, bismillah dedik. Bugün Çerkezköy’ün hangi derdine derman oluruz diye düşündük. 5 yıl evvel bize güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamak için çalıştık çabaladık” şeklinde konuştu.
ÖNCEKİ YATIRIMLARI HATIRLATTI
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Akay, “Hatırlar mısınız bu günleri? Ne günlerdi o günler. Derenin pis koktuğu, kimyasal atıkların atıldığı, yazın kışın camın pencerenin açılamadığı günlerdi o günler. Sonra dedik ki bu dereyi ıslah etmemiz lazım. Şimdi devlet yatırımları gelecek, şunu yapacağız, bunu yapacağız, diyen insanlar var. O insanlar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin sorunlarını çözeceğiz dediler. Siz inandınız, güvendiniz, onlar bir daha uğramadı. Siz bana güvendiniz, bakın ne oldu? Bu oldu bu (Kavakdere ıslah çalışmalarını gösteriyor) İki etapta 12 milyonluk yatırımla dereleri ıslah ettik. Şimdi bu arkadaş diyor ki bu başkan herkesle kavgalı, Kadir başkanla kavgalı. Arkadaş benim kavgam da sevdam da Çerkezköy. Sen bu işlerden anlamazsın. Ben bu topraklara yatırım getirmek için herkesle kavga ederim, sonrada gider gönlünü alır, boynuna sarılırım arkadaş, sarılırım. Biz bu dereyi ıslah ederken, 39 gecekondumuzu kaldırdık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden yapalım istedik ancak kaldırmak zorunda kaldık. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne taşınırken bu 39 evin kayıtları baki kalacak dedik, buradan da söylüyorum” şeklinde konuştu.
 
YENİ PROJELERİNİ ANLATTI
Mahalle sakinlerine yeni projeler hakkında da bilgi veren Akay, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden pırıl pırıl yağmur suyu akıyor. Şimdi Kumlugeçit bölgesinden Ceylan Sokağı da içine alan alandaki yağmur suyu hatlarını yenileyeceğiz, sonra içme suyu hatları yenilenecek ve içme suyu hatlarıyla bu bölge daha yaşanılabilir hale gelecek. Şimdi mahallemize bir park yaptık Yakıştı mı? Bence de çok yakıştı. Engelliler okulundan başlayan yürüyüş, burada devam ediyor, dereye kadar iniyor. Yeni projede de bakın burası ne olacak anlatayım. Bunları anlatmak için şehrini tanıman, sokaklarını bilmen, bu mahallenin dertlerini bilmen lazım. Öyle 30 günde 40 günde gezmekle olmaz, Yaşayacaksın. Kavakdere’nin kalan kısmı yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Barbaros Caddesi’ne kadar mahalle evi, taziye evleriyle bir yaşam alanı haline gelecek. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nin her tarafını yaşam alanı haline getireceğiz. Yani biz Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne bunları yaptık. Daha da güzelleşecek. Çocuklarımız gençlerimiz, spor alanlarında mahalle evlerinde buluşacak. Tarım Sokak üzerinde yapılan düğünlerimiz var. Düğünlerimizi yapmamız lazım ama ses sıkıntısını da çözmemiz lazım. Halı Saha’nın olduğu bölgeye kapalı düğün salonunu hemen yapacağız. Sonra bu Tarım Sokağı örnek cadde haline getireceğiz. Çerkezköy’de 7 örnek sokak yaptık. Bir yenisini de Yıldırım Beyazıt Mahallemize yapacağız” dedi.
“HUZURLU GÜNLER 1 NİSAN’DA BAŞLAYACAK”
“Biz daha mutlu bir Çerkezköy hayal ettik” diyen Akay, “5 yıl evvel bu şehir mutsuzdu, içine kapanıktı. 5 yılda Çerkezköy’ümüzde hiçbir ayrım yapmadan siyaseti bir kenara koyarak, herkesin siyasi fikrine, düşüncesine saygı duyarak adil bir belediye başkanı olmaya çalıştık. 2014’te hem kendi partime hem de başka partiye oy veren insanları ayırt etmedik, herkesi mutlu etmeye çalıştık. Herkesi bir arada tutmaya çalıştık. Bu yüzden bugün hangi siyasi partiden olursa olsun tüm hemşerilerim, bu günlerde bana oy veren vermeyen hepinizden Allah razı olsun. Şimdi bu yüzden bizim her programımızda herkesin başı yukarıydı. Ben bu saatten sonra herkesin belediye başkanı olacağım dedim. Bugün de herkesten oy istiyorum. Siyaset kin gütmek değil, düşmanlık değil, bilgisiz konuşmak değil, kötü konuşmak, konuşturmak değil. Benim siyasetimde sevgi, saygı var, alçakgönüllülük var, mütevazılık var. Bu günler geçecek. Bu şehirde 5 yıldır yaşadığımız gibi yeni 5 yılda sevgi, saygı dolu, huzurlu günler yeniden 1 Nisan’da sizin desteğinizle başlayacak. Yani atıp tutarak algı oluşturmaya çalışarak, kötü konuşarak bir yere varamazsınız benden söylemesi” şeklinde konuştu
“GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ GÜNEŞLİ GÜNLER”
Belediye başkanlığı için rakiplerine “kötü konuşmak yerine gönülleri kazanmaya çalışın” diyen Akay, “Bakın vatandaşlar meydanlarda. Gönülleri kazanmış mıyız? Bu meydanlarda gönülleri kazanmazsak eğer, sizleri bir araya getirebilir miydik? Yani gönülleri kazanmazsak bir yere varamayız. Bizler her anı paylaşmışız. Birbirimizi cesaretlendirmişiz. Sizlerden aldığımız güçle, sizlerde beni hem heyecanlandırıyor, hem de cesaretlendiriyorsunuz. Şimdi ben de umutla heyecanla haftaya pazarı bekliyorum. 5 yıl Çerkezköy’ü beraber yönettik. Bu Pazar bana inanın, birlikte kazanacağız. Şimdi birlikte kazanmaya Yıldırım Beyazıt Mahallesi hazır mısın? Bakın Çerkezköy hazır. Öyle görüyorum ki Yıldırım Beyazıt Mahallesi de hazır. Sizlerden aldığımız güçle, inançla kazanacağız ve bu topraklar için daha çok çalışacağız. Bu 5 yılda Çerkezköy’ü yeni hedeflerle yeni yatırımlarla buluşturacağız. Çerkezköy’de verdiği sözü yerine getiren bir belediye başkanı olarak Çerkezköy’ün hakkını hukukunu korumak için sonuna kadar uğraşacağız. Bu güne kadar olduğu gibi Çerkezköy’e zarar getirecek her şeyin karşısında durmaya devam edeceğiz. Bir daha söylüyorum ‘Termik santral bitti’ diyorlar ama planlarda işaretli. Bu topraklara zarar getirecek her şeye karşı dik durmaya devam edeceğiz. Birileri gibi kalkan olmayacağız. Bizler, çocuklarımızın geleceği için mücadele ederken birileri kendi ticaretlerini, siyasetlerini düşünüyordu. Bunları unutacak mısın Çerkezköy? Unutmayın. Şimdi ben memleketimin 7 coğrafyasında bu topraklarda buluşan tüm hemşerilerimle beraber, herkesle bir oldum beraber oldum, yanyana oldum. Şimdi ayırmadan ayrıştırmadan 5 yıl boyunca Çerkezköy’ümüzün geleceği için mücadele ettim 31 Mart’ta sandıklarda buluşacağız. 31 Mart’ta sandıklarda beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı, hoşgörü demek için buluşacağız. Sevdamız Çerkezköy demek için buluşacağız. 1 Nisan’da çocukların yüzü gülsün, anneleri mutlu olsun istiyorum. 1 Nisan’da baharda çiçekler açsın, Çerkezköy’ümüze bahar gelsin istiyorum. Ben çocuklarımızın, Çerkezköy’ün çocuklarının gözlerinden öpüyor, büyüklerimin ellerinden öpüyorum, hoş geldiniz? Soğuk demeden yağmur demeden buralarda buluştunuz. Toplama var mı? Taşıma var mı? Gönüller var gönüller. Bize güven Çerkezköy. Bize güven Yıldırım Beyazıt. Güzel günler, güneşli günler göreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.