Akay, ziyaretlerine devam ediyor ​

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy halkı ile buluşmaya devam ediyor. Hafta sonu Erzincan İli Tercan İlçesi ve Çevre Köyleri Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Dayanışma Yemeği’ne katılırken, Çerkezköy Vizeliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni, ziyaret ederek, 5 yılda yaptıkları, hayata geçirdiği projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi

Akay, ziyaretlerine devam ediyor ​
22 Ocak 2019 Salı 09:55

DAYANIŞMA YEMEĞİNE GİTTİ
Hafta sonu ilk olarak Erzincan İli Tercan İlçesi ve Çevre Köyleri Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Çerkezköy Belediyesi Veliköy Düğün Salonu’ndaki dayanışma yemeğine katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, burada Dernek Başkanı Metin Gültekin ve Yönetim Kurulu tarafından karşılandı. Dayanışma Yemeği’nde kısa bir selamlama konuşması da yapan Başkan Akay, paylaşmanın, dayanışmanın, bir araya gelmenin, buluşmanın gerçekleştiği güzel bir Çerkezköy akşamında Erzincanlı hemşerileri ile aynı sonrada buluşmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşadığını ifade etti.

AKAY: TEŞEKKÜR EDİYORUM
Erzincanlıların 1 yıl önce derneklerini kurduklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz de Çerkezköy’deki tüm hemşeri derneklerine kucak açtığımız gibi Erzincanlı hemşerilerimizin bu buluşmasına ortak olmak istedik. Hem bizleri böylesine güzel bir günde bir araya getiren, hem de Erzincanlı hemşerilerimizin böylesine güzel bir dernekte, bir çatı altında buluşmasını sağlayan kıymetli Dernek Başkanıma ve yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ BİR 5 YILA KUCAK AÇTIK, YOL ALIYORUZ
Çerkezköy’ün bir mozaik, bir güzellik olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ülkenin 7 coğrafyası, dört bir tarafından işi için, aşı için bu topraklarda buluşan herkesle birlikte büyük bir güzellik Çerkezköy. Bizler bu topraklarda işi için, aşı için buluşan herkesin mutluluğu, birliği, beraberliği, kardeşliği için 5 yıldır mücadele veriyoruz. Bu mücadeleye ortak olan herkesle Çerkezköy’ün yeni 5 yılına kucak açtık, yol alıyoruz. Umut ediyorum yeni 5 yılda önce Çerkezköy, sonra Tekirdağ ve sonra bu topraklarda Çerkezköy’ün birliği, beraberliği, kardeşliği, bir araya geldiği her alanda Alevi demeden, Sünni demeden nasıl 5 yılı geride bıraktıysak, gelecek 5 yılda da aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olacağız, pekiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

KUCAKLAŞMALARIN GECELERİNİ BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ
Çerkezköy ve Türkiye’nin ayrışmalardan değil, birleşmelerden, kucaklaşmalardan, kardeşlikten yana bir siyasi anlayışa ihtiyacının olduğunu vurgulayan Başkan Akay, “İnşallah bizler ayrışmaların değil, birleşmelerin, kucaklaşmaların gecelerini sizlerle beraber yaşayacağız. 5 yıldır bu topraklarda hepimizin, çocuklarımızın geleceği için mücadele ettik. Altyapısından üstyapısına böylesine büyük ve önemli düğün salonlarından, Kültür Merkezlerinden, Yüzme Havuzlarından, parklarından, bahçelerinden Pazar Yerlerinden Çerkezköy’de hepimizin mutluluğu için yatırımlar yaptık” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK
Doğumdan ölüme kadar bir belediyecilik anlayışı ile 5 yıldır vatandaşın yanında olduklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bütün bunları yaparken ibadethaneler bizim inançlarımızı yaşadığımız alanlar dedik. Ne cem evlerini ayırt ettik, ne camilerimizi ayırt ettik. İnançlara sahip çıkan bir anlayışla camilerimizin de, cem evlerimizin de yanında olmaya, eksiklerini gidermeye çalıştık” diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ
Konuşmasının sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Erzincan İli Tercan İlçesi ve Çevre Köyleri Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin ve Yönetim Kurulu tarafından destek ve katkılarından dolayı plaket verildi.

VİZELİLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Erzincan İli Tercan İlçesi ve Çevre Köyleri Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin gecesinin ardından Çerkezköy Vizeliler Derneği’ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, burada Dernek Başkanı Aydın Kırıklar ve Vizeli vatandaşlar tarafından karşılandı.

Vizeliler Derneği ziyaretinde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yaklaşık 5 yıl evvel ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek bir yola çıktığını belirterek, “Belediye kapısından içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim. Görev sürecim boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kentimiz 81 ilden göç alıyor. Bu vatandaşlarımızı Çerkezköylülük bilinci ile ortak hemşericilik anlayışında buluşturmaya gayret ettik. Bizler işimiz, aşımız için bu topraklarda buluştuk. Çerkezköylülük bilincini oluşturmak ve kültürümüzü yaşatmak adına hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

YILLARCA GÖRMEZDEN GELİNEN ALTYAPI SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK
Göreve geldiğinde Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını anımsatan Başkan Akay, “Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık; ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 72 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün devam ediyor” diye konuştu.

Kızılpınar Mahallesi’nde 240 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Akay, “Yapılan çalışmalar sayesinde Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde de gerçekleştireceğiz. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız” dedi.

KIZILPINAR’A KAPALI PAZAR YERİ KAZANDIRDIK
Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de kapalı pazar yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Başkanımız Vahap Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu” dedi. 

DAHA FAZLA OKUL YAPILMASI GEREKİYOR
Belediye’nin sorumluluk alanlarında olmayan konularda da önemli çalışmalar yapıldığını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

KENTPARK VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILIYOR
Kavak Dere’nin ıslah edildiğini, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin pis kokudan kurtulduğunu, 7 milyonluk altyapı yatırımı ile ani su taşkınlarının önüne geçildiğini, Kültür Merkezi’nin tamamlanma noktasına geldiğini ve 14 Şubat’ta açılışının gerçekleştirileceğini, Kent Park’ın tamamlanma aşamasına geldiğini ve 20 Şubat’ta açılışının yapılacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün 118 noktasındaki park ve yeşil alanda düzenleme yapıldığını ve buraların tekrar vatandaşların aileleri ve çocukları iye oturup dinlenebileceği alanlar haline getirildiğini ifade etti.

KIZILPINAR’IN BİR ÖNEMLİ SORUNU DA GÜVENLİK
Kızılpınar’ın önemli sorunlarından birinin de güvenlik konusu olduğuna dikkat çeken Başkan Akay, “Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimiz Jandarma sahası içinde kalıyor. Fakat Jandarma Karakolu Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde bulunuyor. Yaklaşık 3 yıl önce bir öneri sunduk. Kızılpınar Mahallesi’nin polis sahası içine dahil edilmesi gerektiğini ya da ilçe merkezinde bulunan Jandarma karakolunun sorumlu olduğu alana taşınması gerektiğini ifade ettik. Biz bu öneriyi 3 yıl evvel yaptık fakat bir yol kat edemedik. Yaklaşık 4 ay önce Kaymakamımızın da katkılarıyla Kızılpınar Mahallemizde bir Jandarma noktası oluşturduk. Kamera sistemi ve bina ilgili düzenlemeleri Belediye olarak biz gerçekleştirdik. Fakat yetmez. Kızılpınar ya polis sahasına dahil edilmeli ya da Jandarma Karakolu buraya taşınmalıdır” diye konuştu.

AYDINLATMA TAMAM, SIRA KALDIRIMDA
Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu anımsatan Başkan Akay, “Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz” dedi.

MAHALLE EVİMİZ EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ
İlki Veliköy’de açılan Mahalle Evi Projesi’nin 2’nci adımının Kızılpınar Mahallesi’nde atıldığını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Mahalle evimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için bir eğitim yuvası haline geldi. Kadınlarımız burada komşuluk ilişkilerini pekiştiriyor, kendilerini geliştiriyor ve sosyal hayata dahil olma fırsatı buluyor. Çocuklarımız da bilgisayar odası ve kütüphanede ders çalışıp ödevlerini yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK
Yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Akay, “Kapalı pazar yerini açtık. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeni Kültür Merkezini kentimize kazandırıyoruz. Kentimize çok büyük miktarda yeşil alan kazandırdık. Parkları tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Cesaretle altyapı çalışmalarına başladık. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavakdere ıslah çalışmalarını tamamladık. Kentimizde eğitim açığının kapanması için elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik. Belediye ile vatandaşlarımızı buluşturmakla ilgili sorumluluklarımızı da yerine getirdik. İyi günde kötü günde vatandaşımızın yanında olduk. Milli Bayramlarda Çerkezköy’ü bir araya getirecek çalışmalar gerçekleştirdik. Her an vatandaşımızın yanında olmaya çalıştık” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.