Akay’a Vergi haftası ziyareti

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası nedeni ile Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Reşat çakır, Gelir Uzmanı Recep Güler ve Gelir Uzmanı Yardımcısı Aycan Şahin Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı ziyaret ettiler

Akay’a Vergi haftası ziyareti
27 Şubat 2015 Cuma 18:28

 ÇORLU’DAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK VERGİ DAİRESİYİZ

Vergi Haftası nedeni ile Çerkezköy’deki kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini ve vergi bilincini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Çerkezköy Vergi Dairesi’nin Tekirdağ’ın Çorlu’dan sonra ikinci büyük Vergi Dairesi olduğunu ifade etti.

MÜKELLEFLER İLE İYİ İLİŞKİLER KURDUK

Tekirdağ’ın tahsilat bakımından Türkiye’de 4. sırada olduğunu kaydeden Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, kendisinin 4 aydır Çerkezköy’de görev yaptığını ve mükellefler ile son derece iyi ilişkiler kurduklarını söyledi.

TABLONUN DEĞİŞMESİ LAZIM

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik’in konuşmasının ardından ziyaret için Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik ve beraberindeki heyete teşekkür eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ’ın tahsilat oranında ilk 4 içinde yer almasına rağmen, genel bütçeden aldığının aynı olmadığını belirterek, “Vergi verirken iyi veriyoruz ama yatırım açısından kırklarda, ellilerde ancak yer bulabiliyoruz. Bu tablonun değişmesi lazım” dedi.

BUNDAN SONRA TAHAKKUK EDEN BORCUMUZU DA ÖDEYECEĞİZ

Çerkezköy Belediyesi’ni devir aldıklarında 43 milyon TL, SSK, vergi vs. borçlarının olduğunu ve bunu yapılandırdıklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Akay, “Biz göreve geldiğimizde 9 yıldır vergi hiç ödenmemişti. Göreve geldikten sonra hem vergilerimizi ödemeye, hem de borcu yapılandırarak ödemeye başladık. Bu ay ikinci taksiti ödedik. İnşallah bir aksilik olmaz ise yapılandırılan borcu da, bundan sonra tahakkuk eden borcu da ödeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

KOKART TAKILDI

Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çekilirken, Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anlam ve önemine ilişkin Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Recep Güler tarafından kokart takıldı. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.