Akay’dan Gazilere takım elbise

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahp Akay, geçtiğimiz Perşembe günü Kıbrıs’tan yurda dönen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerine 42 adet takım elbise hediye etti. Temsilcilik binasında düzenlenen programda Başkan Akay, gazilere tek tek takım elbiselerini takdim etti

Akay’dan Gazilere takım elbise
22 Haziran 2016 Çarşamba 18:04

TAKIM ELBİSE HEDİYE EDİLDİ
 
Geçtiğimiz Perşembe günü Kıbrıs gezisinden dönen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyelerine Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından takım elbise hediye edildi. Dernek binasında düzenlenen programda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı da hazır bulundu.
 
BİZE BAĞLI BEŞ TEMSİLCİLİK VAR
 
Düzenlenen Kıbrıs gezisinden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gezinin çok güzel ve verimli geçtiğini ifade etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı, Başkan Akay’a dernek ve temsilcilikler hakkında bilgi vererek, “Bize bağlı 5 temsilcilik var ve bunlar da başta Çerkezköy, Malkara, Saray, Hayrabolu ve Babaeski. Tekirdağ da temsilciydi şimdi şube oldu bir de Edirne’ye açtık. Yaklaşık 3 sene önce sadece biz vardık ama temsilciliklere ulaşamadığımız için Edirne’ye de açmış olduk” dedi.
 
RESMİYETE UYMAK ZORUNDAYIZ
 
Çorlu da 150 gazi olduğunu sözlerine ekleyen Kayacı, “Gaziler derneği açmak için net bir sayı yok. Bulunan konuma ve yakınlığına göre değişiyor. Belirli bir rakam kalıbı yok. Kapaklı’ya da irtibat bürosu açtık ve o Çerkezköy’e bağlı. Tekirdağ da Er gaziler derneği var. Gazilerin eri, generali, mareşali olmaz, kanunen yok zaten. Kurulmuş dernekler kanunun verdiği yetkilere göre kuruluyor. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kuvay-i Milliye’nin devamı ve kanunla kurulmuş bir dernek. Resmiyete uymak zorundayız. Uymasak böyle teşkilatlanma olmaz. Ağ kurulmuş Ankara bir mesaj attığında bütün temsilciliklere gidiyor” diye konuştu.
 
BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı’nın yaptığı bilgilendirmenin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gazilere tek tek takım elbiselerini takdim etti. Takım elbise takdimin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, kendilerini Kıbrıs’a gönderen Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür plaketi takdim etti.
 
Haber: Feyza İşcan Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.