Akay’dan öğrencilere siyaset dersi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin ‘Siyasal İletişim ve Kampanyalar’ dersine girerek, kendi siyasal çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Akay’dan öğrencilere siyaset dersi
20 Nisan 2018 Cuma 19:10

2014 ÇALIŞMALARINDAN BAHSETTİ
Başkan Akay, NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Can Burak Şişman ve Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı tarafından karşılandı. Daha sonra Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin Siyasal İletişim ve Kampanyalar dersine giren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2014 Yerel Seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği siyasal çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi.

ADAY ADAYLIK SÜRECİNİ ANLATTI
Konuşmasına Çerkezköy Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı sürecinde yaptığı çalışmaları anlatarak başlayan Başkan Akay, “Öncelikle Çerkezköy’ün sorunları, ihtiyaçları ve vatandaşların taleplerini iyi bir şekilde analiz ettik. Akabinde tespit ettiğimiz eksiklikler ve sorunlar için çözüm yolları ürettik. Bu çözüm yollarını mensubu olduğumuz partimizin üyelerine anlattık. Partimizin üyelerinin oyları ile Çerkezköy Belediye Başkan Adayı gösterildim” dedi.

SEÇİM BEYANNAMESİ HAZIRLANDI
Diğer siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları gibi kendisinin de bir seçim beyannamesi oluşturduğunu sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Seçim beyannamemizi vatandaşlarımızla paylaştık. İletişimin tüm unsurlarını kullanarak kendimizi vatandaşlarımıza anlatmaya gayret ettik. Halk sandığa giderek Belediye Meclislerini ve Belediye Başkanlarını seçti. Biz de Çerkezköy Belediye Başkanı olduk” diye konuştu.

STRATEJİK PLAN
Seçim öncesi oluşturulan seçim beyannamesinin, göreve geldikten sonra kayda geçirildiğini ve ortaya Çerkezköy Belediyesi Stratejik Planı’nın çıktığını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Seçim öncesi vatandaşlarımıza verdiğimiz vaatler, bu stratejik plan ile kayda alındı. Bize düşen görev de stratejik planda yer alan vaatleri yerine getirmek oldu” ifadelerini kullandı.

FAALİYET RAPORU
Stratejik planda yer alan vaatlerin gerçekleştirilmesi yolunda yapılan tüm çalışmaların, her yılsonunda rapor haline getirildiğini belirten Başkan Akay, “Her yıl oluşturduğumuz faaliyet raporumuzu Meclisimizin onayına ve vatandaşlarımızın bilgisine sunuyoruz. Yaptığımız tüm işleri vatandaşlarımızla paylaşma noktasında da iletişimin tüm unsurlarını kullanıyoruz” dedi.

İNSAN ODAKLI SİYASET
Birkaç ay sonra tüm ülke genelinde seçim heyecanının başlayacağına dikkat çeken Başkan Akay, “Biz bu süreçte 2014 seçim beyannamemizde olduğu gibi kentimizin yeni ihtiyaç ve sorunlarını analiz edip, yeni bir seçim beyannamesi oluşturacağız” dedi. Türkiye’de siyasetin insan odaklı olduğuna vurgu yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir Belediye Başkanı olarak üzerinize düşen tüm sorumlulukları yerine getirseniz de vatandaşa temas etmez, gözünün içine bakarak iletişim kurmazsanız amacınıza ulaşamazsınız” dedi.

OKULUN İHTİYAÇLARINI GÖRÜŞTÜLER
Ders sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Akay, daha sonra ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Can Burak Şişman ile Yüksekokulu’nun ihtiyaçları hakkında fikir alış-verişinde bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.