Akbulut; Duble yol 2 ay sonra hizmette olacak

AKP Tekirdağ Milletvekili ve İç İşleri Komisyon Başkanı T. Ziyaeddin Akbulut, bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan Çorlu-Çerkezköy arası yolun duble yol kapsamında yapımının en geç 2 ay sonra tamamlanacağını ve hizmete gireceğini söyledi.

Akbulut; Duble yol 2 ay sonra hizmette olacak
11 Temmuz 2007 Çarşamba 08:36

Çerkezköy-Çorlu Yolu'nun şuanki halinin çok dar ve araç trafiğinin yoğun olduğunu belirten AK Parti Milletvekili T. ziyaeddin Akbulut, "15 dakikalık bu yol trafik sıkışık olduğu zamanlarda 45 dakika hatta 1 saatte alınabiliyordu. 2 gidiş, 2 geliş şeritli duble yolun yapımı tamamlanıp hizmete açıldıktan sonra 15 dakikaya inecek. Şuanda ekipler tüm imkanları ile çalışıyorlar ve yol 1,5 - 2 ay içerisinde hizmete açılacak. İnşaat tamamlanana kadar şu anki hızla ekipler çalışlamalarını sürdürecekler ve en geç 2 ay sonra yol halkımızın hizmetinde olacak" dedi.

ÇORLU ÇERKEZKÖY ARASINDAKİ SIKINTI TARİH OLUYOR

Bölgenin en önemli sorunlardan birisinin bu yoldaki sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntının da çok hızlı bir şekilde giderildiğini belirten AKP Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, "Çerkezköy'ün en önemli sıkıntılarından birisi Çorlu-Çerkezköy arasındaki karayolu ulaşımındaki yolun durumuydu. Hepimizin bildiği gibi yol çok dar, sıkışık ve bozuktu. Ayrıca kazalara davetiye çıkartmaya uygun bir yoldu.

RİCA ETTİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl Sayın Başbakanımızın Çerkezköy'e yaptığı ziyarette Belediye Başkanımız Ali Ertem, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı ve ben, kendilerine bu yolun son derece kötü olduğunu ve acilen yapılması gerektiğini, bu yolun yapılmasını kendisinden rica etmiştik. Kendisi de derhal Vali'ye ve Karayolları Bölge Müdürüne gerekli talimatı vererek, yolun yapılması için işlemleri başlatmıştı.

O günden bu yana geçen süre içerisinde, ihale süreci de dahil olmak üzere yol son derece hızlı bir şekilde ilerledi ve Kızılpınar Köprüsü'ne dayandı. Kazı çalışmaları da hemen hemen Çerkezköy Gümrüğü'ne kadar geldi. Çorlu-Çerkezköy arasındaki sıkıntı artık tarihe karışıyor. Vatandaşımıza ve bölge halkımıza hayırlı olsun.

SÜRE 15 DAKİKAYA İNECEK YOL 3 ŞERİTLİ OLACAK

Çerkezköy'den otoban bağlantısına kadar olan yolun toplamı 14 km. Yolun eski hali hepimizin bildiği gibi son derece kötü ve dardı. 15 dakikalık bu yol trafik sıkışık olduğu zamanlarda 45 dakika hatta 1 saatte alınabiliyordu. 2 gidiş, 2 geliş şeritli duble yolun yapımı tamamlanıp hizmete açıldıktan sonra 15 dakikaya inecek. Şuanda ekipler tüm imkanları ile çalışıyorlar ve yol 1,5 - 2 ay içerisinde hizmete açılacak. İnşaat tamamlanana kadar şu anki hızla ekipler çalışlamalarını sürdürecekler ve en geç 2 ay sonra yol halkımızın hizmetinde olacak.

OTOBAN KALİTESİNDE OLACAK

Yapılan yol otoban kalitesinde olacak. Bu durumda Çorlu ve Çerkezköy için, fabrikalar için, araç sürücüleri için, işçi kardeşlerimiz için çok önemli bir hizmet gerçekleşmiş olacak. Araçların fuzuli yere yaptıkları yakıt tüketiminin de sona ererek, yapacakları yakıt tasarrufunu ise söylemiyorum bile. Ayrıca olası kazalarda riskleri de en az seviyeye düşmüş olacak. Dar yolda yapılan herhangi bir hatalı sollamada, ya da yolun bozukluğundan dolayı meydana gelen kazalar artık sona erecek. Araçlar içinde yol bozukluğundan dolayı oluşan maddi zararlar da böylece ortadan kalkmış olacak.

BU FARK BİZİM FARKIMIZ

Bu bölgenin ve özellikle Çerkezköy'ün yıllardır kanayan yarası bu yolun durumuydu. Ancak Sayın Başbakanımıza yaptığımız bir rica ile bu yol anında dikkate alındı ve hemen yapımına başlandı. Aynı hızla da yapımı sürmekte olup 2 ay içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Hükümetimiz her bölgede yaptığı yol çalışmalarından birisini de bu bölgede yaparak bölgemize önemli bir yatırım yaptı. Bizim hükümetimizin ne kadar önemli hizmetleri olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Çok hızlı bir şekilde başlanan yolun inşaatı bugün Çerkezköy'e ulaşmak üzere. Aynı hızla da yapımı tamamlanacak ve halkımızın hizmetinde olacak.

Bu fark bizim farkımız. Vatandaşlarımıza aynı şekilde seçimlerden sonra da hizmet etmek için biz iddialıyız. Yeterki milletimizin bize olan desteği ve güveni sürsün" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.