Akçay; seçime de koalisyona da hazırız

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, TBMM Başkanının seçilmesinden sonra başlayan koalisyon tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklarken Tekirdağ İl Başkanlığı olarak koalisyon hükümetine de, erken yapılacak bir seçime de hazır olduklarını ifade etti. Ahmet Akçay, yayınladığı yazılı basın açıklamasında Tekirdağ’dan TBMM’ye giden Mustafa Yel ve Ayşe Doğan’ın var güçleriyle Tekirdağ’ın ve Tekirdağlıların yanında olacaklarını da söyledi

Akçay; seçime de koalisyona da hazırız
06 Temmuz 2015 Pazartesi 18:28

 İSTER KOALİSYON İSTER SEÇİM

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, TBMM Başkanı olarak Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın seçilmesinden sonra başlayan koalisyon tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Meclis başkanının TBMM’nin en çok milletvekiline sahip olan AK Parti’den seçilmesi demokratik teamüllere ve parlamenter sistem kültürüne uygun bir seçim olmuştur. Yeni TBMM Başkanımıza başarılar diliyorum. Meclis başkanının belirlenmesinden sonra sıra hükümetin kurulmasına geldi. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve CHP, MHP, HDP genel başkanları koalisyonla ilgili görüşlerini açıkladılar. Koalisyon kurulabilecek mi yoksa erken bir seçime mi gidilecek, bunu kısa sürede göreceğiz. Biz AK Parti Tekirdağ teşkilatları olarak erken seçime de hazırız, koalisyon hükümetine de. Milletimiz için en hayırlı olanın gerçekleşmesini diliyorum.”

CHP, MHP ve HDP KOALİSYON KÜLTÜRÜNDEN UZAK

Seçim sonrası partilerin koalisyonlara dair tutumları hakkında da konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, AK parti dışındaki partilerin koalisyon ve demokrasi kültüründen uzak bir tutum sergilediklerini söyledi.

“AK Parti olarak biz, milletimizin sandıkta mesajı doğru algıladık. Ortaya çıkan tablo bir koalisyona imkân verdiği gibi, erken seçime de imkân veriyor” şeklinde konuşan İl Başkanı Ahmet Akçay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önemli olan şeffaf biçimde sürecin yürümesini sağlamaktır. Esas olan partilerin menfaati değil memleketin faydasıdır. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu seçim akşamından itibaren tüm partilerle koalisyon görüşmeleri yapacağını belirtti. AK Parti bu tavrıyla çözümden ve milletten yana bir uzlaşma gösterdi. CHP, MHP, HDP ise kavgacı ve uzlaşmasız tavırlarıyla kötü sınav verdiler. Aslında bu partiler iktidara gelmekten korkuyorlar,  bunların güçleri muhalefette kalmaya yetiyor.”

İKİ MİLLETVEKİLİMİZ BAKAN GİBİ ÇALIŞACAK

Seçim çalışmaları sırasında seçilecek AK Partili milletvekillerin TBMM’de bakan gibi gayret göstereceklerini söylediğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Akçay “Ben bu sözümü yineliyorum. Çok kıymetli iki arkadaşımızı Meclise gönderdik. Onlar var güçleriyle Tekirdağ’ın ve Tekirdağlıların yanında olacaklar. Arkadaşlarımız ve Tekirdağ’ın güzide evlatları Mustafa Yel ve Ayşe Doğan’a milletvekilliği çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

YENİ BİR SEÇİMDE VEKİL SAYIMIZI ARTTIRIRIZ

Basın açıklamasının son bölümünde 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’nin Tekirdağ’da çalışmalarına da vurgu yapan İl Başkanı Ahmet Akçay yeni bir seçim yapılması durumunda Tekirdağ’da oylarını arttırarak üçüncü milletvekilliğini de kazanacaklarını söyledi. Akçay açıklamasını şöyle tamamladı:

“7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde AK Parti olarak Tekirdağ’da vekil sayımızı koruduk. Seçim döneminde iyi bir kampanya yaptık. Tekirdağ kampanyamızda kullandığımız bazı slogan, cümle ve görseller Türkiye’de pek çok teşkilat tarafından da kullanıldı. Seçimde yakaladığımız bu çalışma tarzımızdan dolayı hem parti yöneticilerimizden hem de kamuoyundan tebrikler aldık. Tekirdağ AK Parti olarak bu çalışmaların altında adaylarımız başta olmak üzere her kademedeki teşkilat mensuplarımızın samimi çalışması var. Seçim çalışmalarımızda emeği olan tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Erken bir seçime gidilirse biz oylarımızı arttıracağız. İnşallah vekil sayımızı da arttıracağız."

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.