Akıl ve zeka oyunları turnuvası yapıldı

Kapaklı’da bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda, farklı okullardan toplam 73 yarışmacı 4 ayrı kategoride yarıştı.

Akıl ve zeka oyunları turnuvası yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
25 Şubat 2020 Salı 10:30


Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, bu yıl ilk kez Kapaklı’da gerçekleştirildi. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ve Kapaklı Belediyesi işbirliği ile düzenlenen turnuvaya 73 yarışmacı katıldı.
Pınarca Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen turnuvaya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, yarışmacıların aileleri ve çok sayıda seyirci katılım sağladı.
1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan turnuvanın açılış konuşmasını Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz gerçekleştirdi. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na ilk kez bu yıl ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Danışmaz, “Kapaklı ilçemizde daha önce birçok projeye imza attık. Kapaklı Kitap Fuarı’nı gerçekleştirdik. Akabinde ilçemizde ilk defa satranç turnuvasını gerçekleştirdik. Bugün de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nı gerçekleştiriyoruz. Bu turnuvaya farklı ilkokullarımızdan 73 sporcu katılmakta. Sporcular 4 farklı branşta yarışacaklar. Dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Geçen yılın Tekirdağ şampiyonu Kapaklı idi. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.
BAŞARILAR DİLİYORUZ
Danışmaz’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tüm öğrencilere başarılar dileyerek; “Göreve geldiğimiz günden bugüne önceliğimiz, olmazsa olmazımız çocuklarımıza gereken önemi verilmesi. Onların gelişimine katkıda bulunmak için yerel yönetim olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün ifade ettiği gibi Kapalı Spor Salonumuzda bir kitap fuarı düzenledik. Bu salonda da satranç turnuvası düzenledik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önemli hizmetlere imza atıyor. Bugün de çocuklarımızın ruhsal ve zekasal gelişimine katkıda bulunmak için bu turnuvayı tertipledik. Her alanda fark oluşturmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki birkaç yıl sonra salonumuzun duvarlarındaki fotoğraflarda çocuklarımızın fotoğrafları olacak. Hem sportif alanda hem diğer alanlarda onları inşallah salonlarımızda göreceğiz.” Şeklinde konuştu.
DEĞİŞİM OKULLARDABAŞLAYACAK
Bu tarz turnuvaların ilçedeki genç kesimin gelişimi için önem arz ettiğini belirten Çetin, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “Kapaklı genç bir ilçe. Aynı zamanda genç nüfusun fazla olduğu bir ilçe. Bu sebeple gençlerimizle daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Onları daha fazla sosyal, kültürel, sportif imkanlarla buluşturmamız gerekiyor. Bu bağlamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle temas halindeyiz. Okullarımızın içindeki salonlarda, koridorlarda kullanılabilmesi için masa tenisi verebiliriz dedik. Her okula bir tane masa tenisi talep ettiler. Biz sayıyı daha da fazla yapmayı öngördük. Toplamda 50 tane masa tenisi, 103 tane satranç masası, 48 tane de satranç saati inşallah belediye olarak en kısa zamanda teslim edeceğiz. Okullarımızdaki öğrencilerimizin boş zamanlarını daha verimli kullanmalarını, onları sosyal hayata kazandırmanın yollarını hep beraber gerçekleştireceğiz. Kapaklı bir değişimi önce okullarda yaşayacak. Sonra yerel anlamda bizlerin ve devletimizin hizmetleriyle ilçemizi daha yaşanabilir bir noktaya hep birlikte taşıyacağız. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Katkı veren velilerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize de bu turnuvayı düzenledikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.”
KİMLER DERECEYE GİRDİ
Konuşmaların ardından 73 ilkokul öğrencisi mangala, Q-bitz, Equilibro ve Pentago olmak üzere 4 farklı branşta yarıştı. Kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışmada mangala branşında Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Elif Dönmez birinci, Gazi İlkokulu öğrencisi İpek Yağmur Coşkun ikinci, İbni Sina İlkokulu öğrencisi Salih Atasoy üçüncü oldu. Pentago branşında ise birinci Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Zekeriya Kasap oldu. İkinci Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Sefa Akgün olurken, üçüncü Gazi İlkokulu öğrencisi Azranur Özdemir oldu. Q-bitz branşında Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Nisanur Aktürk birinci oldu. Gazi İlkokulu öğrencisi Defne Bakır ikinci, Tuana Ecrin Aktı ise üçüncü oldu. Equilibro branşına ise İbni Sina İlkokulu damga vurdu. Yarışmada İbni Sina İlkokulu öğrencilerinden Yiğit Kocaoğlu birinci, Ceylin Nar ikinci, Ece Esen üçüncü oldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.