AKP hükümeti, ülkemizi ve bölgemizi bataklığa sürüklemiştir

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yapılan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Kongresini, ülkemiz gündemini ve Fransa’da yaşanan terör olaylarını değerlendiren bir basın açıklaması yaptı

AKP hükümeti, ülkemizi ve bölgemizi bataklığa sürüklemiştir
28 Ocak 2015 Çarşamba 18:31

 HEDEF KAPAKLI VE TEKİRDAĞ BİRİNCİLİĞİ

21 Aralık 2014’te yapılan ilçe kongrelerinin çok güzel geçtiğini vurgulayan Çetin; “21 Aralık 2014’te İlçe kongremizi yoğun katılımla şenlik havasında geçirdik. Şimdi 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarımıza başladık. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 7 Haziranda yapılacak genel seçimlerdeki hedeflerimiz, Kapaklı ve Tekirdağ'da partimizi birinci parti çıkarmaktır. Bunu başaracak ekiplerimiz de mevcuttur” diyerek partisine olan güvenini de vurguladı.

ETNİK KÖKENE GÖRE AYRIŞTIRIYORLAR

Ülke bütünlüğünün bozulamayacağını belirten Yusuf Çetin; “Halkımız her şeyin farkında; Mevcut AKP hükümeti ile bölücülüğe göz yuman ana muhalefet partisi ve mecliste bulunan bölücü terör örgütünün siyası uzantısı parti sayesinde, ülke sınırlarımız tekrar çizilmeye çalışılıyor. Tek adı Türk vatandaşı olan halkımız etnik kökenlerine göre ayrıştırılmaya çalışılıyor” açıklamalarıyla meclisteki diğer partilerin bu duruma yaklaşımlarını ağır bir dille eleştirdi.

VİCDANLARIMIZDA AKLANAMADILAR

17-25 Aralık 2013 tarihinde yaşanan olaylarına da değinen Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin; “17 -25 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonlarında bakanların ve bakan çocuklarının, dönemin başbakanının oğlunun yaptığı yolsuzluklar, Meclis genel kurulunda yapılan yüce divan oylamasında aklanmış gibi görünse de halkımızın vicdanında yolsuzluk suçlaması ile mahkum edilmişlerdir” sözleriyle üst mercilere olan güvensizliklerini dile getirdi. 

ŞİDDETLE KINIYORUZ 

Geçtiğimiz haftalarda Fransa’da meydana gelen terör olaylarını değerlendiren Başkan Yusuf Çetin; “Geçtiğimiz günlerde Fransa' da yayın yapan bir basın kuruluşunun İslam dinine ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e  hakaret içeren yayın yapması sonucu terör örgütleri tarafından saldırı yapılmış ve can kayıpları olmuştur. Hiç bir zaman terörü kabul etmedik ve edemeyiz. Bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz. Ama şunu da iyi bilsinler ki İslam dini ve peygamber efendimiz bizim en kutsalımızdır. Onlara yapılacak hiçbir hareketi de kabul edemeyiz” diyerek teröre ve İslam dinine karşı olan tutumlarını net bir dille hatırlattı.

BUNU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Fransa’da yaşanan terör olaylarının hemen ardından Akit Gazetesi’nde yayınlanan fotoğraflar hakkında da konuşan Çetin; “Diğer yandan, ülkemizde yayın yapan Akit Gazetesi internet sitesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren fotoğraf paylaşılmıştır. Ulu Önderimize yapılan bu hakaret tüm Türk milletine yapılmış sayılmaktadır, Atatürk ilke ve inkılaplarını tam anlamıyla uygulayan tek siyası parti olan Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz“ açıklamalarıyla Ulu Önder’ e karşı hiçbir hakareti kabul edemeyeceklerini kaydetti.

AKP HÜKÜMETİ BASİRETSİZ KALMIŞTIR

Fransa’da ve Akit Gazetesi’nde oluşan bu gelişmeleri hükümet bazında değerlendiren Çetin; “Fransa'da ve Akit gazetelerinde gelişen bu olaylarda AKP hükümeti, basiretsizlik göstererek Türk milletinin değerlerini koruyucu davranışları gösterememiştir. AKP hükümeti, ülkemizi ve bölgemizi bataklığa sürüklemiş ve her fırsatta, suçlu kendileri değilmiş gibi davranıp, suçu başkalarının üstüne yıkma gayretindedir” diyerek hükümete olan güvensizliğini dile getirdi.

HALKIMIZIN İSTEKLERİNE KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ

Basın açıklamasının sonlarında Çetin; “Biz Milliyetçi Hareket Partisi, Kapaklı İlçe Yönetimi olarak ülkemizi, girmiş olduğu bataklıktan çıkarmak için ve Kapaklımızın hak ettiği hizmeti alabilmesi için olan gücümüz ile çalışıp halkımızın isteklerine kayıtsız kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

ADAY ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çetin, Kapaklı’ da Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru olup olmadığının sorulması üzerine; “Şu anda müracaat eden bir arkadaşımız yok. Sadece bölgemizde bir doktor arkadaşımız aday adayı olma düşüncesiyle görüşmeye geldi. Onun dışında şu anda aday adaylığı başvurusu yapan kimse yok. Şimdilerde altyapı hazırlıkları yapan arkadaşlarımız var. Onlarda Şubat’ın 10’undan sonra aday adaylıklarını açıklayacaklardır. Bizler de Kapaklı’ dan milletvekili çıkmasını istiyoruz. Çünkü Kapaklı’nın yüz bine yaklaşan bir nüfusu var. Bu gerekçeler doğrultusunda bir ya da birden fazla aday adayının çıkmasının gerektiğini düşünüyoruz. Bu güzergaha Çerkezköy ve Saray’ı da dahil edecek olursak yaklaşık 250 bin civarında bir nüfustan bahsetmiş oluruz. Bu kadar yüksek nüfusa aday çıkarmamız gerekmektedir. Bu diğer partiler için de geçerli” cevaplarını verdi.   

ŞARTLARIN OLGUNLAŞMASINI BEKLİYOR

Kardeşi Ahmet Çetin’in aday adaylığıyla ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Yusuf Çetin; “ Şu anda öyle bir gelişme yok. Aday adayı olma niyetinde, söylemleri o şekilde devam ediyor. Hedefi milletvekili olmak. Bu kapasiteye sahip olduğunu düşünüyoruz. Dediğim gibi, Şubat ayının ortalarına doğru aday adayları isimlerini yazdırmaya başlayacaklar. Şartların olgunlaşmasını bekliyor diye düşünüyorum” diyerek kardeşi hakkındaki soruları cevapladı.

ONLAR EĞİTİMLERİNE BAKSIN, BİZ SİYASETİ HALLEDERİZ

Bir basın mensubunun “Ülkü Ocakları, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘Gençlik Kolları’ gibi görünüyor. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?” sorusu üzerine Çetin; “ Ülkü Ocakları siyasi kuruluş değildir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olacak siyasi bir kuruluşuz. Halk arasında Ülkü Ocakları da siyasi bir kuruluş gibi görünüyor ama oranın misyonu farklı, bizim misyonumuz farklıdır. Tabi ki belli konularda Ülkü Ocakları’yla istişarelerimiz oluyor ama onlar bir eğitim kuruluşu oldukları için eğitimlerine bakacaklar, eğitimlerine devam edecekler; biz siyasi olan kısmı idare edeceğiz. Ülkü Ocakları’nda süzgeçten geçebilenler ileride siyaseti Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaparlar” şeklinde cevaplayarak açıklamalarını sonlandırdı. 

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.