AKP kulisleri hareketlendi

AK Parti Genel Merkezi’nin belde ve ilçe kongrelerini 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacağı açıklamasının ardından gözler AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na çevrilirken, mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın yanı sıra İlçe eski Başkanlarından Hasan Karaca, HAS Parti İlçe eski Başkanı Ercan Erdoğan, AKP Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin, İlçe eski Başkanı Alaettin Demirbağ ve Gençlik Kolları eski Başkanı Mehmet Can Danyeli’nin adı kulislerde İlçe Başkan Adayı olarak gezmeye başladı

AKP kulisleri hareketlendi
12 Eylül 2014 Cuma 07:26

Çerkezköy AKP İlçe Teşkilatı’nda kongre rüzgarları esmeye başladı. Belde ve ilçe kongrelerinin yılbaşına kadar tamamlanacağının açıklanmasının ardından gözlerin çevrildiği AKP’de kulisler de hareketlendi.

İŞTE ADI GEÇEN İSİMLER
İlçe Başkanlığı için mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın yanı sıra İlçe eski Başkanlarından Hasan Karaca, HAS Parti İlçe eski Başkanı Ercan Erdoğan, AKP Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin, İlçe eski Başkanı Alaettin Demirbağ ve Gençlik Kolları eski Başkanı Mehmet Can Danyeli’nin adı kulislerde İlçe Başkanlığı için geçerken, Genel Merkezin hangi ismi işaret edeceği de merak konusu oldu.

BAHAR SEÇİLMİŞ İLÇE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR
Mart ayından beri İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve 30 Mart Yerel Seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’nin oyunu arttıran ve yerel seçimlerin ardından zor durumda kalan Teşkilata sahip çıkarak, derleyip toparlayan İlçe Başkanı Reşat Bahar, kongrede seçilmiş İlçe Başkanı olmak ve kendi çalışma ekibini kurmak için kolları sıvarken, şuanda Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu olması Reşat Bahar için bir avantaj gibi gözüküyor.

ALA ÇERKEZKÖY’E MÜDAHALE EDECEK Mİ?
Süleyman Soylu’nun Reşat Bahar’ı işaret etmesi durumunda Bahar’ın yeniden İlçe Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılırken, Reşat Bahar’ın en ciddi rakibinin ise İlçe eski Başkanı Hasan Karaca olması bekleniyor. Daha önce İlçe Başkanlığı ve İl Genel Meclis Üyeliği yapan Hasan Karaca’nın İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istemesi durumunda İlçe Başkanlığı’na getirilmesi beklenirken, Efkan Ala’nın Karaca ismi üzerinde ısrar etmesi durumunda diğer Adayların hiçbir şansının olmayacağı kulislerde konuşuluyor.

M. CAN DANYELİ İLÇE BAŞKANI OLABİLİR Mİ?
Adı İlçe Başkanlığı için geçen bir başka isim ise Gençlik Kolları eski Başkanı Mehmet Can Danyeli. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yakınlığı ile bilinen Mehmet Can Danyeli’nin kongrede İlçe Başkanı olmak için şansını deneyeceği ve hatta geçen gün yaptığı beklenmeyen ve Ali Ertem’i öven açıklamalarının bu konuda atılmış bir adım olduğu kulislerde konuşulurken, genç ve tecrübesi olması en büyük dezavantajı olarak değerlendiriliyor.

YEGİN, DEMİRBAĞ VE ERDOĞAN NE YAPAR?
Ayrıca İlçe Başkanlığı için adı geçen eski İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin’in ise görevin kendilerine verilmesi durumunda görevden kaçmayacakları ifade edilirken, HAS Parti İlçe eski Başkanı ve şuanda İlçe Başkan Yardımcısı olan Ercan Erdoğan’ın ise İl Teşkilatı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan işaret alırsa İlçe Başkanlığı’na Adaylığını açıklamasının sürpriz olmayacağı ve İlçe Başkan Adayları arasında ismi en güçlü isimlerin başında yer aldığı ifade ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Osman ÜNVER - 10 yıl önce
gönül ister mehmet can danyeli̇ .
Avatar
Birisi - 10 yıl önce
yani bu habere bakıldığında akp de adam yok sadece adamların adamları var.. yazık..herkes birinin adamı ve bu ülkeyide böyle birilerine adamlık eden adamlar yönetiyor..
Avatar
ben lafa değil icraata bakarım - 10 yıl önce
ben lafa değil icraata bakarım, bana ve amcama iş bulan kişi mehmet can kardeşimdir sonuna kadar da destekçisiyiz ailecek. başkan olur ya da olmaz ama orada ki adayların tamamını bir konuşmasıyla siler atar. tecrübe demişssiniz ama onların 30 senede yapamadıklarını çocuk bir senede yaptı. sonuna kadar kardeşimiz mehmet can
Avatar
erdoğan ve danyeli - 10 yıl önce
ercan abiyle danyeli yarışır.. kafaya kafaya gider
Avatar
06vatan 59 mekan - 10 yıl önce
reşat başkana yakısır ilce başkanlıgı hic birinizi tanımam ama reşat başkanın yüzügülüyor herkesin yanında diyerlerigibi selamsız deyil eski akp liilce başkanları neyapmış şimdiye kadar kusura bakmayın ama reşat başkan heryere girip cikar onda küslük yok diyerlerigibi