AKP'de yerli yabancı polemiği

Süleymanpaşa AKP İlçe Başkanlığı'na atanan Yavuz Avcı'ın atamasının ardından 2 gün sonra istifa etmesi, AKP'nin bir kanadında Erzurumlu olması nedeni ile algılanırken, istifa ettirildiği iddia edildi. AKP İl Başkanı Ahmet Akçay ise kimsenin memleketine bakmadıklarını, herkesi kucakladıklarını açıkladı

AKP'de yerli yabancı polemiği
24 Temmuz 2014 Perşembe 07:30

 Önüne düşen şok gündem ile sarsılan HAS Parti'nin eski, AKP'nin yeni İl Başkanı Ahmet Akçay, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirten kısa bir açıklama kaleme aldı. Bunun üzerine Pazar günü Avcı'ya destek veren gruplar Anadolu Dernekleri Platformu adı altında bir iftar düzenledi. Aynı gün İl Teşkilatı'nın Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş onuruna verdiği yemeğe katılmayan grup İl Başkanlığı'nı yaptığı yanlıştan dönmesi noktasında uyararak, üstü kapalı istifa çağrısında bulundular.
AKÇAY’A İSTİFA ÇAĞRISI
Muhalif kanat Teşkilatta yerli, yabancı ayrımı yapıldığını ve Anadolu insanının dışlandığını iddia ederken, İl Teşkilatı’na yakın troller ise Avcı'nın istifasının özel hayatı ve ilişkileri olduğu noktasında sosyal medyada bilgi notları paylaşarak, Avukat Yavuz Avcı’yı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.
KARŞI İFTAR DÜZENLENDİ
Tekirdağ İl Teşkilatı’nda Yavuz Avcı’nın istifasının ardından ayaklanan Tekirdağ Anadolu Dernekleri Platformu Tekirdağ’da İl Teşkilatı’nın düzenlediği iftar yemeğine karşı alternatif iftar yemeği düzenlerken, yemeğin ardından basına şu açıklama yapıldı:
AYRIMA KARŞIYIZ
"Cennet vatanımızın bu mübarek beldesinde yaşayan Anadolulu insanlar olarak bizler her türlü etnik, bölgesel, dinsel ve sair her türlü ayrımcılığın karşısında olduğumuzu öncelikle vurgulamak isteriz. Bizler her hangi bir siyasi partinin karşısında bir kalkışma hareketi ve oluşumu içerisinde de değiliz. Bu bildirimiz siyaset üstü olup her hangi bir kurumu hedef gözetmemektedir. Bildirimizin muhatabı bir ve beraber yaşamaktan mutluluk duyduğumuz Tekirdağlılarla aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan şovenist söylemlerde bulunan kişilerledir.
SİTEMİ KİMLERE?
Bu söylemlerde bulunmaktan çekinmeyen fakat bu söylemin etnik ayrımcılık suçunu oluşturduğunu dahi idrak edemeyen, bunun toplumda oluşturacağı tahribatı düşünemeyen yönetici pozisyonundaki kişileredir sitemimiz. Bir kitle hareketinin başında bulunan kişilerin söylemlerinin, daha birleştirici, ayrışmadan uzak, ötekileştirmeden, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak şekilde olması gerekmektedir. Dolayısıyla buna muktedir olanların bu kurumların başına getirilmesine dikkat edilmelidir. Bu kişilerin dilediklerince konuşma gibi bir lüksü yoktur. Yapacakları her paylaşımın gerek sosyal medyadaki ve gerekse toplum nazarındaki etkilerini hesap ederek davranmaları gerekmektedir.
ERZURUMLU OLDUĞU İÇİN LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI

Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçe Başkanlığı’na bir siyasi partimizden Aday Adayı olan, mülakat ve sair evrelerden başarı ile geçerek kendisine 12.07.2014 tarihinde Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı görevi tevdi edilen, mazbata verilen, Anadolu kökenli bir arkadaşımız atama yolu ile görevine başlamıştır. Bu aşamaya kadar hakkında her hangi bir şekilde olumsuzluk ortaya atılmayan arkadaşımıza karşı (Ki bu arkadaşımız bu siyasi partide önemli kademelerde İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere uzun yıllar görev yapmıştır) bu atama ile birlikte bu siyasi partinin İl Başkanı ve birinci ve ikinci yardımcısı tarafından doğum yeri üzerinden ve özel yaşam ile alakalı adeta bir linç kampanyası başlatılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde de bu arkadaşımız görevinden istifa ettirilmiştir.
ERZURUMLU OLDUĞU İÇİN İSTEMEDİK
 ALTINI SÜSLEDİK VE İŞ BİTTİ İDDİASI

Bu kişilerin sosyal medya üzerinden ve gerekse özel dostları ile yaptıkları görüşmelerde istifa ettirilme olayının gerçek nedeninin “Erzurumlu olduğu için istemedik, altını da süsledik ve iş bitti’ şeklinde kamuoyuna yansıtılması bizleri derinden üzmüştür. Bu yaklaşım Tekirdağlı bir kardeşimize de yapılsaydı aynı tepkimiz söz konusu olurdu. Bu çirkin yaklaşımın kendilerine ve kuruma sıkıntı vereceğini anladıklarında ilgili arkadaşımızın özel yaşantısı ile alakalı söylemler geliştirerek yerli-yabancı olgusunu perdelemeye çalışmışlardır.
KULLANILDIĞINDAN EMİNİZ
İlgili siyasi partinin İl Başkanı ve yardımcıları böyle bir söylem ve eylem içinde olmamışlarsa biz kendilerinden ve de bütün kamuoyundan özür dileriz.  Ancak bu söylemler kullanılmışsa ki biz kullanıldığından eminiz.
İSTİFA ÇAĞRISI
“’Erzurumlu olduğu için çalışmak istemedik, altını da süsledik iş bitti’ sözünü söyleyen kişiyi esefle kınıyoruz ve derhal istifaya davet ediyoruz. İlgili kişi bu duyarlılığı gösteremezse başta bu siyasi partinin Tekirdağ Milletvekillerini ve ekibin başı olan ve bu yönetimi oluşturan 1. derecede sorumluluk sahibi sayın İl Başkanı Ahmet Akçay’ı ve partinin ilgili kurullarını gereğini yapmaya davet ediyoruz.
BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ
Yaşanan tüm bu olumsuzluklara ve deşifre olan tüm çirkin, tasvip edilemez söylemlere karşı bizler Anadolu insanları doyduğumuz bu topraklarda yaşayan tüm kitlelerle bir ve beraber yaşama gayreti, azmi ve ümidini taşıyoruz. Taşımaya da devam edeceğiz. Bu ümitlerimiz bir kaç oturduğu koltuğun ağırlığını taşıyamayan yöneticinin talihsiz beyanları ile son bulmayacaktır. Ve bulamaz da. Biz, bu memleketin birer ferdiyiz. Burada doğanı da burada doyanı da seviyoruz. Biz birlikte Türkiye’yiz."
İL BAŞKANI NELER SÖYLEDİ?
Tekirdağ Anadolu Dernekler Platformu’nun açıklamasından hemen önce bir açıklama yapan İl Başkanı Ahmet Akçay ise şunları söylemişti:
“Son günlerde Süleymanpaşa ilçemizde ataması yapılan Av. Yavuz Avcı’nın memleketi ile ilgili istifa ettiğine dair kamuoyunda çeşitli spekülasyon ve art niyetli söylentiler konuşulmaktadır. Bununla ilgili olarak bizim insani ve inanç olarak hiçbir şekilde insanlarımızı ayrıma tabi tutmamız mümkün değildir. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven ve düşüncenin temsilcileriyiz. Partimize zarar vermeye dönük yapılan bu söylentilere değer verilmemesini kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezköyden akp li - 10 yıl önce
sizde yönetimolarak eski başkanın düşüncelerinin devamısınız demekki seçimlerde onun kaybettiklerinibu kafayla siz zor toplarsınız