AKP'NİN ADAYI 17 OY CHP ADAYI 9 OY ALDI

Çerkezköy Belediyesi'nin Ağustos ayı Meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu'nunda yapılırken 3 gündem maddesi kabul edildi, 11 gündem maddesi ise incelenmek üzere Bütçe ve İmar Komisyonlarına havale edildi. Ağustos ayı Meclis gündeminde yer alan en önemli gündem maddelerinden biri olan görev süresi dolan Belediye Encümeni Süleyman Ak'ın yerine yeni Encümen Üyesi seçimi de yapıldı. Gizli oylama ile yapıyan seçimde AKP'den Behçet Güven 17 oy alırken, CHP'den Cengiz Eker ise 9 oy aldı

AKP'NİN ADAYI 17 OY CHP ADAYI 9 OY ALDI
03 Ağustos 2012 Cuma 08:52

Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ağustos ayı Meclis toplantısının ilk oturumuna eksiksiz katılırlarken Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından gündemin 2. maddesinde yer alan Belediye norm kadro cetvelinde münhal bulunan 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması ve 1 adet kadronun ise iptal edilmesini görüşerek, istenilen talepleri oy birliği ile kabul etti.
J PLAKALAR YAZINDA SERVİS ÇEKMEK İSTİYOR
Belediye norm kadro cetvelinde münhal bulunan 1 adet kadroda derece değişikliği ve 1 adet kadroda kadro iptalinin kabul edilmesinin ardından 3. gündem maddesi olan Belediye Başkanlığı Zabıta Trafik Birimi’nin öğrenci taşımacılığı kooperatiflerine kayıtlı olan öğrenci servis araçlarının (J plaka) öğrenci servis taşımacılığı hizmeti dışında arta kalan zamanlarda ayrıca belgelendirilmek kaydıyla personel servis taşımacılığı da yapabilmeleri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. bu gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Başkan Ertem, servis taşımacılığı yapanların yaz aylarında 3 ay süre ile personel taşımacılığı yapma taleplerinin olduğunu belirterek, "S plaka sahipleri bu işe sıcak bakmıyorlar ama J plakaların ise bu yönde talebi var. Konunun Bütçe Komisyonu'nda her yönü ile değerlendirilmesini istiyoruz" dedi. Başkanın konuşmasının ardından söz konusu gündem maddesi oy birliği ile Komisyonu havale edildi.
ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİMİ YAPILDI
Ardından görev süresi dolan Belediye Encümeni Süleyman Ak'ın yerine yeni Encümen Üyesi seçimine geçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimde AKP'nin Adayı Behçet Güven 17 oy alıp 1 yıllığına Encümen Üyesi olurken, CHP'nin Adayı Cengiz Eker ise 9 oyda kaldı.
2 ADET HİSSE SATIŞI KABUL EDİLDİ
Encümen Üyesi seçiminin ardından  görüşülen 2012 mali yılı tarifesine asansör tescili ücreti ilavesi yapılmasının müzakeresi Tarife Komisyonu'na havale edildi ve daha sonra Çerkezköy sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı görüşülerek 2 adet Belediye hissesinin hisse sahiplerine satılması oy birliği ile kabul edildi.
İŞTE KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN KONULAR
Hisse satışının onaylanmasının ardından gündemin 7, 8, 9, 10, 11, 12, ve 13. maddelerinde yer alan Bural İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret Ltd. Şirketi’nin 240 ada 16, 17 parsellerde plan tadilatı yapılması talebine ilişkin dilekçesinin müzakeresi, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği’nin 837 ada 1 nolu parselde plan tadilatı yapılması talebi, Erdinç Bedirli’nin 733 ada 4 parselde plan tadilatı yapılması talebi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Pınarça Köyü’nde mevcut su deposu alanının belediye hizmet alanı fonksiyonuna dönüştürülmesine ait plan tadilatı yapılmasına ait müzekkerenin müzakeresi ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 554 ada ve çevresine ilişkin plan tadilatı yapılması talebi, İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün Kent Konseyi binası için hazırlanmış olan plan tadilatına ait müzekkerenin müzakeresi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün imar planı değişikliği hakkındaki yazılarının müzakeresi İmar Komisyonu'na havale edilirken, gündemin son maddesinde yer alan Mezarlıklar Müdürlüğü’nün Mezarlıklar ve Defin Hizmetleri Yönetmeliği hakkındaki müzekkerenin müzakeresi ise Tarife Komisyonu'na havale edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.