AKŞEMSETTİN'E HALI SAHA

Kızılpınar Belediyesi tarafından Akşemsettin Mahallesi'nde 'Yap-işlet-devret' modeli ile yaptırılan Halı Saha ve sosyal tesislerin 7 Ekim tarihinde açılacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, yaptırılan tesislerden 6-12 yaş arası çocukların ücretsiz yararlanacağını açıkladı

AKŞEMSETTİN'E HALI SAHA
28 Eylül 2012 Cuma 08:28

7 EKİM'DE AÇILIYOR
Yapımı devam eden Oğuzlar Halı Saha ve Sosyal Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Akşemsettin Mahallesi Uzun Sokak'taki yapımı süren tesislerin 7 Ekim tarihinde hizmete gireceğini belirterek, "Spor Kompleksi olarak ayırdığımız alanda yapımı süren halı sahamız ve sosyal tesislerimiz 7 Ekim'de hizmete girecek. 'Yap-işlet-devret' modeli ile yapılan tesis 10 yıl sonra Kızılpınar Belediyesi'ne kalacak" açıklaması yaptı.
6-12 YAŞ ARASINDAN ÜCRET ALINMIYOR
Akşemsettin Mahallesi'ne çok güzel bir spor tesisinin kazandırıldığını belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, özellikle mahalledeki çocukların ve gençlerin bu tesis sayesinde sokaklardan, internet cafelerden, başı boş dolaşmaktan kurtulacağını belirterek, "Tesisin resmi açılışı yapılmamasına rağmen halı sahası bittiği için çocuklar ve gençler gelip burada top oynuyorlar, zamanlarını geçiriyorlar. İşletmecimiz 6-12 yaş arası çocuklardan ücret almadığı için tesis büyük rağbet görüyor" değerlendirmesini yaptı.
MAHALLE SAKİNLERİ MEMNUN
Mahalle sakinlerinin de yapılan tesisten son derece memnun olduğunu belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz özellikle ev hanımlarının kendilerine çok teşekkür ettiklerini belirterek, "Anneler yapılan tesisten dolayı son derece mutlular. Çocuklarının nerede oyun oynadığını, zamanlarını nerede geçirdiğini biliyorlar. Bu yüzden bize 'Allah razı olsun' diyorlar" diye konuştu.
İÇERİSİNDE NELER VAR?
Akşemsettin Mahallesi'ne tesisleri kazandıran Oğuzlar Halı Saha ve Spor Tesisi'nin işletmecisi Ahmet Oğuz ise halı sahanın 1800 metrekare alan üzerine kurulu olduğunu ve 1000 metrekare ise sosyal tesislerinin bulunduğunu belirterek, "Soyunma odaları, cafeteryası, kabinli duşları, kantini, oturma salonu, çocuklar ve gençler için eğlence amaçlı mekanları ve Van Kahvaltı Salonu ile beldeye ve bölgeye hitap edebilecek bir tesis" açıklamasını yaptı.
KIŞIN KAPALI, YAZIN AÇIK
Tesisin açık hava çay bahçesinin de bulunduğunu ayrıca oto yıkamasının da mevcut olduğunu belirten Oğuzlar Halı Saha ve Spor Tesisi'nin işletmecisi Ahmet Oğuz, "Halı sahanın işçiliği ve kullanılan çim tamamen 1. sınıf ve en üst kalitede. Bu nedenle gençler gönül rahatlığı ile futbol müsabakalarını yapabilirler. Halı sahanın kışın tamamen kapalı olması, yazın ise yanlarının açılması büyük bir avantaj" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.