Aktepe vekalet ediyor

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın izine ayrılması ile beraber İlçe Müftülüğü yerine Faruk Aktepe vekalet ediyor. 1 Eylül’de Tuna’nın görevine devam edeceğini söyleyen Aktepe Yaz Kuran Kursları hakkında da genel bilgilendirmede bulundu.

Aktepe vekalet ediyor
29 Ağustos 2014 Cuma 07:59

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın yıllık izne ayrılmasının ardından İlçe Müftülüğü görevine müftülük personellerinden Faruk Aktepe vekalet ediyor. Tuna izin dönüşünün ardından 1 Eylül tarihinde görevinin başında olacak. Yaz döneminde gerçekleştirilen Kuran Kursları hakkında genel bilgilendirmede bulunan Aktepe, “Yaz Kuran Kurslarımız 23 Haziran’da başladı ve üç dönem olarak gerçekleşti. Birinci dönem 23 Haziran-11 Temmuz arasında, ikinci dönem 14 Temmuz-1 Ağustos arasında ve üçüncü dönem ise 4 Ağustos-22 Ağustos arasında yapıldı” dedi.
ÇERKEZKÖY’DE 8 BİN 535 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRDÜ
Üç dönemde toplam 8 bin 535 öğrencinin Kuran Kurslarında eğitim gördüğünü sözlerine ekleyen Aktepe, “Birinci dönemde 3 Bin 254 öğrenci, ikinci dönemde 3 Bin 142 ve üçüncü dönemde ise 2 bin 139 öğrenci eğitim gördü. Öğrencilerimiz eğitimlerinde görev alan hocalarımızın ise 35’i din görevlisi, 12 tanesi kadrolu Kuran Kursu Hocası ve 12 tanesi ise fahri olarak eğitim hizmetinde bulundular” diye konuştu.
EYLÜL AYINDA DA KURSLAR BAŞLAYACAK
Faruk Aktepe konuşmasının sonunda ise, “Yaz Kuran Kurslarımız 25 cami ve 12 Kuran Kursunda yapıldı. Bu dönemde izin haklarını kullanmadan çalışan personellerimize teşekkür ediyoruz. Hocalarımız bir kez olsun zaruri de olsa izin kullanmadan hizmetlerine devam ettiler. Öğrencilerimizin ilmihal, kuran cüzü ve siyer derslerinde ellerinden gelenin fazlasını yaptılar ve büyük fedakarlık gösterdiler hepsinden Allah razı olsun. Kuran kurslarımız eğitim öğretim yılının başlamasıyla da devam edecek. Kayıtlarımız Eylül ayının ilk haftasında başlayacak ve ayın 15’inden sonra da ders verilecek” açıklamasında bulundu.
KAPAKLI’DA DA 6 BİN 947 ÖĞRENCİ KURAN KURSUNA KATILDI
Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından aynı tarihler arasında düzenlenen Yaz Kuran Kurslarında da toplam 6 bin 947 öğrenci eğitim aldı. Kapaklı İlçe Müftülü yetkililerinden alınan bilgilere göre, “Birinci dönem 23 Haziran-11 Temmuz arasında, ikinci dönem 14 Temmuz-1 Ağustos arasında ve üçüncü dönem ise 4 Ağustos-22 Ağustos arasında yapıldı. Dönemler bazında birinci dönemde 2 bin 611, ikinci dönemde 2 bin 555 ve üçüncü dönemde de bin 781 öğrenci eğitim aldı. Öğrencilere cami ve kuran kurslarında 19 din görevlisi ve 13 kuran kursu öğretici eğitim verdi” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.