Albayrak: Basın milletin müşterek sesidir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Albayrak: Basın milletin müşterek sesidir
09 Ocak 2018 Salı 19:53

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, DEMOKRASİNİN DE OLMAZSA OLMAZIDIR
“4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan "212 sayılı kanun" adlı düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlandığı gün olan 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır.
Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olan basının demokrasilerde çok büyük önemi vardır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, "Basın milletin müşterek sesidir."​
Zaman kavramı olmaksızın zor şartlarda görev yapan gazetecilerin, mesleklerini daha iyi icra edebilmeleri için özlük hakları iyileştirilmeli ve daha iyi koşullarda çalışmalarının sağlanması gerekmektedir. Hiç kuşkusuz en önemli hususlardan biri de basın özgürlüğüdür. Çünkü basın özgürlüğünün olmadığı yerde gazeteciler, görevlerini layıkıyla yerine getiremez. Aynı zamanda basın özgürlüğü, demokrasinin de olmazsa olmazıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor, özgür bir ortamda çok daha iyi koşullarda çalışabilecekleri günleri hep beraber görebilmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.