Albayrak: Bu sefer güzel olacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Cengiz Topel Caddesi ve Hacı Fahri Zümbül Caddesi’ne sıcak asfalt serimi yapacak. Çalışmalara Haziran ayında başlanması planlanırken Çerkezköylü vatandaşlar tedirginliklerini dile getirdi. Büyükşehir’in kendi asfalt plentinde üretilen asfaltlarda yaşanan bozuklukların herkesin malumu olduğunu kaydeden vatandaşlara Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak’tan müjdeli haber geldi: “Kimse merak etmesin. Bu sefer güzel olacak”

Albayrak: Bu sefer güzel olacak
26 Nisan 2017 Çarşamba 18:05

VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü tarafından Çerkezköy’ün Cengiz Topel ve Hacı Fahri Zümbül Caddelerine haziran ayında serimi başlayacak olan sıcak asfalt şimdiden Çerkezköylü vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2016’da açılışı gerçekleşen asfalt plentinde üretilen, Tekirdağ’ın merkez ve çeşitli ilçelerinde serimi yapıldıktan kısa bir süre sonra büyük bir bölümünde bozulmalar yaşanan asfaltın kalitesine güvenmeyen vatandaşlar haklı tepkilerini dile getirdi.
BAŞKAN ALBAYRAK’TAN BİLGİ ALDIK
Hatırlanacağı üzere Süleymanpaşa, Çorlu, Saray ve Çerkezköy’de Büyükşehir’in asfalt plentinde üretilen asfaltların bazı bölgelerinde bozulmalar yaşanmış ve bu durum vatandaşların büyük tepkisine neden olmuştu. Vatandaşların, Çerkezköy’de yapılacak asfalt serimi hakkında kafalarında oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak için konuyla ilgili bilgi alma amaçlı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ulaştık.
VATANDAŞLARIN YÜREĞİNE SU SERPTİ
Çerkezköy’ün Cengiz Topel ve Hacı Fahri Zümbül Caddelerine serilecek olan sıcak asfaltla ilgili vatandaşların tedirgin olduklarını ifade ettik. Diğer ilçelere yapılan sıcak asfaltlardaki bozulmalardan bahsettik. Çerkezköy’de kullanılacak asfaltın Büyükşehir’in bünyesindeki asfalt plentinde mi üretileceğini, yoksa ihaleyle mi temin edileceğini sorduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı konuşmalarımızı dinledikten sonra, “Asfalt kendi plentimizde de üretilebilir, ihaleyle de temin edilebilir. Fark etmez. 2016 yılında kendi asfalt plentimizde üretilen ve serimi gerçekleşen 75 kilometrelik asfaltın sadece 3-4 kilometresinde bozulmalar yaşandı.” dedi ve Çerkezköylü vatandaşların yüreğine su serpen mesajı verdi: “Kimse merak etmesin. Bu sefer güzel olacak.”
60 MİLYON LİRALIK EKİPMAN ALINDI
17 Şubat 2016’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  Hacıköy Tesisleri  Asfalt Plenti’nin açılışında konuşan Başkan Albayrak, “İl özel idaresinden devraldığımız bir asfalt plentimiz vardı. Eski ve yıpranmış olduğu için sık sık arıza yapıyordu. Bizim böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. Mevcut ekipmanın çoğunu devre dışı bırakarak  yeniledik. Bu tesisin dışında yaklaşık 60 Milyon liralık yeni ekipman aldık.  Bu plenti yapmak için  bürokratik engelleri aştık. Biz 12 belediye başkanı hizmet için varız, gücümüzü sosyal demokrat düşüncenin bize vermiş olduğu görevden alıyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bundan sonra da birçok açılışta birçok temel atma töreninde  beraber olacağız.” ifadelerini kullanmıştı. (Kaynak: http://www.tekirdag.bel.tr/haber/6492)
MERAK EDİYORUZ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın geçmişte yaptığı bu açıklamalar ve bize verdiği cevaplar yeni bir tartışma konusunu daha ortaya çıkardı. Çerkezköy’de kullanılacak asfaltın temini konusunda Başkan Albayrak, “Asfalt kendi plentimizde de üretilebilir, ihaleyle de temin edilebilir. Fark etmez.” ibarelerini kullandı. Kurulumu ve ekipmanları azımsanamayacak bir tutar olan asfalt plentine sahip olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy’de kullanılacak asfaltı onca para harcanıp kurulan asfalt plentinden değil de ihaleyle bir firmadan mı temin edecek? Süleymanpaşa, Çorlu, Saray ve Çerkezköy’e yapılan, üzerinde bozulmalar meydana gelen asfaltın maliyeti ne kadar? Bozulan asfaltlar yüzünden Büyükşehir kaç para zarara uğradı? Bu kalitesiz asfaltın üretim ve seriminde görev alanlara herhangi bir yaptırım uygulandı mı?
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.